Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#301 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 0:21

Pontiac_CZ - ja ji mel v ruce, a ac mam znacku petzl rad (sedak, zelezo, celovka :) ), tak bych sel do toho fenixe. Difuzer neni zabudovany (asi by mi trochu vadilo), jinak ej to luxusni. A mam pocit, ze v tom byly prave nabijeci (ostatne, co jineho).
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#302 ashleyanddakota

ashleyanddakota

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 2:27

ssva napsal/a:
Máte někdo obecnou zkušenost se značkou EagleTac ?
A konkrétně s modelem EagleTac P20A2 MKII XP-G R5 ?
Viz: http://www.svitilny....etac/cat_7.html

Používám přibližně rok tento model svítilny EagleTac

http://www.svitilny....5/prod_122.html

a jsem maximálně spokojený. Parametry uváděné výrobcem odpovídají. Nejsou to vyhozené peníze.

Při této příležitosti zdravím SATANa, to co vám nedávno ve Znojmě u řeky svítilo decentně do očí, byla tato svítilna. Jsem rád, že jsme se osobně setkali.
  • 0

#303 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 11:03

Pontiac_CZ napsal/a:
To, co doporučuje S474N, vypadá opravdu dobře (S474N: máš s ní vlastní zkušenosti?) a ve všem Petzla překonává. Napájení pomocí AA jsem kdysi marně hledal. Pokud ten napěťový měnič utáhne i napájení z 1,2 V (NiMH, a měl by, jak píšou v detailu produktu), tak je to super. A difuzér má taky (asi je mimo a extra se musí připevnit).

Snad si ji koupím a po srovnání jedna z nich půjde do auta... ;)

S474N osobní zkušenost jistě má, já jsem s tou čelovkou už našel jednu noční keš za svitu sluníčka, a myslím, že jsem viděl snad všechny bludičky :-) Na 1,2 V funguje, difuzér se přicvakne a je tam navěky, protože je odklápěcí. Když ho v noci využiješ, máš kolem dokola světlo jak v solidně osvětleném nočním baru.
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#304 va3

va3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 11:36

Též se hlásím do řad spokojených uživatelů čelovky Fenix HL20. Difuzer trvale nasazen, chrání sklíčko proti ochmatání. V případě potřeby odklopen, v té chvíli dosvítí úzký kužel opravdu daleko. S jedním 2700 mAh NiMH AA akumulátorem výdrž asi dvě hodiny. Hmotnost včetně akumulátoru, difuzéru a popruhu rovných 100g. Udávané vodotěsnosti věřím, jediný rozebiratelný spoj chrání O kroužek. Doporučuji ;)
  • 0

#305 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 11:52

Pontiac_CZ napsal/a:
To, co doporučuje S474N, vypadá opravdu dobře (S474N: máš s ní vlastní zkušenosti?) a ve všem Petzla překonává.

Ano, uvedenou svitilnu pul roku vlastnim a rozhodne ji doporucuji kde mohu :-) Samozrejme plne podporuje nabijitelne NiMH clanky, ktere v tom hlavne pouzivam.

mirotiro: cokoliv z DX rozhodne nedoporucuji. Uz se mi doma vali nekolik nefunkcnich ci polofunkcnich krapu. Doporucuji rovnou kupovat kvalitni veci, nez kupovat kramy a potom stejne skoncit u proverenych.

ashleyanddakota: taktez zdravim, to co zase pro zmenu svitilo vam byl zminovany Fenix HL20 :D

zlicinaci: presne tak. I kdyz pravdou je, ze i s touto svitilnou jsem mel na jedne nocni docela problem. Ale to bylo spise o lese a opravdu velkych vzdalenostech a odflaknute priprave ownera. Jinak difuzor je opravdu skvely, bez nej je to uzce smerovany vykonny paprsek a s nim clovek muze v noci vest kohokoliv bez svitilny a ozaruje vse v uhlu 180° od smeru svitu, takze krasne clovek vidi i pod nohy apod.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#306 algy64

algy64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 12:07

Stejně jako mnoho předchozích doporučuju Fenixe, LD 20. Mám starší model L2D, na čínu nadstandartní kvalita zpracování, svítivost úplně v poho, vodotěsnost slušná (zkoušeno v hl. 2 m), el. regulace. Mám k tomu i pásek na hlavu, ale pro potřeby GC z 90% držím v ruce, je to praktičtější než čelovka (můj názor). S ext. difuzérem se krásně osvětlí menší prostor, o stanu nemluvě. Jsem s ní moc spokojenej, dobrá investice.
  • 0

#307 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 12:26

Pontiac_CZ napsal/a:
Napájení pomocí AA jsem kdysi marně hledal.

petzl ma uz mnoho let radu myo xp na AA

http://www.petzl.com...o-series/myo-xp 85 lumenu (150 boost)

http://www.petzl.com...-series/myo-rxp 140 lumenu (160 boost)

ale jak uz bylo receno, je to petzl, takze cenove zadna slava - cca 1500 resp 2000 za rxp. ale na druhou stranu ja mam rad 3 tuzky vzadu, nez hroudu na cele. a sklopny difuzer neustale chraneny telem svitilny, takze si ho neurazim napr v jeskyni, kdyz je celovka na helme, je skvely. diky tem 3xAA vytrzi svitit dlouho. a sajni to ku.evsky, to uz snad ani neni potreba. :D

ja teda nedam dopustit na xp ale jinak ta HL20 za ty penize se jevi jako dobra volba.
  • 0

#308 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 13:11

Dain a Olik: vyhoda Fenixu je v tom, ze ta "hrouda" neni nijak zasadni. A navic zde resime geocaching a ne lezeni ve skalach. BTW osobne mam radeji 1xAA vepredu, nez 3 kusy vzadu - ani si s tim nedovedu predstavit rychlejsi chuzi nebo beh - to musi na te hlave pekne poskakovat.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#309 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 13:49

S474N napsal/a:
Dain a Olik: vyhoda Fenixu je v tom, ze ta "hrouda" neni nijak zasadni. A navic zde resime geocaching a ne lezeni ve skalach. BTW osobne mam radeji 1xAA vepredu, nez 3 kusy vzadu - ani si s tim nedovedu predstavit rychlejsi chuzi nebo beh - to musi na te hlave pekne poskakovat.

Ja dlouho vybiral a myslel si ze se bez celovky obejdu. Jedna tuzka je podle me malo a vic mi na hlave vadilo. Z lithiovek mam respekt a to bych si nahlavu nedal. Ale tedy kdyz Fenix vylezl s HP20 tak jsem se konecne rozhoupal. Baterky jsou v teple na opasku. Jen nevim jestli me nebude stvat tren drat. No uvidim, snad brzy. ;)
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#310 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 14:45

S474N napsal/a:

no vidis, to asi mas slabou predstavivost, neposkakuje.

nevim, co resis ty, ale ony jsou ty kese i ve skalach a jeskynich. :D proste jsem nadhodil vyhodu kryteho difuzeru, coz se nekomu muze při gc hodit. ze ty resis jiny geocaching, při kterem se asi hodne beha je tvuj uhel pohledu ;) ja ti ho neberu, ja uz jsem z behani na gc vyrostl. :)
  • 0

#311 quattrocz

quattrocz

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 14:54

Mrkni jeste treba na tuhle - ZEBRALIGHT H51 http://www.kronium.c...g/prod_354.html

Vložený obrázek

Ja vybiral celkem dlouho a tahle to vyhrala a slouzi k naproste spokojenosti. Je na jednu AA baterku a ma dle verze 6 nebo 8 rezimu a rozsah od 0,2 do 200 lumenu. A dostanes k ni jeste sponku na uchyceni baterky treba na klopu nebo opasek a fosforeskuji drzak na celovku.
  • 0

#312 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 17:22

Co se mi na Fénixu (i na té poslední Zebře) líbí, když náhodou nastane v terénu ta kritická situace a dojdou baterky - pardon, dojde baterka a vůkol zavládne čiročirá tma. :) Vyšroubovat víčko, popaměti vyměnit a orientovat baterku a opět zavřít bude paráda oproti výměně třech AAA v Tikka XP2... :@ No co už, aspoň mám difuzér integrovaný a červené světýlko, nějak si to musím odůvodnit. :D
  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#313 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 17:31

Zebra je podle me nesmyslne predrazena, aneb nic neumi navic a stoji malem 2x tolik. Pontiac_CZ: tak si rozbil Tikku kamenem a budes mit duvod si koupit novyho Fenixe :D
  • 0

#314 quattrocz

quattrocz

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 19:03

S474N napsal/a:
Zebra je podle me nesmyslne predrazena, aneb nic neumi navic a stoji malem 2x tolik.

Nechci zebru nijak prosazovat nebo neco podobneho. Sam mam doma Fenixu asi 5 a nedam na ne dopustit. Ale Zebru jsem koupil prave proto, ze oproti Fenixu umi neco navic a presne to neco bylo to co rozhodlo. No jo, hold co clovek to nazor. ZE JO :D

Jinak Zebru pokud by nekdo chtel doporucuji koupit primo na strankach vyrobce http://www.zebraligh...200Lm_p_37.html postovne je do CR zdarma a H51 tam momentalne stoji nejakych 1150 +- Kč.
  • 0

#315 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 19:18

quattrocz: a reknes to i nam ostatnim, co je to za funkci, kterou ma?
  • 0

#316 quattrocz

quattrocz

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 20:47

S474N napsal/a:
quattrocz: a reknes to i nam ostatnim, co je to za funkci, kterou ma?

Urcite ;o)
Pokusim se tedy napsat proc jsem ja vybral Zebru a ne Fenixe.
Uz je to nejaky cas, tak mozna nenapisu vse zcela presne, tos me prosim ihned nekamenujte.
Jeste pro ujasneni - hledal jsem pokud mozno hybrid mezi celovkou a klasickou baterkou.

1.Material: Zebra - celokovove provedeni x Fenix - kombinace plast, kov.
2.Variabilita nastaveni celovky: Zebra - bez omezeni x Fenix 3 fixovane polohy.
3.Moznost rychle oddelit baterku od celoveho pasku.
4.Pouziti baterky bez celoveho pasku jako normalni baterky.
5.Moznost upevneni beterky bez celoveho pasku klipem na kapsu nebo opasek.
6.Moznost pouziti baterky na rovne plose (napr. misto svicky) bez toho aby se do vseho na stole motal celovy pasek.
7.Zebra ma jak ja rikam funkci 2 v jednom ;o))) jak to popsat no v podstate jde o dva svetelne kuzele, kdy jeden je hodne do sirky a druhy jakoby uprostred je hodne jasny bod na dosvit do dalky a proto nemusim nosit zadne dalsi zarizeni pro rozptyleni svetla.
8.V neposledni rade - nejsem zberac lumenu a nemam to overeno v praxi, ale papirove ma Zebra na max.rezim temer 2x vice lumenu nez Fenix.
9.A nakonec se mi moc zamlouval ten nejslabsi rezim 0,2lumenu coz naprosto staci na praci ve stanu, cteni a podobne cinnosti a pri tomto rezimu vydrzi Zebra svitit dle vyrobce celych 16 dnu. Jen pro srovnani - Fenix v min.rezimu vydrzi cca 2dny.

Vim, ze nektere z vyse uvedenych bodu zvlada castecne nebo i zcela taky Fenix, ale u Zebry se mi zdalo vyuziti v techto cinnostech no jak to napsat asi by se dalo rici komfortnejsi.

Ale, jak jsem jiz psal drive co clovek to nazor. A tak je mi jasne, ze ne kazdy bude s moji volbou souhlasit. Nemam rad prestrelky typu kazda liska chvali svuj ocas, tak prosim pokud budete reagovat na tenhle muj vyplod, pokuste se vecne, aby to kolegovi pomohlo ve vyberu baterky a ne jen tak, mam jinej nazor nez quattrocz tak ho osolim.

Dik vsem Quattrocz ;o)
  • 1

#317 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 21:15

quattrocz: samozrejme, kazdy mame svoje potreby a ty si nejak plnime. Ja o Zebre uvazoval taky, jenze je to takovy hybrid. Navic jsem zacal s vetsi rucni svitilnou, potom jsem presel na malou svitilnu pro EDC a celovku mam pouze jako doplnek, nikoliv jako hlavni svitilnu. Navic u Zebry mi neprislo prave moc prakticke to, ze stred svetla neni ve stredu cela a ze jeji pouziti mimo ten pasek je takrka nulove.
  • 0

#318 lukasekprochazka

lukasekprochazka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 21:27

Já mám Led Lenser H7 a naprostá spokojenost ;-)
  • 0
http://gcm.cz + Garmin Oregon 300 + Topo 2 Pro + Handy Geocaching

#319 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2010 - 13:27

Pro potřeby geocachingu jsme s přítelkyní pořídili takovouhle hračku. Bohatě stačí na turistiku i noční odlovy, celou sezonu slouží spolehlivě a jestli za rok či dva exkne, tak nás to vzhledem k pořizovací ceně (kupoval jsem je v tržnici od obchodníka s army veteší kus za 125 Kč) štvát nebude.[/quote]

Koupili jsme ji přes aukro a je perfektní za ty prachy;)Díky za tip. Kdepak jsou takovýhle trhy s veteší?
  • 0

#320 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2010 - 16:51

parnie napsal/a:
Pro potřeby geocachingu jsme s přítelkyní pořídili takovouhle hračku. Bohatě stačí na turistiku i noční odlovy, celou sezonu slouží spolehlivě a jestli za rok či dva exkne, tak nás to vzhledem k pořizovací ceně (kupoval jsem je v tržnici od obchodníka s army veteší kus za 125 Kč) štvát nebude
Koupili jsme ji přes aukro a je perfektní za ty prachy;)Díky za tip. Kdepak jsou takovýhle trhy s veteší?

Ten odkaz je už bohužel neplatný
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama