Svítilny / čelovky
Publikováno 26 December 2009 - 21:40
Publikováno 26 December 2009 - 21:47

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro
astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7
norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x
Publikováno 26 December 2009 - 21:49
Doporucuji stejny model z ebay, typ je to podobny, stejna cena jen rozdily:
- pouze 3 rezimy (off, low, hi)
- lepsi nabijecka(polohovatelne rozpeti na velikosti baterek)
- modre baterky

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 26 December 2009 - 22:55
fortiaf napsal/a:
S474N napsal/a:
U Fenix LD20 si bud jist, ze bude dobrej. A sam se v realu presvedcis, ze i ta MAG lite "poradne nesvitila". Jenom je u LD20 skoda, ze tam dali diodu Q5 misto R2 a taky me osobne by vadila jeji delka, protoze je na 2 AA baterie. Na druhou stranu to zase znamena vyssi vydrz (i kdyz je pravda, ze je jedno, jestli je ta druha baterie v kapse nebo v telu svitilny, ze?).
Ja mam tez LD20 a zatim obrovska spokojenost. Pohybuju se casto v podzemi, driv jsem mel jako "sajnovacku" velkou baterku stylu Maglite na 3 velke burty a tahle ma jednak vetsi vydrz a sviti minimalne stejne dobre (co se tyce svitivosti v lumenech, tak je na tom asi 7x lepe, nez klasicka celovka Petzl Tikka).
Tak to jezisek stihl a Fenix LD20+ dorazil. Vcera jsem mel moznost ho vyzkouset. na Kocicich ocich a Nocni prknovce. Jsem hodne spokojen, ale nebyl bych to ja abych nemel k necemu vyhrady. Nejdriv ty pozitiva.
Sviti FAKT hodne. Maximalni rezim je v noci podle meho pouzitelny jen k prekvapeni. Uz se tesim na nejaky to FTF v prirode, kde si pak pockam na dalsi a ze tmy vystoupim s timhle svetlem.

Az na kratky okamziky kdy jsme potrebovali vic svetla pri hledani svetlusek ve velke vzdalenosti, jsem pouzival ten nejslabsi 9lm rezim. Bohate stacil.
Barva svetla je velice prijemna. Zadny modry nadech, zadny intenzivni zluty duchove na okrajich.
Reflektor neni fokusovatelny, ale produkuje velice prijemny kuzel ktery dostatecne nasviti prostor predemnou. Moje obri Maglite 3D ma oproti LD20 vyhodu v tom ze diky fokusovatelnemu objektivu umi poslat svetlo hodne daleko. To by mohlo byt uzitecne pri dohledavani ztracenych svetlusek a rozhodne je to uzitecne v mlze. Tam je to s LD20 jako kdyz zapnete dalkovy v aute, vyrobi to zed. Hodne uzky paprsek Maglite 3D zdaleka tolik neoslnuje.
Mechanicky zpracovani je naprosto skvely. Je radost si s touhle vecickou hrat.

No a ted ty negativa.
Na maximalni rezim vydrzela bezet lehce pres hodinu a pak prepla na nejslabsi svit, ten vydrzel dalsich 9h (pres noc). Testoval jsem to s alkalickyma baterkama z Ikea, kdyz konecne posla uplne tak jedna mela 0.8V a druha 1.1V je teda mozny ze jedna z nich byla nejaka vadna a s lepsimi by vydrzela o kus dele.
Pocket clip prijde nasazeny a je fakt asi nejaky titanovy protoze nez jsem ho sundal, tak jsem si baterku skrabnul. Pak mi vypadla z ruky a nafasovala dalsi skrabanec. V baleni neni zadny gumovy krouzek pro "cigar-hold technique" (cesky baterka-v-hube) i kdyz na tele je pro to vytvoreny prostor. To by pri te cene mela byt samozrejmost.
SOS a Strobe rezim je podle me naprd. Prekazi.
Pro nekoho bude nemalym negativem cena. $62 je fakt dost.
Design je na efekt. Kdyz bych to mohl ovlivnit, tak jedine co bych nechal jen sestihran na hlavici branici kutaleni. Cele telo by potom bylo bez zarezu a vystupku. Bylo by jen krizove poskrabano aby neklouzalo. No jak pisu... me se jentak neco nezavdeci.
Kdyz by slo zkrizit Maglite a Fenix tak by to bylo super. Elektronika a chlazeni z Fenixe a konzervativni design a mozna moznost fokusovat objektiv z Maglite ovsem bez diry.
Krom LD20 jsem si koupil jeste Fenix E01. Takovy seminko baterky.

Publikováno 26 December 2009 - 22:55
polerok napsal/a:
javla
- modre baterky
Off, low a hi jsou ale jen dva režimy.
Publikováno 26 December 2009 - 22:57
Dpman napsal/a:
polerok napsal/a:
javla
- modre baterky
Off, low a hi jsou ale jen dva režimy.
Jak se to vezme

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 26 December 2009 - 23:50
semik75 napsal/a:
Kdyz by slo zkrizit Maglite a Fenix tak by to bylo super...
Mala utecha by mohla byt od Terralux corp vymena zarovky za CREE LEDku/y. Jsou i za slusnou cenu na ebay nez za vyssi na http://www.kronium.cz/
Publikováno 27 December 2009 - 13:48
Publikováno 27 December 2009 - 14:29
Tohle mne zajímá. Běháš s tou čelovkou,jak se chová? Je nějaké chránítko,pojistka na nechtěné zapnutí?cz.mikes napsal/a:
Mám už přes rok starší variantu LD20 , totiž Fenixe L2D a jsem naprosto spokojený . Měl jsem před tím čelovku na 2xAA s ledkou s výkonem 1W o které jsem si myslel ( když jsem jejím svitem překonával všechny ty Tikky a podobné věci , většinou po řečech typu co to máš za obludu , já mám značkovou čelovku a ta dá světla dost) , že svítí dost. Až s Fenixem jsem poznal , jak vypadá Světlo ( a s mnohem menší spotřebou baterek) .
Publikováno 27 December 2009 - 14:48
ps: reflektor nemá celulitidový , ale leštěný
Už tahle potvora mi ale svítila lépe než tikka
Publikováno 27 December 2009 - 16:07
Publikováno 27 December 2009 - 17:27
Publikováno 27 December 2009 - 19:06
Publikováno 27 December 2009 - 19:37

Publikováno 27 December 2009 - 21:46
Publikováno 28 December 2009 - 9:01
Publikováno 28 December 2009 - 22:07
Publikováno 11 January 2010 - 12:43
Pokud bude maximalni vykon pres 180lm bude to super...
Cena do 1500,-
Publikováno 11 January 2010 - 12:55
Jojo.bobrb

Ještě jsem přemýšlel o Nitecore D20, u které se mi líbila plynulá regulace intenzity, způsob ovládání a absence kravinek jako strobe, SOS apod.
Quark nakonec vyhrál díky ceně, pravděpodobně větší výdrži i svítivosti a pouzdru.

Uvažoval jsem o taktické verzi, kde by se po naprogramování daly zrušit pro mě zbytečné pouťové módy... jenže to vyčuhující tlačítko.

Publikováno 11 January 2010 - 13:03
a kteryho?alkes napsal/a:
Jojo.Řešil jsem úplně to stejné... a nakonec jsem objednal toho Quarka přímo z 4sevens.
taky ho tu mam otevreny:-) A jeste Olight I25, ale ta é vycuhuje tlacitko:-(alkes napsal/a:
Ještě jsem přemýšlel o Nitecore D20, u které se mi líbila plynulá regulace intenzity, způsob ovládání a absence kravinek jako strobe, SOS apod.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů