Přejít na obsah

Fotka

Svítilny / čelovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
797 odpovědí na toto téma

#621 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2012 - 13:11

Pěkná hračka, do jeskyní by asi člověk ocenil hlavně tu odolnost (tam je ti velká svítivost k ničemu). Na kolo fajn, tam není světla nikdy dost :) Ale na kešování je to trošku kanón na vrabce, ale pokud někdo do toho ty pěníze chce vrazit tak proč ne, sloužit bude určitě dobře.
  • 0

#622 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1458 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2012 - 15:31

Čelovka je to určitě dobrá, ale za tu cenu mám 2X Fenix HP11, což není také žádná špatná čelovka.
  • 0

#623 ThomasPV

ThomasPV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2012 - 15:37

Myslím, je čelovka je kvalitní výrobek. Vytváří a testují ji kolegové jeskyňáři, určitě toho spoustu vydrží. Popina: Na kešky v jeskyni určitě stačí obyč čelovka, na speleologii je vhodnější nějaká lepší. tomy.22: Také jsem si nedávno pořídil Fenix HP-11 a naprostá spokojenost. Jak do terénu, tak i do jeskyní (myšleno na speleologii).
  • 0

#624 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2012 - 17:41

Ta čelovka je opravdu výborná a v jeskyni bez kvalitního a spolehlivého světla jde o život. Tam je to zcela na místě. I ten materiál - kov - jednak lépe chladí ledku, a pak snese asi i nějaký náraz do šutru. A kdo někdy používal hornickou nifku s těžkým akumulátorem, ze kterého teče louh, tak pokrok vidí.
  • 0

#625 laKatos

laKatos

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2012 - 17:55

Já se domluvil. Je to vývojový projekt a já nechtěl jejich akumulátor a nabijecku, u mionu je toto jiz v cene. O tyto dvě příslušenství mi šla suma razantně dolu. (věřím že při koupi fenix čelovky nabijecku a baterky nedostanete). Fenix čelovka je dobra za ty peníze supr já ale hledal a našel světlo na kolo + příležitostně ji využit jinde a to se mi povedlo. Nechce se mi tahat dvě světla stačí jedno ktere dle potřeb přes "čudl" stáhnul nebo ohulim na dostatečný výkon a svítím temi cca 800 lm na plny výkon 2hodiny v kuse. Taktéž se mi líbí světelný kužel v rozsahu 120stupnu a zvýrazněny 30st. střed. .
  • 0
- Gpsmap 60csx - Maha mh-c9000 : Eneloop, powermax2700mAh - MION CAVER

#626 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2012 - 18:52

Musím říct, že je vidět, jak si na vývoji a testování dali záležet. To se cení. Ale za ty peníze si ji málokdo koupí. Leda profesionál "jeskyňář" ;) Běžnému kačerovi na nějakou tu kanálovku stačí něco podstatně levnějšího. Ale palec nahoru vývojářům, pěkná práce.
  • 0
eTrex Vista HCx, Google Nexus S

Pokud znáte problém v OSM mapách (chybí název ulice, celá ulice, jednosměrka apod.) - dejte mi vědět přes SZ, doplním, opravím...

Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...

#627 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2012 - 19:15

laKatos: a na kolik tě tedy vyšla ta AA verze ?
  • 0

#628 laKatos

laKatos

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 04 June 2012 - 19:35

Doufám že to mohu zde naapsat. Kluci mi nabídli MION bez baterky a nabijecky za 2500. K tomu mi ještě udelali držák na kolo.
  • 0
- Gpsmap 60csx - Maha mh-c9000 : Eneloop, powermax2700mAh - MION CAVER

#629 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 04 June 2012 - 20:31

Tj. vodotěsný tubus se 2 ledkama, optikou a řídící elektronikou...na to že je to kusová výroba a s těma parametrama je to podle mě dost dobrá cena... S tou Li baterkou a dost sofistikovanou nabíječkou slušná "expediční" svítilna.
  • 0

#630 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2012 - 11:23

(OFFT) Hm, tak už se po mně jmenuje i čelovka... čeho se člověk nedočká :-)
  • 0

#631 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2012 - 11:56

Ahoj, je to použitelné jako čelovka i bez helmy?
  • 0

#632 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2012 - 13:58

a kde se to dá sehnat? na netu mi nic nevyskočilo
  • 0

#633 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2012 - 14:39

Olii05 napsal/a:
a kde se to dá sehnat? na netu mi nic nevyskočilo

Třeba v odkazu v prvním příspěvku tohoto vlákna.
  • 0

#634 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 07 September 2012 - 15:34

Také vybírám nějakou slušnější čelovku. Nejdříve jsem mrknul Hudymu, tam mě zaujal Black Diamond Spot (2012) - spousta funkcí, univerzální použití, plynulá regulace, papírově svítí daleko. Pak jsem mrknul na vychvalovaného Fénixe HL21R3 - malá, na jednu AA, jen ta výdrž bude asi slabší. NO, ale zaujal mě Fenix HL30R5. Píšou ji 200lumenů, nesvítí sice tak daleko, ale má širší kužel, 2xAA, více modu, červane dioda a slušná výdrž. A teď babo rad :D
  • 0

#635 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4290 příspěvků(y)

Publikováno 07 September 2012 - 16:13

HONZA.CZ napsal/a:
Taky jsem hledal čelovku na 2xAA. Pak ale zvítězila tato: http://www.conrad.cz...nser-h7.k572528 .
Proč:
Regulace světeného toku (odběr jsem naměřil od 20mA do 500mA)
Světelný tok 170 lm
Fokus !! - osvětlení cesty i bodově do dálky.
Takže svítím jak a kam potřebuji, neplýtvám energií.
Ovládání je jednoduché - nemačkám čudlík x-krát abych se dostal k potřebné funkci ale zapnu a případně nastavím kužel.
.

Lenser je vynikající, dá se koupit i přes pult v Rybářských potřebách, cena se dala usmlouvat i kolem 1100.
  • 0

#636 _cermik_

_cermik_

cermik

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 07 September 2012 - 16:15

Já osobně mám HL30R5 a nemůžu si ji vynachválit, Jediný problém je ten dosvit, moc daleko nedosvítí (vidím tak na pár desítek metrů). Což ale nevadí, protože 1) jsem slepý a na takovou vzdálenost stejně nerozpoznám detaily 2) v lese, kde je vegetace, to je stejně jedno, neboť strom a keř prosvítí akorát tank ;) Zato ten široký kužel je naprosto super, vidím krásně i periferním viděním. Co mi vadi, jsou ty popruhy přes hlavu - nepovedlo se mi zjistit, jak je nastavit tak, aby držely (hlavně ten po obvodu hlavy). Ale to jsem vyřešil zarážkou ve formě zavíracího špendlíku. A pak ještě absence nějakého indikátoru nabití, ale stejně s sebou mám aspoň jeden náhrdadní pár baterek, tak se to dá zkousnout.
  • 0
Jakub

#637 LaM_couple

LaM_couple

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 08 September 2012 - 7:44

Petman02 napsal/a:
Také vybírám nějakou slušnější čelovku. Nejdříve jsem mrknul Hudymu, tam mě zaujal Black Diamond Spot (2012) - spousta funkcí, univerzální použití, plynulá regulace, papírově svítí daleko. Pak jsem mrknul na vychvalovaného Fénixe HL21R3 - malá, na jednu AA, jen ta výdrž bude asi slabší. NO, ale zaujal mě Fenix HL30R5. Píšou ji 200lumenů, nesvítí sice tak daleko, ale má širší kužel, 2xAA, více modu, červane dioda a slušná výdrž. A teď babo rad :D

Hl30 mame doma mesic a koupe nelitujeme. Kuzel je super, ale na posviceni do dalky pouzivame rucni svitilnu o stejnem vykonu, jen s uzsim kuzelem. Pocet lumenu podle me odpovida papirovym hodnotam. Kdybych mel pouzivat samotnou celovku, priplatil bych si za Fenix Hp11. Na behani bych si asi od taty pujcil Hl21 pro jeji vahu, sundal bych ale difuzer. Cervenou diodu jsem u Hl30 zatim nepotreboval. Celovka drzi na hlave jak pribita a ani po 4 hodinach nijak neprekazela. Oproti Hl21 ale vis, ze tam je, protoze neni z nejlehcich. Jako problem vidim oslnovani lidi ve vetsin uhlu. Kdyz ale pouzivame Hl30 jen v situacich, pro ktere jsme si ji porizovali (kdyz potrebujeme mit volne ruce - lezeni, jeskyne), je temer idealni - zadny uzky oslnujici hotspot, nasvicena velka plocha, rychle prepinani modu. Jak rikam, nelitujeme.
  • 0
Nokia E52 + Handy Geocaching ; Garmin Oregon 450 + Topo czech 3

#638 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2012 - 20:09

Čím víc studuju ty čelovky, tím víc jsem nerozhodný :D
  • 0

#639 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2012 - 20:31

mpik napsal/a:

Hamaci napsal/a:

kartagoo napsal/a:
ČELOVKA: kopie LED LENSERa H7 od Tesly za mnohem menší peníz: http://www.eva.cz/zb...celova+svitilna

Tak jsem ji z legrace koupil a doporučuji: NEBRAT
Kdyby stála tak kolem stovky, tak bych ani moc nelitoval.

Jeden příspěvek PSK. Podobnou s údajně 3W ledkou jsem dneska koupil u Vietnamců za 69Kč. Pant asi brzy upadne, asi to něčím pojistím. Ale svítí to, ovládání klasicky High,Low,Blik. Uvidím, na co to bude. Pro mě to prozatím stačí, koupil jsem to spíš na zkoušku, jak píšu PSK (pro srandu králíkům).
Doplněno: Změřil jsem odběr z baterek, naplno 0,27A, napůl 0,13A, blik 0,27A. Takže je tam možná 3W ledka, ale jede na 1W. Asi je to v pořádku. 3W tahat z mikrotužek, to bych dlouho nesvítil.

Mockrát jsem s tím nebyl, ale noční pochod na Kleť to zvládlo bez problémů (svítil jsem jen v lese) a na táboře v létě se všichni divili, co to mám za světlomet a ještě víc, když jsem jim řekl cenu. Takže pro mě je to vyhovující a koupil jsem ji i synovi na výpravy se skauty.
  • 0

#640 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 14 September 2012 - 6:21

Nakonec jsem vybral toho Fenixe HL30. Už, už jsem chtěl přihodit do košíku i nějakou tu baterku do ruky, ale zatím si musím vystačít se starší 3W zoomovatelnou baterkou. Jinak laciných čelovek má junior doma několik, ale nesvítí už žádná. Buď se rozpadne "kvalitní" plast a nebo prostě po čase přestane fungovat (kontakty, "elektronika" ? vím já ... ) edit: Tak už je doma. Včera odpoledne objednáno na Kronium.cz a dnes dopoledne už zvonil pošťák :)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama