Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#281 MildaPajda

MildaPajda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 20:47

poridil jsem z Kronia LD20, kvuli tomu, ze je na tuzkovky, malinka a pomerne vykonna... zatim spokojenost... poridil jsem k tomu i popruh na hlavu a rozptylku... jak rikam... spokojenost!
  • 0

#282 Chasseur23

Chasseur23

Chasseur.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 20:55

MildaPajda napsal/a:
poridil jsem z Kronia LD20, kvuli tomu, ze je na tuzkovky, malinka a pomerne vykonna... zatim spokojenost... poridil jsem k tomu i popruh na hlavu a rozptylku... jak rikam... spokojenost!

Taky jednoznačně doporučuju. Já používám malinko starší model Fenix LD20 Q5, a jsem taky spokojený. Přesně jak píše MildaPajda, malá a výkonná. Tužkové baterky se dají v nouzi koupit všude. Kupuju do ní Energizer LITHIUM, vydrží dlouho.
  • 0

#283 venca68

venca68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:01

Přesně tuhle mám a naprostá spokojenost. :) Jen jsem ji kupoval přes eBay, cca $56, takže tam vyjde o něco levněji... (Na dealextreme se dá sehnat napodobenina, ale do té bych raději nešel.)
  • 0

#284 peterconnery

peterconnery

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:06

petrjelinek napsal/a:
Ahoj všem. Nikdy mě nenapadlo že budu řešit baterku, ale. ... s příchodem geocachingu do mého života najednou zjišťuji že nastal čas na pořízení baterky. Zašel jsem tedy cestou pro potraviny v Tescu do oblasti kde měli nějaké baterky, ale nějak mě nepřesvědčily ... Koukal jsem na netu, ale nejsem z toho moudrý ... Rozptyl je od pár korun do desítek tisíc a fakt nevím ...

Poradíte mi jakou si pořídit baterku? Nebo jakou máte vy a jaké máte zkušenosti?

Potřeboval bych:
a) vodotěsnost (nebudu s ní plavat, ale rád bych aby fungovala i po pádu do sněhu atd...)
B) odolnost (pád na kamen, bahno, ...)
c) výdrž čím více tím lépe
d) svítivost asi taky čím více tím lépe
e) velikost (nepotřebuji přívěšek na klíče, ale nechci sebou tahat nějakou gigantickou záležitost)

Předem všem děkuji.

Zatím jsem si vystačil s LED čelovkou,
(jen se v té souvislosti musím smát těm bodům a), b ) a c), protože dokud ti bude svítit na hlavě a nepadneš obličejem do vody, do sněhu nebo na kámen, tak budou ty tři body splněny.) :D

Svítivost je O.K., velikost taky, jen teď sháním nějakou šikovnou čelovku na normální tužkovky, které s sebou pořád nosím i jako náhradní do GPSky. Ta moje je totiž na ty tenké micro tužkovky.
Myslím, že čelovku koupíš v každém geoshopu přes internet. Ze začátku jsem nosil v ruksaku nejaké "americké policejní xenonové dělo", ale to je při normální lovení zbytečné. Jen vyloženě pro noční odlovy multinek by se asi využila.
  • 0

#285 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:10

Já mám tohle a spokojenost.Dělaj i nabíjecí verzi.
http://www.dealextre...ls.dx/sku.44500

A tohle do ruky.
http://www.dealextre...ils.dx/sku.7938

Majj tam toho daleko víc.
  • 0

#286 Tom007

Tom007

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:14

Já jsem světla vyřešil takto:
pro každodenní použití na klíčích od auta - malá ale výkonná
http://www.kronium.c...4/prod_383.html
pro delší akce a vyšší výkony / noční keše a pod. / na AA baterie
http://www.ledshop.c...e-r2~z5567.html
a jako čelovku Tesco made na 3 x AAA se třemi mody / 2x LED , 4xLED , a červená led /
a jsem spokojen ;)
  • 0

Garmin GPSmap 60CSx, Topo Czech, Nokia Lumia730 DS

#287 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:25

Tohle by ti nestačilo? Fenix HL20. Jeden tužkový monočlánek.

Vložený obrázek
  • 1
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#288 Mirdule22

Mirdule22

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:32

Já jsem si koupil v Kauflandu v akci devítibodovou čelovku za 80korun a o něčem jiném zatím neuvažuju.
  • 0

#289 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:47

Doporucuji precist toto tema:

http://www.geocachin...ort=&rowstart=0
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#290 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 21:59

Pristi nedeli do toho podzemi si par svych hracek vezmu. Urcite povezu Fenix LD20 a TK45. Na poradne sviceni mam tu druhou a tu prvni jako zalohu a taky zdroj zalozoznich akumulatoru pro Garmina. Prave to sdileni akumulatoru s navigaci me presvedcilo priklonit se na stranu tuzkovek. Jinak maji spis same nevyhody. Vezmu sebou take neco na LiIon akumulatory 18650 ty maji mnohem lepsi pomer hmotnost/vykon. Pokud te vyslovene netrapi rozpocet tak na tom moc nesetri. Jsou to drahe hracky ale zatimco hracky z Tesca a DealExtreme maji uz po roce problem s kontakty tak ten Fenix drzi a jenom vybiji jeden akumualtor za druhym. Vic pripadne v realu v nedeli.
  • 1
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#291 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 22:10

Smogeo napsal/a:
Například tahle, navíc má výhodu, že ho mudlové při hledání neuvidí. :D

A to jsi urval kde? Z letadla? :D
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#292 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1317 příspěvků(y)

Publikováno 03 December 2010 - 22:28

K bodům a) až d) doporučuji toto.
Pro potřeby geocachingu jsme s přítelkyní pořídili takovouhle hračku. Bohatě stačí na turistiku i noční odlovy, celou sezonu slouží spolehlivě a jestli za rok či dva exkne, tak nás to vzhledem k pořizovací ceně (kupoval jsem je v tržnici od obchodníka s army veteší kus za 125 Kč) štvát nebude.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#293 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 14:00

Máte někdo obecnou zkušenost se značkou EagleTac ?
A konkrétně s modelem EagleTac P20A2 MKII XP-G R5 ?
Viz: http://www.svitilny....etac/cat_7.html
  • 0

#294 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 17:43

ssva: konkretni ne, ale vzdycky se ptam: "K cemu ma slouzit?" Pokud budu mluvit pouze za sebe, tak na EDC by mi docela vadila ta delka - proste 2x AA je dle meho nazoru zbytecne.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#295 Dpman

Dpman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 398 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 20:21

Osobně mám tuto EagleTac P20A2 MKII XP-G R5. Nic silnějšího na dvě tužkovky na trhu není. Doporučuju.
  • 0

#296 Dpman

Dpman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 398 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 20:30

ssva napsal/a:
Máte někdo obecnou zkušenost se značkou EagleTac ?
A konkrétně s modelem EagleTac P20A2 MKII XP-G R5 ?
Viz: http://www.svitilny....etac/cat_7.html

Mám. Jedinej problém jsem měl s klipsem. Je vyndavacízastamdací. A někam mi upadnul. Jinak baterka svítí úžasně, párkrát mi i spadla včetně kaluže a vše je ok. Má u sebe bílý difuzér který se nechá vyšroubovat a místo něho nasadit taková ocelová koruna určená na rozbití okna nebo hlavy útočníka. V ceně je náhradní sada těsnění a gumová krytka na vypínač která ve tmě svítí. Má tři režimy respektive čtyři (strobo).
  • 0

#297 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 21:31

Jsi kačer, tak rozhodně čelovku. Když hledáš kešku, vyndáváš, loguješ - máš volné ruce.

Já jsem dlouuuho přemýšlel, co koupit. Po zralé úvaze jsem vybral Petzl Tikka XP2. Tady ji ten chlápek předvádí celkem pěkně.

Odolnost proti netlakové vodě (déšť, sníh určitě v poho), mechanickou odolnost jsem ještě neměl příležitost vyzkoušet.
Několik režimů svícení vč. červeného světla je fajn, ale nejlepší je difuzér, používám ho často především ve vysunutém stavu, takže výtečně rozptyluje světlo nablízko, při štrachání v místnostech, logování ;) apod.. Když se zasune, tak úzký proud má dosah určitě 50 m, ale protože používám NiMH, které mají nižší výkon i výdrž, tak jsem její maximum ještě nevyzkoušel. Třeba na Bludičce Zuzce jsem si les ozářil luxusně a neměl jsem problémy s dosvitem a právě na této keši se jedna odrazka nachází daleko od předchozí přes údolí. Difuzér mívám normálně vysunutý, chrání tak vnitřní sklíčko a kdyby se na něm udělal škrábanec, tak na něm to ničemu nevadí.

Je velmi malá, stále k pohotovosti v mé kešovací ledvince.

Za tuhle kombinaci skvělých parametrů si ale Petzlovi řeknou kolem 1200,- - mě se vyplatí, je to kvalitní věc.
  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#298 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 22:20

Pokud budes vybirat celovku, tak nekupuj stare kramy jako je prave ten Petzl, ktery sviti maximalne 60 lumenu, ale vybirej neco "aktualniho" s Cree diodou - tzn. pokud ti mohu doporucit, tak znackovou Fenix HL20, ktery je proti Petzlu vykonove asi dvojnasobne jinde. Zvlaste pokud mas nejakeho Garmina, tak ocenis, ze Fenix jede na AA clanek, takze s sebou nemusis tahat kdovi kolik ruznych akumulatoru. Navic jeden clanek vazi logicky mene nez 3, takze ma Fenix i spickovou vahu.

A to nejlepsi nakonec, proti predrazenemu "dedeckovi" stoji o 300 mene:
http://www.kronium.c...2/prod_229.html
  • 0

#299 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 22:45

To, co doporučuje S474N, vypadá opravdu dobře (S474N: máš s ní vlastní zkušenosti?) a ve všem Petzla překonává. Napájení pomocí AA jsem kdysi marně hledal. Pokud ten napěťový měnič utáhne i napájení z 1,2 V (NiMH, a měl by, jak píšou v detailu produktu), tak je to super. A difuzér má taky (asi je mimo a extra se musí připevnit). Snad si ji koupím a po srovnání jedna z nich půjde do auta... ;)
  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#300 mirotiro

mirotiro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1094 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2010 - 23:50

čelovka na dohledání, pro pohyb v terénu již rok bez problémů http://www.dealextre...ils.dx/sku.7938... preferuji tužkovky do všeho co to jde kvůli vzájemné výměně napájení v případě potřeby...
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama