Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#381 silverking

silverking

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2010 - 15:29

Ja pouzivam Petzl Tactikka Plus http://www.hanibal.c...-tactikka-plus/ osobne se mi nejvice zamlouva moznost cerveneho filtru.
  • 0

#382 rowing

rowing

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2010 - 18:28

bobrb napsal/a:
Proc vsichni kupujete HL20 a ne treba LedLenser H7? Rozdil ceny neni tak velky...

u mě proto že sem nechtěl čelovku :)
  • 0

#383 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 29 December 2010 - 19:31

silverking napsal/a:
Ja pouzivam Petzl Tactikka Plus http://www.hanibal.c...-tactikka-plus/ osobne se mi nejvice zamlouva moznost cerveneho filtru.

K čemu je dobrý červený filtr? Předpokládal bych, že se v červeném světle (i jinak barevném) bude hůře hledat...?
  • 0

#384 vandrovecz

vandrovecz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 7:43

MedoMys napsal/a:
Toto by mohlo někoho zajímat ...
Takže to berte jako tip, pokud chcete pořídit levnou, ale výkonnou čelovku, u které se nemusíte bát, že o ni přijdete. Pokud byste pokukovali po LED svítilně z hypermarketu s desítkami LED, vězte, že to je nesrovnatelné ;) Na geocaching s přehledem dostačující, dosvit přes 100 m snad ani nikde nevyužijete.

Diky za tip, mas tam nabijeci nebo klasicke tuzkovky? Pri intenzivnim pouzivani samozrejme lepe vychazi prvni varianta, jde mi spis o moznost mit ji s klasikou pripravenou pro obcasne domaci posviceni, kde by se akumulatory nevyplatily. A rozumim tomu spravne, ze jde svitilna vyndat a pouzit jako klasicka baterka? Shanim neco pro rodice na chalupu...
  • 0

#385 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 8:03

Vandrovecz: jedná se o klasickou čelovku, však je vidět na obrázcích. Můžeš popruhy odšroubovat, zůstala by ti ta přední část, tj. válec s LED a pouzdro s bateriemi, snad by se to i dalo vzít do ruky ;), ale nevidím důvod, čelovka je praktičtější.
Pokud bys chtěl klasický váleček do ruky, zkus si vybrat jiné provedení

http://shop.ebay.com...5&_stpos=&gbr=1

Jiné jsem netestoval, ale vzhledem k tomu, že se jedná o Cree LED a 3xAAA baterie, budou paramatry přibližně stejné.
Vlastně ano - ta co je jako druhá v pořadí, tu jsem měl před pár dny v ruce. A potvrzuji, chová se stejně.

Ad baterie - používám klasické tužkovky, nevyužívám světlo natolik intenzivně, aby se mi vyplatily nabíjecí.
  • 0

#386 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1867 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 8:47

vitablondak napsal/a:

silverking napsal/a:

K čemu je dobrý červený filtr? Předpokládal bych, že se v červeném světle (i jinak barevném) bude hůře hledat...?

Jo, tak to jsem se chtěl taky včera zeptat a zapomněl jsem na to.
  • 0
Samsung Galaxy mini II ( Nokia microSDHC 8GB ) + Nokia LD-3W, Pou / Sygic / aDrake / Locus / WhereYouGo
a na hraní k tomu ještě PDA Pocket LOOX N560 + OziExplorerCE 2.31, Wherigo player, vše zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#387 Dave.g

Dave.g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 8:54

Nevím jak na GC, obecně červené světlo tě oslní mnohem méně než bílé a pokud svítíš červeně, tvoje oči se rychleji adaptují zpátky na tmu. Nejznámější použití červeného světla je asi ve fotokomorách, používají ho např. i při pozorování oblohy - pokud potřebuješ jen chvilku na něco posvítit, nemusíš si pak půl hodiny zase zvykat na tmu... Včera jsem koukal že Fenix dělá čelovky dokonce přímo s červenou LEDkou, ale to tady využije asi málokdo, přeci jen na ty pixly potřebujem spíš vidět...
  • 0

#388 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 9:06

Cervene svetlo pouzivaji napriklad i vojaci na cteni z mapy v noci. Ale pri geocachingu se clovek nemusi v lese extra bat prozrazeni a navic to cervene svetlo moc neosvicuje.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#389 E-Ryc

E-Ryc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 9:09

Jen ta mapa na to musi byt pripravena, ony cervene cary v cervenem svetle nejsou uplne dobre videt :)
  • 0

#390 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 9:09

D@ve-ve: To zní rozumně:-) Ale jak se s tím hledají krabky? Ve škvírách, dutinách atd? Nebo je to dobrý na přibližování k finálce za tmy...:-)
  • 0

#391 Novinha

Novinha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 30 December 2010 - 12:18

Já mám postarší čelovku, která svítí jak bílým světlem tak i červeným. Mám nějakou oční vadu podobnou šerosleposti, takže za šera používám červené světlo, abych si svítila pod nohy a zároveň ostatní mi nenadávali, že je oslepuju. Používám červené světlo, když spíme v lese a potřebuju jen něco najít a zbytečně na sebe neupozorňovat a zároveň si tolik nenaruším noční vidění. Je to vhodné kdykoliv, kdy si potřebuju jen přisvítit, ale na hledání kešek si přepínám na bílé světlo. Každopádně jsem si na to zvykla, takže pro mě to bude jeden z parametrů při výbětu nové čelovky ;)
  • 0

#392 silverking

silverking

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 02 January 2011 - 17:41

Já používám červenou když jdu někde v rozumném terénu a nechci být viděn na dálku. Další velké plus této čelovky je blikaci mód tak ji používám i na kole.
  • 0

#393 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2011 - 20:04

Nevím, jestli jsem to přehlídl, ale např. Fenix LD20 anebo E21 nemaji fokusování? Jest opravdu tak? Dík za info.
  • 0

#394 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2011 - 20:14

Obvykle tento druh svitilen fokusovani opravdu nema.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#395 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2011 - 20:28

Nj, škoda, mi to přišlo fajn. Přemýšlím mezi Fénix E21 a CEL-TEC FLZA-50. Zhruba stejná cena, první má vyšší výkon, ale zase nižší dobu svícení. Nemá fokusování, ale zase má AA baterie... No uvidíme. Dík.
  • 0

#396 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2011 - 20:51

Nejak nerozumim vubec tomu vyberu, kazda z tech svitilen je uplne jina - pocinaje tim fokusovanim a konce napajenim.
  • 0

#397 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2011 - 21:05

No tak co se týče napájení, tak zas nejsem nějak vyhraněn že chci přesně tenhle typ a tenhle naopak vůbec. Anebo to řeknu jinak... víc peněz se mi do toho dávat nechce, takže vybírám z toho co je za tuhle cenu dostupné.
  • 0

#398 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2011 - 9:24

motty.rt: a nebylo by lepsi si nejdriv nekde napsat svoje pozadavky na noseni, napajeni apod. a teprve az potom vybirat? Mas-li napriklad nejakou GPS na AA clanky, tak si myslim, ze je vhodne toto ve vyberu svitilny take zohlednit atd.
  • 0

#399 motty.rt

motty.rt

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2011 - 10:06

Moje požadavky by byly AA + focus + min. 120 lm + cena 700 - 800 Kč (= to mám asi smůlu :-D ). Takže proto vybírám jak vybírám. Ale pokud o něčem takovémto víš, tak se s tím, budu rád.
  • 0

#400 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2011 - 10:17

A ten fokus chces realne k cemu?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama