Přejít na obsah


Fotka

Samsung S8000Jet


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3 odpovědí na toto téma

#1 PajiPeti

PajiPeti

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2010 - 10:59

Zdravím Vás hledači pokladů! Jsem úplný začátečník, mám zálusk na koupi mobilního telefonu Samsung S8000Jet, proto bych chtěl poradit jak s ním na Geocaching, zda zvolit software HandyGeocaching, nebo Locify, nebo něco úplně jiného. Zda-li má někdo s tímto telefonem a jeho kampatibilitou s těmi programy zkušenosti, budu jedině rád. Přístroj má zabudovaný GPS modul, ale nemá otevřený operační systém, ale prostředí TouchWiz 2.0.......Děkujeme za cenné rady a zkušenosti. PajiPeti
  • 0

#2 bobasso

bobasso

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2011 - 17:45

Na vyzkoušení se mi dostal do rukou kamarádův Samsung S8000jet a prvé co mne napadlo,bylo vyzkoušet s ním hledat keše,když tedy v sobě má rádoby ten GPS čip.Hned na začátku vyvstal problém a to do Samsungu instalovat javu. "S porodními bolestmi" se mi nakonec do něj podařilo dostat Handy Geocaching a OpenWIG k hledaní wherigo keší.Locify ani nemá cenu se pokoušet instalovat.Zaprve ta aplikace hlásí při stahování chybu certifikátu v jakémkoli telefonu.Je potřeba si do founu pro úspěšnou instalaci Locify stáhnout potřebný certifikát Thawte ze stránek Locify.Já jinak vlastním symbian Nokii E52 a ten certifikát Thawte ve founu uložen mám a přesto Locify hlásí tu chybu certifikátu a nenainstaluje se.Zkoušel jsem ten certifikát poslat z PC modrozubem i do toho Samsungu,ale on certifikát nerozpozná, coby typ souboru a nedá se nijak uložit do telefonu.Jedině jak praví návod na stránkách Locify je, stáhnou do mobilu jak .jad tak .jar soubor aplikace a poté, v mobilu přes .jad soubor Locify instalovat. Tímto postupem se dá potřebný certifikát dostat s aplikací do mobilu. Pokud se vám Locify podaří do Samsungu nainstalovat a ňak rozchodit,tak budete dobrý.Mám za to,že Locify je již mrtvá aplikace. Co se týče Handy Geocachingu a OpenWIGU,tak mé nadšení skončilo při zvolení interní GPS,tedy,že aplikace mají spolupracovat s vestavěným GPS čipem Samsungu. Bohužel ať jsem dělal co dělal,oboje aplikace za žádnou cenu s interní GPS v Jetu nechtěly nebo neuměly komunikovat.Jsem fanda do mobilů a tudíž jsem byl vděčný,že si mohu toho Samsunga S8000Jet "ošahat". Že mne ale víc bude trápit než mi sloužit,co se týče geokešingu jsem nečekal.Nechci dělat reklamu,ale finské "chytré" mobily jsou na geokešink jak stvořené a spolehlivé.Dám vám ale jistou naději.Jedna kačerka co lovila jednu keš po mě,vlastní tohoto Samsunga S8000Jet a keše s ním loví.
  • 0

#3 Ludvajs64

Ludvajs64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2011 - 21:59

Mám a nejsem nadšený. Locify se brání zuby nehty, Handy "v pohodě" jede. Dost často se nepodaří mobilu najít vůbec žádné družice, někdy pomůže restart mobilu, často mám smůlu a zkaženou radost z lovu. Zásadní problém vidím v instalacích javových prográmků. To sice řeší neoficiální Firmware, ale takový zásah do mobilu mě odrazuje. Pro rozlišení mobilu už jsou upravené další aplikace, třeba TrekBuddy. Při lovení kombinuju HendyGeocaching s hledáním přes Operu na stránkách GC, což často ztěžuje špatné pokrytí signálem v terénu. Jet má výborný foťák a perfektní displej, proto v poslední době lovím podle fotek z fotomap. Po roce zkušeností doufám, že mobil ztratím nebo mi ho přejede náklaďák. Přeju pevné nervy ;)
  • 0

#4 TaKaBi

TaKaBi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2011 - 7:12

Ahoj sice je to už asi pasé, ale pro další zájemce. Též vlastním S8000Jet a díky němu geokešing provozujeme. Samozřejměš jsem do něj zkoušel nainstalovat různé aplikace s různou úspěšností. Ale doporučuji jen 2. Handy Geocaching a Route66. HG funguje celkem dobře, tedy podle možností GPS modulu, kterej někdy nemá dost signálu (podle terénu a hustotě místních porostů). Já používám route66, který se dá do mobilu nahrát zadarmo aspoň pro ČR a hlavně je offline. Sice vám neřekne jak daleko od keše jste, (je to navigační sowftware) ale má fajn mapy a pro S8000Jet je určen a dá se zdarma stáhnout z officiálních stránek (route66 sync). Fotoaparát má sice dobrej ale zoomovat se s ním nedá a fotky za šera taky nebývají nic moc. Nicméně na geocaching stačí a najdete s ním přes 90% keší. pokud pořádáte delší lovy je dobré mít náhradní baterku nebo náhradní USB zdroj.;) Já jsem s ním celkem spokojen.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama