Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#581 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2011 - 17:20

Hamaci napsal/a:
Mě zase pěkně sejří vyměňovat 2x za večer článek v HL21.

Vsak proc ne, vse je o potrebach a potom temto potrebam prizpusobit vyber. Osobne mam starsi model a nestalo se mi, ze bych musel menit 2x za vecer akumulator. Asi chodim na kratsi kese. :D

brouk: ano tobe, pokud chodis do jeskyni. Ja kuprikladu do zadnych jeskyni nechodim a tudiz nenosim ani helmu. Jak vidis, tak proste sto lidi = sto chuti. Jinak tva poznamka o "poblikavani" me opravdu rozesmala.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#582 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2011 - 17:24

Díky všem za příspěvky, asi se v tom sortimentu ještě pohrabu...:) Teď používám jednoduchou čelovku z Hervisu - žádný megazázrak, ale stačí. Ale počítám s upgradem techniky pro "extrémnější situace".
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#583 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2011 - 12:19

Tak nakonec jsem se rozhodl pro Fenix HP11, až dorazí a odzkouším, rád poreferuji:)
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#584 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2011 - 12:27

S Fenix obecne neudelas chybu. Slo jen o to se rozhodnout, jestli zvolis mensi/praktictejsi nebo vetsi s vetsi vydrzi a vahou.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#585 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 247 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2011 - 13:01

Pred necelým mesiacom som v rámci nočnej jazdy lesom na bicykli testoval svetlá, ktoré mi dorazili z Číny. Na riadidlách som mal toto a na helme naviac ešte toto.
  • 0

#586 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2011 - 13:17

To aby už mělo přepínání na dálková / tlumená světla.
  • 0

#587 HONZA.CZ

HONZA.CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2011 - 14:02

Taky jsem hledal čelovku na 2xAA. Pak ale zvítězila tato: http://www.conrad.cz...nser-h7.k572528 . Proč: Regulace světeného toku (odběr jsem naměřil od 20mA do 500mA) Světelný tok 170 lm Fokus !! - osvětlení cesty i bodově do dálky. Takže svítím jak a kam potřebuji, neplýtvám energií. Ovládání je jednoduché - nemačkám čudlík x-krát abych se dostal k potřebné funkci ale zapnu a případně nastavím kužel. Co mi vadí jsou právě ty AAA články, ale na večerní lov, nebo podzemí to stačí. Vzhledem k ceně a značce snad vydrží.
  • 0

BFMgold_small.jpg

Věk se počítá až ten kačerský.

#588 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2011 - 15:45

Není tam něco divného? Podle údajů výrobce se má napájet jen z baterií, nepoužívete akumulátory. Světelný tok (v lumenech) a maximální dosvit (v metech) je udáván pro sadu nových baterií nebo plně nabítých akumulátorů. Průměrné hodnoty, které se podle použitých baterií nebo akumulátorů mohou lišit o +/- 15 %. Prostě tyto návody je třeba brát s rezervou. Proč by měly vadit akumulátory? Možná kvůli nízkému odporu a tím i větším zkratovým proudům. Ale to by snad dneska už měl měnič zvládnout.
  • 0

#589 Solim

Solim

Šolim

• Members
  • PipPipPip
  • 1075 příspěvků(y)

Publikováno 09 December 2011 - 16:02

HONZA.CZ napsal/a:
Taky jsem hledal čelovku na 2xAA. Pak ale zvítězila tato: http://www.conrad.cz...nser-h7.k572528 .
.....

Tu pouzivam uz asi 2 roky k plne spokojenosti. Prave ten fokus je paradni, kdyz jdu, tak zaostrim do dalky, kdyz dohledavam nebo loguji, tak zaostrim na blizko. Mechanizmus ostreni ani po dvou letech nema naznak poskozeni.
Vydrz baterek naplno je cca 3 hodiny, pak uz skoro nesviti jelikoz nema udrzovani jasu, ale jas s klesajicim napetim klasa. Ale naplno ji pouzivam malokdy, jelikoz nepotrebuji aby mne kazdy z nekolika kilometru videl. Kdyz ji rozsvitim na silnici, tak u mne motoristi malem zastavuji a z cca 1km zhasinaji dalkove svetla.
Zatim jsem baterky v jednom dni menil jen 1x a to kdyz jsem vyrazel na kesky ve 2:00 a po pate zacalo svitat.
Regulace pomoci otocneho bezce naprosto genialni, rychle uberu nebo pridam a nemusim mnohokrat mackat tlacitko nasataveni, jak to maji ostatni. Uz jsem takhle mnohokrat snizoval jas abych nebyl prozrazen.

A ted chyby:
- ma dost ostry prechod mezi svetlem a tmou a tak kdyz svitim do dalky, tak si nevidim pod nohy (da se vykryt rucni baterkou, kterou stejne mam v ruce)
- naklapeci mechanizmus je dost titerny, po cca roce a pul mi prestal fungovat (ulomil se aretacni zoubek), zatim jsem to vyrezil gumickou, ale udelam si tam kovovy zoubek.
- zapinaci tlacitko je dost na rane a uz se mi nekolikrat celovka zapla v batohu a vybila, da se resit vlozenim kousku plastu pod jeden kontakt baterky, ktery pred pouzitim vytahnete. Nebo nekam dodelat posuvny vypinac (to asi zrealizuji).

Uz jsem zacal premyslet o jine jeste vykonejsi, ale zatim jsem nenasel zadnou, ktera by mela ten otocny regulator vykonu. A tak zustavam u teto celovky.
  • 0

GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp

#590 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 08 January 2012 - 23:28

Hamaci napsal/a:

kartagoo napsal/a:
ČELOVKA: kopie LED LENSERa H7 od Tesly za mnohem menší peníz: http://www.eva.cz/zb...celova+svitilna

Tak jsem ji z legrace koupil a doporučuji: NEBRAT
Kdyby stála tak kolem stovky, tak bych ani moc nelitoval.

Jeden příspěvek PSK. Podobnou s údajně 3W ledkou jsem dneska koupil u Vietnamců za 69Kč. Pant asi brzy upadne, asi to něčím pojistím. Ale svítí to, ovládání klasicky High,Low,Blik. Uvidím, na co to bude. Pro mě to prozatím stačí, koupil jsem to spíš na zkoušku, jak píšu PSK (pro srandu králíkům).
Doplněno: Změřil jsem odběr z baterek, naplno 0,27A, napůl 0,13A, blik 0,27A. Takže je tam možná 3W ledka, ale jede na 1W. Asi je to v pořádku. 3W tahat z mikrotužek, to bych dlouho nesvítil.
  • 0

#591 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2012 - 13:17

S474N napsal/a:
S Fenix obecne neudelas chybu. Slo jen o to se rozhodnout, jestli zvolis mensi/praktictejsi nebo vetsi s vetsi vydrzi a vahou.

Jedinou chybu to má, když ji jako já posléze po orce a půl používání ztratíš. Potom si říkáš proč jsem si nekoupil nějakou levnou od vietnamců :(
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#592 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2012 - 13:23

To ovšem ale není chyba výrobku jako takového B)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#593 Olivin

Olivin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2012 - 14:57

lacop napsal/a:
Pred necelým mesiacom som v rámci nočnej jazdy lesom na bicykli testoval svetlá, ktoré mi dorazili z Číny...

Něco takového mám od Vietnamců za 200,- a jsem s ní naprosto spokojenej...
  • 0

Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo

#594 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 11 January 2012 - 15:02

fremen.cz: asi tak. Me taky byla ma hlavni EDC svitilna ukradena a holt jsem si sel koupit tu samou novou.
  • 0

#595 sumie-dh

sumie-dh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 01 March 2012 - 17:38

Nevím kam s tím, tož to dám sem. Máme UltraFire SK-9018 (nemůžu ji nikde najít, takže je možné že se jedná o čínský fake). Podařilo se nám zlikvidovat konektor u nabíječky (4,2V / 500mA). Byl by tu někdo kdo by mi sdělil jaký má konektor průměr a případně kde se dá tento konkrétní zdroj sehnat?
  • 0
Králík vás vidí!

#596 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 01 March 2012 - 21:15

S474N napsal/a:
Smogeo: jenze tam clovek ve vetsi mire opravdu nakupuje zbozi s nizsi kvalitou. Onehda jsem shanel USB >COM prevodnik a s 99% prodavanymi na DX je problem - bud nefunguji vubec, nebo funguji zvlastne. Az pouze jeden z nejdrazsich, co tam meli (cenove cca 3-4x vice, nez ty ostatni) je funkcni tak, jak ma. Takze bych si to dovolil shrnout tak, ze pokud tam nekdo koupi neco za podezrele nizkou cenu, tak muze ocekavat nizsi kvalitu ci funkcnost.

Jak jsi prováděl toto měření kvality?
Kolik jsi nakoupil těch nefukčních převodníků?
  • 0

#597 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 01 March 2012 - 21:41

Já tam na zkoušku objednal jen fólii na displej, koncem listopadu, a nepřišlo mi nic. Už dvakrát jsem jim tam psal přes ten jejich feedback a odezva žádná. Stav je pořád shipped. O těch 1,5 dolaru mi nejde, o tu fólii taky ne, ale asi už odtud objednávat nebudu.
  • 0

#598 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2012 - 0:24

mpik napsal/a:
Já tam na zkoušku objednal jen fólii na displej, koncem listopadu, a nepřišlo mi nic. Už dvakrát jsem jim tam psal přes ten jejich feedback a odezva žádná. Stav je pořád shipped. O těch 1,5 dolaru mi nejde, o tu fólii taky ne, ale asi už odtud objednávat nebudu.

co jsem nakupoval většinou došlo do měsíce, ale zrovna fólie na display mi šly přes dva měsíce, tak neztrácej naději.
  • 0

#599 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 02 March 2012 - 7:58

poohDA napsal/a:

mpik napsal/a:

co jsem nakupoval většinou došlo do měsíce, ale zrovna fólie na display mi šly přes dva měsíce, tak neztrácej naději.

Zrovna mi po měsíci odpověděli, jestli mám správně adresu a že mám se zeptat na poště. Udělám to, ale myslím, že tuto odpověď odesílá automat. I když nevím, ten by s odpovědí nečekal víc než týden.
  • 0

#600 Komar 1981

Komar 1981

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 11 March 2012 - 17:45

mpiku v pohode. ja jsem si objednal pred vanocema UV lampu... doted mam prd a uz nebudu ani psat. :( takze tu stokorunu zahodim mezi zivotni zraty a objenam si UV znovu v cechach. nacez cekam, ze ta z DX dorazi ":D
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama