Waymarky - kdo hledá nebo zakládá?
Publikováno 19 January 2010 - 20:24
Publikováno 19 January 2010 - 21:05
Publikováno 19 January 2010 - 21:35
Publikováno 19 January 2010 - 21:50
To ses nemusel znova registrovat, na waymarking.com funguje tvuj ucet z geocaching.com.PabloM64 napsal/a:
O tom, že existují nějaké Waymarky, jsem se dozvěděl až z těchto stránek. Dokonce jsem se i zaregistroval.
Kdo kde zaklada, nebo v jakych kategoriich, je videt v techhle statistikach.
Publikováno 19 January 2010 - 22:02
Publikováno 20 January 2010 - 6:44
Publikováno 20 January 2010 - 10:13
Publikováno 20 January 2010 - 10:27
BakaGaijin napsal/a:
Zakladam, resp. jsem mel (nekolikatydenni) fazi, kdy me waymarkovani proklate chytlo a nedelal jsem nic jinyho. Ted se zase spis venuju kesovani, ale pocitam s tim, ze se k waymarkum s jarem a lepsim pocasim pravdepodobne zasejc vratim.
Tim, ze tady v okoli pomalu nic nebylo a vlastne to nikoho moc nezajima, mi zrprvu trochu chybela motivace, nez jsem to zacal naopak pocitovat jako obrovskou vyhodu: muzu ochcavat rohy, ktery se mne libej, a ne akorat ty, ktery na me zbydou. A za tu dobu, co jsem aktivne znackoval, jsem se toho o meste, ve kterym ziju, dozvedel mnohem vic nez za pomalu tricet let predtim.
Kdyz se ptam sam sebe, proc ted se znackovanim lenosim - fotek a temat do zasoby mam v podstate furt dost -, tak nejvetsi brzda je asi psani anglickejch listingu. Mam holt faze, kdy mi moje pidgin english nevadi a rikam si: "chcete to anglicky, tak berte co je nebo si trhnete nohou" a jindy ve mne vitezi perfekcionista a radsi jsem zticha, nez abych seknul nejakou chybu. Momentalne asi ma navrch ten perfekcionista.
Co zminil predrecnik - znackovani lokaci, kam me privedla cizi keska - s tim prosim problem nemam. Rikam si, ze dotycny majitel mel casu na vytvoreni waymarku dost a jestli to neudalal, asi nema zajem. A vzhledem k tomu, ze kese a waymarky jsou dva ruzny pary bot, nevidim duvod, proc bych mel cekat, az/jestli se nekdy nahodou smiluje a postara se o (novou) ikonku na rastru.
Suma sumarum: Waymarky jsou IMHO prdacka vec a rozhodne stojej za to, aby jim clovek venoval pozornost!
Nenapsal bych to lépe, pro mne navíc je Waymarking mnohem lepší místo na prezentaci fotek (fotografovaní je pro mne jako hobby možná ještě důležitější než GC a WM) objektů a míst které mne zaujaly (dají se uploadovat hi-res fotky do 3 MB).
Waymarking mne skutečně dokopal k důkladnému scanu informací o místech kde žiju či která jsem navštívil a tím páden jsou waymarky i jakou si on-line encyklopedií a kronikou vlastních cest...
Publikováno 20 January 2010 - 10:27
Publikováno 20 January 2010 - 10:37
Publikováno 20 January 2010 - 10:47
Dorcadion napsal/a:
Nenapsal bych to lépe, pro mne navíc je Waymarking mnohem lepší místo na prezentaci fotek (fotografovaní je pro mne jako hobby možná ještě důležitější než GC a WM) objektů a míst které mne zaujaly (dají se uploadovat hi-res fotky do 3 MB).
Vidis, to my fotime take radi, vzdy a vsude, ale protridit to a davat to na wm.com, to je otravne a nejak na to porad neni cas.
Dokonce ona casta podminka zalogovani nalezu WM - prilozit fotografii sebe samotneho na danem miste - povazuji za tak otravnou, ze jsem dosud ani jeden WM nezalogoval.
Fakt nevim, proc nestaci jen fotka te veci, ktere je waymark venovany. Proc tu zajimavou vec musim kazit svym osklivym oblicejem a jeste to vystavovat na internet?
Publikováno 20 January 2010 - 10:50
Publikováno 20 January 2010 - 11:18
HaLuMa napsal/a:
Fakt nevim, proc nestaci jen fotka te veci, ktere je waymark venovany. Proc tu zajimavou vec musim kazit svym osklivym oblicejem a jeste to vystavovat na internet?
takova drobna logicka snaha potlacovat logovani od stolu. da se resit focenim gpsky .
Publikováno 20 January 2010 - 12:39
Publikováno 20 January 2010 - 13:17
Publikováno 20 January 2010 - 14:05
HaLuMa napsal/a:
No to by bylo fakt narodni nestesti, kdyby si nekdo neopravnene zalogoval waymark. Copak jde o nejakou soutez?
Co je vysledek? Ze u waymarku neni galerie toho, ceho se waymark tyka, ale galerie xichtu a GPSek. Waymarky budou mnohem zajimavejsi, az pujde skutecne o waymarky a ne o prihlouple soutezeni.
Ja se teda nechci hadat, ale mam jednak takovej dojem, ze je to kategorii od kategorie ruzny, zdaleka ne u vsech WM je pozadovana fotka navstevnika, casto staci jenom dotycna lokace "z jinyho uhlu" atp. Druhak bych se nebal, ze nekdo neco bude mazat, pokud si bude aspon trochu myslet, ze na fotce nezvecnenej navstevnik na miste pravdepodobne byl (aspon me by to teda ani nenapadlo, pac je mi to opravdu burt). Tretak az Ti nekdo nejakej log smaze s oduvodnenim, ze fotka je sice perfektni, ale Ty na ni nejsi, tak se teprv zacni vzrusovat, profylakticky je to celkem na draka.
PS: Mmch. ty podminky k logu si nevymejsli "owner", ty jsou automaticky prebirany z dotycny kategorie. V zasade bych cekal, ze vetsine owneru je to naprosto jedno, ze se radujou, kdyz jim tam nekdo napise do logu nejaky teply lidsky slovo a da jakoukoli fotku.
Publikováno 20 January 2010 - 14:13
BakaGaijin napsal/a:
Ja se teda nechci hadat, ale mam jednak takovej dojem, ze je to kategorii od kategorie ruzny, zdaleka ne u vsech WM je pozadovana fotka navstevnika, casto staci jenom dotycna lokace "z jinyho uhlu" atp. Druhak
To mas naprostou pravdu, nestesti ne vsichni spravci kategorii jsou potrhli.
Publikováno 20 January 2010 - 18:26
Publikováno 20 January 2010 - 23:16
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů