Konec lezeckých kešek.
Publikováno 25 březen 2010 - 6:38
Publikováno 25 březen 2010 - 7:15
Publikováno 25 březen 2010 - 7:21
Publikováno 25 březen 2010 - 7:22
Publikováno 25 březen 2010 - 7:37
Publikováno 25 březen 2010 - 7:39
Publikováno 25 březen 2010 - 7:40

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 25 březen 2010 - 7:40

Publikováno 25 březen 2010 - 7:42
ok2xrw napsal/a:
Budete li měšťákovi vysvětlovat krásy lezení ve skalách, nechápavě se na vás podívá a zeptá, proč nevyjdete nahoru normálně a zezadu. Jestliže lezení nic neříká revierowi, je nepochopení na světě. Čtyřmetrová výška se stane expozici a trocha vody nepřekonatelnou barierou. Díky tomuto nepochopení zvedám ruku a prohlašuji, již nikdy žádný caching! Ale ať víte o čem hovořím, podívejte se na
Ještě doplním k videu. Nelezec vstoupí po pás do vody a přistaví žebřík. Lezec použije lano ať již zespodu, či z vrchu.
Richarde, předpokládal jsem, že už máš dostatek sebereflexe a pochopíš, že tady nešlo ani o bezpečnost cacherů a už vůbec ne o lezení. Pochopil bych, kdybys tu napsal konec podmostovek, (a ani to by nebylo přesné definování) ale takhle to beru jako příspěvek uraženého ješity.
Přátelé, pojďme se domluvit, že při zakládání caches budeme používat rozum. To znamená, že budeme lézt jen tam, kde to mudlové předpokládají a nebude to budit nežádoucí pozornost. Lezení pod most, přes který vede rušná silnice, je na něj odevšud vidět a není tam normálně běžně provoz lezců je dle rozumu a i dle pravidel neprůchozí.
Co se (pod)mostovek týče, tak při review hodně záleží na okolnostech... pustil jasem cache pod mostem na jehož pilíři byla lezecká stěna, toleroval jsem cache pod mostem, kde se každý víkend skákal bungeejumping... atd.
Chce to trochu uvažovat.... geocaching není už jen zábava pár nadšenců, ale masová záležitost a myslím, že nikdo z nás nestojí o negativní publicitu, takže při zakládání myslet hlavou je v této době obzvláště důležité.
Publikováno 25 březen 2010 - 7:44
Publikováno 25 březen 2010 - 7:56
Dnes, když jsem viděl video, tak musím říct, že jsem s tím názorem ztotožněn snad ještě více. Z fotek nebylo až tak patrné, jak moc je využívaný ten most, jak frekventovaná je nejen stezka pod mostem (zde i voda samotná) a v neposlední řadě jsem vůbec neměl tušení, že samotná cache schována takovýmto způsobem bude silně připomínat bombu i mě, laikovi přes toto zaměření.
Takže jsem zpětně moc rád, že jsem se vyjádřil tak jak jsem se vyjádřil a pro další kačery ownery zde máme alespoň vodítko, jak to určitě nedělat.
Toto skutečně nemůže projít a upozorňuji předem, že na mostovky jsme citlivý všichni REV's !!!
P.S. a abych byl upřímný, tak jsem i tu poslední část videa čekal... mno, holt děláme nevděčnou práci, ale to už víme.

Publikováno 25 březen 2010 - 8:07

Publikováno 25 březen 2010 - 8:26

Publikováno 25 březen 2010 - 8:39
ok2xrw napsal/a:
...
...
Pánové, tohle snad nemyslíte vážně. Nevím jak vypadají jiné, schválené keše na mostech, ale tohle je teda síla. Jako projektant mostů jsem se občas divil, proč máme na pilířích dělat zábrany, aby se nedalo dostat k ložiskům. Teď už vím, že se opravdu najdou b...ci, kteří jsou schopní napříkald narvat bordel (a o nic jiného se v tomhle případě nejedná) mezi válce pohyblivého ložiska. To je tam proto, aby se pohybovalo, dokonce by se mělo průběžně čistit. To se sice často neděje, ale to neznamená, že tam ten igeliťák nebude vadit, bude se tam držet prach, voda a ložisko brzo zarezne a most bude zralý na rekonstrukci za několik milionů. Takže kromě toho, že vám byla keška naprosto správně neschválená, tak byste se ještě jednou měli sebrat a jít to odtamtud vyndat.
Publikováno 25 březen 2010 - 8:42
Publikováno 25 březen 2010 - 8:53
smudlix napsal/a:
Takže kromě toho, že vám byla keška naprosto správně neschválená, tak byste se ještě jednou měli sebrat a jít to odtamtud vyndat.
S tím vyndáním (resp. zlikvidováním neschválené cache) se automaticky počítá a osobně jsem zvědav jak se k tomu tito páni zakladatelé postaví a zda to třeba pro nás také zfilmují. Protože, až tam půjde revizák či údržba a najdou to...pomyslí si napřed něco né moc lichotivého o cacherech a až se podívají na to, kdo to zakládal tak i o radioamatérech a myslím, že ani jedna skupina lidí to nemá zapotřebí.
Publikováno 25 březen 2010 - 8:56

Tady je přece podstatně více exponované místo.
PS: DarkLord Reviewera nemám rád, ale se Sutechem rád na eventech pokecám o keškách, hlavně těch wherigo

Publikováno 25 březen 2010 - 9:08
Maxinoha napsal/a:
Když už mají revieweri tento názor na mostové keše, tak nechápu jak mohli schválit Barrandovsky most
Kdyby ses podíval na to, kdo jí schválil, bylo by tě jasné, že to nebyl ani jeden z nás.

First and foremost please be advised there is no precedent for placing caches. This means that the past listing of a similar cache in and of itself is not a valid justification for the listing of a new cache.
Publikováno 25 březen 2010 - 9:14
Jsem z města, přesto horolezec a lezení na skalách mám rád. Toto s lezením nemá nic společného, to jste asi něco nepochopili vy.ok2xrw napsal/a:
Budete li měšťákovi vysvětlovat krásy lezení ve skalách, nechápavě se na vás podívá a zeptá, proč nevyjdete nahoru normálně a zezadu.

Maxinoha: co šlo dřív, nemusí jít teď. Jak už bylo vysvětleno, geokešinkem se baví čím dál víc lidí, takže exponovanost místa se nyní musí stát jedním z hlavních kriterií při schvalování. Zde místo, uložení i způsob odlovu zavání v očích nezřídka kolemjdoucích terorismem a je jen dobře, že schválena nebyla a revieweři se vydali správným směrem.

Publikováno 25 březen 2010 - 9:21

4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů