Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#341 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 985 příspěvků(y)

Publikováno 17 December 2010 - 20:49

WOW!
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#342 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2079 příspěvků(y)

Publikováno 17 December 2010 - 21:05

Guitarister napsal/a:
Pěkný, ale ten dosvit ten je úžasnej, s tím snad najdeš v noci aji nano kešku :D

Když ji náhodou neroztavíš.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#343 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 December 2010 - 22:01

Ahoj, nemáte někdo tip na svítilnu. Nejlépe na 1 článek 18650 , nebo možnost prodloužení na 2 (není nutné). Co nejvyšší svítivost, výměnný led modul P60, stačí tak 2-3 režimy. Bez strobe a blikání:-) Díky.
  • 0

#344 MarHan

MarHan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 17 December 2010 - 22:27

cus mrkni treba na tohle: http://www.kronium.c...650/cat_18.html S TK11 nebo TK15 neudelas chybu:-)
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#345 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2010 - 6:58

Nedávno jsem vybíral další svítilnu do rodiny abychom se tolik neprali o SolarForce Masterpiece, která má prý 950 lm (- ztráty na optice). Parametrem pro rozhodování byla tentokrát zase co nejlepší svítivost na 2x 18650. Vybral jsem ThruNite Catapult V2, kde LEDka vyzáří 1.000 lm. Lze ji provozovat v režimu se sníženým výkonem na 1x 18650 - odšroubovaný střední díl. Nebliká - též pro mě důležité. Nevím jakou váhu má pro tebe možnost vyměňovat LED moduly, já to vidím jako zdroj problémů s chlazením a nechtěl bych to. Navíc P60 mají světelný výkon jen o málo lepší než dobrá čelovka.

vitablondak napsal/a:
Ahoj, nemáte někdo tip na svítilnu. Nejlépe na 1 článek 18650 , nebo možnost prodloužení na 2 (není nutné). Co nejvyšší svítivost, výměnný led modul P60, stačí tak 2-3 režimy. Bez strobe a blikání:-) Díky.

• 0
Vložený obrázek

#346 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 December 2010 - 16:08

Jako svítilnu mám Nitecore D20 a čelovku Fenix HL20. Oboje na tužkovky. A oboje super. Jenže pak jsem přikoupil UV a ta je na 18650 a má modul P60... Na tužkovky UV bohužel není, nebo jsem nenašel:-((( Myslím, že by bylo fajn mít to kompatibilní (pro případ potřeby výměny). Našel jsem jen ten modul, asi 400lm., stojí kolem pětikila. Takže než kupovat modul, tak raději rovnou svítilnu:-))) Ty 18650 mají nesrovnatelně vyšší výkon i výdrž. Takže asi "přezbrojím".:-)) A vidím i tu možnost změn do budoucna - koupím jiný (výkonnější), UV, barevný atd modul, přehodím a jedu dál... Velikou část keší (možná skoro polovinu) jsem našel za tmy, ale blikání jsem nikdy nepotřeboval. Považuji to za naprosto zbytečný opruz přeskakovat při volbě intenzity. Ten Nitecore má plynulou regulaci a nebliká, což je fakt paráda!!
  • 0

#347 zz-som

zz-som

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 20 December 2010 - 1:25

AHA & team napsal/a:
To tělo bylo použité na Maxablaster:
http://www.newlaunch..._star_light.php

To koukám, co mi z toho udělal... :)
  • 0

#348 Kamikaze Team

Kamikaze Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 20 December 2010 - 23:08

mužu se zeptat ? koupili byste raději HL20 R2 než Tikka 2 nebo Cosmo od Black Diamond Mě se docela více se mi líbí HL20 ovšem docela přemýšlím zdali není až moc výkoná, například až budu u ohně a budu si potřebovat přisvítit na noty zdali není moc výkoný ten střední réžim. Když si vyzmu že ty další mají maximální výkon těch 40 lumenů a dá se dále odstupňovat tak jsem na holičkách Nejvíce se mi líbí u HL 20 že je pravě na tu jednu tužku a výkon extrémní
  • 0

#349 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2010 - 7:34

Mám čelovku HL20 a spokojenost. Kdyby byl moc střední režim, tak má ještě nejslabší... např při logování používám ten odklopný difuzér (je součástí balenbí) a neoslňuje to, ani neleskne. A stačí i ten nejslabší režim. Pak jen odklkopím a vidím do dálky. Nevím, jestli je něco lepšího, ale mě tato vyhovuje. Na 1 tužkovku super!
  • 0

#350 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 21 December 2010 - 7:59

Inu počtěte si taky tady http://www.ledmania.cz/ je tam spousta testů a recenzí. Mimo jiné také přehled svítivosti a spotřeby CREE diod podle typu. Jsou tam i testy baterek a čelovek. Prima člení
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#351 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 11:42

Toto by mohlo někoho zajímat ...

Dělali jsme praktické srovnání svítilny Fenix HP10 http://www.kronium.c...0/prod_174.html a noname, která též používá LED Cree Q5, konkrétně http://cgi.ebay.com....em=120580191749 (testovala se ještě jiná noname s Cree Q5, a ta se chovala velmi podobně).

Fenix je asi bezkonkurenčně nejlepší čelovka na trhu, má široký světelný kužel a daleký dosvit, provedení je promakané a robustní. Pokud bych potřeboval vysokou spolehlivost a robustní provedení, nebo by to byla životně důležitá výstroj, určitě by to bylo to, co bych si neváhal pořídil. Tomu také odpovídá cena 1500 Kč. Nicméně je potěšující, že i noname čelovky používající tento typ LED o mnoho nezaostávají - testovaný kousek má jinak řešenou optiku (rozptyl světla) a slabší zdroj napájení (3xAAA oproti 4xAA je samozřejmě znát), takže kužel je o něco užší (ale stále dostatečný) a dosvit přibližně stejný. Já ji už několik měsíců používám, takže můžu říct jen to, že se zatím nijak nerozpadá, v dešti nemá problém a spotřeba - baterky jsem ještě neměnil, svítila na slabší režim nespočet večerů a jednu celou noc a její cena - 180 Kč i s poštovným.

Takže to berte jako tip, pokud chcete pořídit levnou, ale výkonnou čelovku, u které se nemusíte bát, že o ni přijdete. Pokud byste pokukovali po LED svítilně z hypermarketu s desítkami LED, vězte, že to je nesrovnatelné ;) Na geocaching s přehledem dostačující, dosvit přes 100 m snad ani nikde nevyužijete.
  • 1

#352 Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 12:23

Ahoj B) díky všem co jste přispěli troškou do mlýna ani jsem se nemusel moc namáhat a dozvěděl jsem se spoustu užitečných rad. Sám používám teda (používal jsem dlouhá léta asi tak 7 let) Tiku od Petzla, měla velkou výhodu skoro jsem neměnil baterie spíše jen preventivně ;) ale poslední dobou je nedostačující :o při prozkomávání blízkých kanalizací a různých stok jsem musel doplňovat dalšíma různýma domácíma svítilnama, tak že plnej batoch akumulátorů a svitilen málem jsem nevlzl do kanálu a různých otvorů :D Vydám se směrem Fénix čelovka a později i ruční svítilnu na výběr modelu mám zatím času dost do příštího berouska. V únoru se pochlubím jak jsem pořídil ještě jednou díky a neviděnou někde ve stoce u Sherlokove Skrejše 1 (zatím v plánu..... :D:D:D)
  • 0
<a href="http://www.svetgc.cz...ction/all">Moje sbírka CWG</a>

#353 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 13:53

Já si pořídil tuhle čelovku z necelých osm dolarů. Je zoomovací, takže si posvítíte do dálky, když jdete nějakou noční keš s odrazkami na stromech i do šířky, když hledáte něco kolem sebe. Je na 3 AAA baterie, pouzdro s nimi je umístěné vzadu na hlavě, takže je čelovka dobře vyvážená a nepadá. Za ty peníze mi ji závidí všichni s drahými, značkovými čelovkami.
  • 0

#354 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 14:00

Tommu: tak ver, ze tohle bych ti opravdu teda nezavidel a nezavidim, zlatej Fenix HL20.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#355 Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 14:31

Teď se jen správně rozhodnout. Hl 20 nebo HP 10 ... ? Vyhraje menší svítivost a váha nebo pravej opak .... Jak si představit svítivost 105 lumens a 225 lumens .... ? Jeto jednou tolik že :DB) Ale vzhledem k tomu že se umě osvědčilo malé zavazadlo typu ledvinka tak se rozhodnu pro skladnější ..... ? Co myslíte S474N : Ahoj, musím dát zapravdu první dojem nic moc a to jsem ji neměl v ruce. U mé ženy se osvědčilo: láska na první pohled :P asi zustanu u toho i při výběru svítilny (Fenix) :D:D:D
  • 0

#356 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 14:34

Sherlock Holmes: ta HP10 asi bude svitit vic, ale zapomen na to, ze to bude vice nez 2x tolik. Navic i tak HL20 na blizko dost oslnuje. Ja do HP10 nesel hlavne kvuli tem 4x AA vzadu, s tim si nedovedu vubec predstavit nejaky rychlejsi pohyb.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#357 Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 14:39

S474N napsal/a:
Sherlock Holmes: ta HP10 asi bude svitit vic, ale zapomen na to, ze to bude vice nez 2x tolik. Navic i tak HL20 na blizko dost oslnuje. Ja do HP10 nesel hlavne kvuli tem 4x AA vzadu, s tim si nedovedu vubec predstavit nejaky rychlejsi pohyb.

Asi to bude hopsat při běhu nebo třeba při se skoku ze stromu a podobně...... Jak mám chápat tedy svítivost cca 100 lumen a 200 lumen ... ? Logicky je to a řadu dále nebo se pletu .... ? :o :P
  • 0

#358 Dave.g

Dave.g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 14:46

Skladnost ? Viva la zebralight ! ;)
  • 0

#359 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 14:49

Sherlock Holmes: Mám čelovku HL 20. Je super - lehká a svítí fakt dost dobře. Ale je to přeci jen čelovka, takže do ruky (nebo spíš v kapse) mám ještě Nitecore na 2 tužky... Píšu to výše. Mít na hlavě světlo se 4 tužkovkami, to musí bolet krk:-)))) A když chcípne musíš mít 4 náhradní... Takto ti stačí 1 na hlavě a zbytek v té ledvince:-) Taky ji nosím:-))
  • 0

#360 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2010 - 14:56

Sherlock Holmes: Ten Nitecore má asi 200 lm. Je to víc, než hl20. Znát to je. Kor, když zapnu oboje... Ale výše popsaná pozitiva a sociální jistoty u mě rozhodly pro HL 20 a nelituji:-)) Spíš trochu zvažuju přezbrojit z tužkovek na 18650... Ale to je jiný příběh. Ta HL20 je opravdu dostačující světlo na hlavě. A lehoučké...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama