Kačeři na koloběžkách
Publikováno 06 květen 2010 - 9:04
Publikováno 06 květen 2010 - 9:17
S koloběžkou jsem se seznámil v roce 2005 - začal jsem jezdit na stroji K-bike K5 a pak jsem přesedlal na klasickou velkou závodní koloběžku. Jsem členem PSP-Klub koloběhu Plzeň, ale na koloběžce brázdím většinou Krušné hory nad Chomutovem. V současné době jsem i předseda Českého svazu koloběhu.
A teď moje koloběžky:
Takto jsme začínali - koloběžka K5
Upgrade na závodní koloběžku:
Máme i koloběžku nákupní:
A nově i koloběžku terénní (Packy při rozvážení série Zaniklé obce):
Publikováno 06 květen 2010 - 9:39
Publikováno 06 květen 2010 - 9:48
No my vlastníme koloběžky od firmy kolobka, model Street star 20 - ale ten se asi už nedělá, ale je tam jistý nástupce. Já na ní jezdím do práce, dobrý poměr velikost/skladnost - do města je výborná, jen letos ještě k tomu nějak nebylo moc počasí a příležitost, ale jen co se udělá trochu hezčeji, tak jí zase vytáhnu........
pokud by byl event a udělala by se mu tu trošku reklama, bychom snad i přijeli.... nejlépe v Pze
Publikováno 06 květen 2010 - 9:54
Publikováno 06 květen 2010 - 10:47
Ja si kolobezku (takovou tu vetsi, pro nas dospelaky) asi poprve a pak jeste nekolikrat prohlednul u Chmeldy, ktery jezdi do vychodnich Cech na chatu (a na eventy). Docela dlouho jsem se rozhoupaval, nechal jsem si i poradit a jel jsem se az do Roznova podivat primo k vyrobci - a nakonec jsem si k nedavnemu "jubileu" vybral skladaci kolobezku Mibo Master. Skladaci proto, ze je to mimojine priblizovadlo od auta a k auta a bydli v kufru. (Vejde se tam i s kocarkem )
Jako spravne nadsenej zacatecnik jsem si zalozil bookmark a doufam, ze to tam bude pribejvat - uz mam dokonce prvni FTF s kolobezkou (no, bylo to 400 metru lesem od parkingu)
Pridavam fotku sveho stroje a kdo chce, si v textu najde odkazy.
Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost!
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)
Publikováno 06 květen 2010 - 11:11
hplus napsal/a:
Vejde se tam i s kocarkem
a oboji se dohromady ridi jak?
ja bych mel dotaz, jestli ma nekdo zkusenost s tou detskou sedackou?
Publikováno 06 květen 2010 - 11:28
Publikováno 06 květen 2010 - 11:43
Publikováno 06 květen 2010 - 11:46
No, záleží na tom, jak moc máš najeto Pro mě je zábava těch 40 - 50km. S přítelkyní, když jedeme na výlet, tak v pohodě ujedeme 25-30km a všichni spokojení. Jezdíme ale na velkých koloběžkách (28" vpředu a 20" vzadu), když jedu do terénu, tak těch 50 je už celkem dost. Já osobně mám maximálku nějakých 70km/h, ale kluci z oddílu i 85km/h. Výletní průměrná rychlost je tak 18-20km/h, při závodech jezdím 25-28km/h a ty nejlepší borci jezdí přes 30km/h - samozřejmě záleží na terénu.BellaUH napsal/a:
Mě by zase zajímalo:
- kolik km se na tom dá urazit za den, aby to byla ještě zábava a ne dřina?
- jakou to má maximálku?
- průměrná rychlost bývá kolik?
Pokud by si chtěl koloběžku někdo vyzkoušet (z okolí Chomutova), tak není problém se domluvit - rád zapůjčím stroj ze své stáje a můžeme vyrazit na koloběžko-odlov.
Publikováno 06 květen 2010 - 12:03
BellaUH napsal/a:
Mě by zase zajímalo:
- kolik km se na tom dá urazit za den, aby to byla ještě zábava a ne dřina?
- jakou to má maximálku?
- průměrná rychlost bývá kolik?
Asi tak, co se týče vzdálenosti a možností sil, tak mi přijde, že je to to samé, jako když běžíš - výkonově, tedy kolobka: kratší čas, větší zátěž, běh: delší čas, menší zátěž. - alespoň se mi to tak jeví.
Maximálka? To je dost těžké, tam je potíž, že při vyšších rychlostech prostě už nestíháš "šlapat", což ale neplatí pochopitelně pro jízdu z kopce.....
a záleží i na velikosti kol apod.
Moje hodnoty - nejsem závodník, víceméně rekreačně a jízda po městě a do práce:
- max nožním "rozšlapaním" - myslím že něco přes 25 km/h
- za den jsem urazil asi nejvíc cca 30 km, a je to i o pohodlnosti bot a tak
- průměrně mám tak cca 14 km/h, ale tak spíše to město.
a je to koloběžce viz výše. Průměr předního kola 20" .
Publikováno 06 květen 2010 - 12:21
Oboji se ridi na stridacku - jeden tlaci kocarek a druhej se vozi okolo na kolobezce. Budes se divit, ale dohodneme se a stridame se.Dain a Olik napsal/a:
hplus napsal/a:
Vejde se tam i s kocarkem
a oboji se dohromady ridi jak?
ja bych mel dotaz, jestli ma nekdo zkusenost s tou detskou sedackou?
Tu sedacku jsem primo v Mibo videl, ale nejak mi nezapada do koncepce skladneho a skladaciho stroje. Osobne se furt bojim, ze se na tom nekde poradne vysekam, tak bych tam sedacku snad ani nechtel. Kdyz si obcas skocim z nebo na chodnik, tak by malej asi koukal, kam leti.
Jinak - vcera jsem si objednal tachac za vice nez rozumnou cenu, tak potom budu moct zacit hazet moudra o prumernejch a maximalnich rychlostech.
Publikováno 06 květen 2010 - 12:26
Publikováno 06 květen 2010 - 12:58
Publikováno 06 květen 2010 - 13:01
Publikováno 06 květen 2010 - 13:18
Co se tyce ty namahy - je fakt, ze uz jsem se parkrat docela zapotil a zafunel, ale urcite min jak pri behu, prece jen tam mam ty kolecka, ze jo. Ale jak bych dopadl po "pohodovych 20km", to se jeste nevi.
Publikováno 06 květen 2010 - 13:26
lemrousek napsal/a:
RE: "Asi tak, co se týče vzdálenosti a možností sil, tak mi přijde, že je to to samé, jako když běžíš - výkonově, tedy kolobka: kratší čas, větší zátěž, běh: delší čas, menší zátěž. - alespoň se mi to tak jeví."
----------------------------------------------------------------------
Jestli to je jako když běžim, tak to bych ujela na koloběžce maximálně tak 500 metrů)) (jsem těhotná)
To se mi nějak nezdá, na kole ještě někam dojedu...
No nejlepší to bude zkusit..... tak je to asi jak jedeš a tak, tam bude více parametrů ..... jen z těhotenstvím jaksi nemám zkušenost .... ale jako na šourání určitě výborný, rozhodně je kolobka lepší v tom, že je strašně flexibilním tedy hned jsi dole, hned zase jedeš, do města bezva... oproti kolu, na které než nasedneš a sesedneš.....
Publikováno 06 květen 2010 - 13:29
http://www.cyklojizdy.cz/
- chce to sledovat, kdy zase akce bude.....my byli jednou a právě na koloběžce, jeli jsme po pražské magistrále na koloběžce, a to se jen tak nevidí a nezažije
Publikováno 06 květen 2010 - 13:57
(Tento event je urcen pro geocachery, kteri radi alespon rekreacne sportuji, bud na inline bruslich, na kole nebo na kolobezkach.)
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů