GM skript pro hodnocení ve Firefoxu
Publikováno 13 červen 2010 - 3:57
* zobrazuje vážený průměr a statistickyou odchylku hodnocení graficky, a kde je to vhodné i textově
* zobrazuje i vlastní hodnocení
* odeslat hodnocení je možné z
- listingu
- při psaní nového logu
- při prohlížení starého logu
* hodnocení se dále zobrazuje na stránkách
- vyhledávání keší
- bookmarky
- na stránce pro tisk (zde bez vlastního hodnocení, a bohužel do tisku proleze jen textová verze)
Aby se nepřetěžoval zdejší server, tak se hodnocení kešuje v prohlížeči a aktualizuje se, pouze pokud je údaj starší dvou dnů, nebo uživatel právě odeslal hodnocení. Veškerá uložená data v prohlížeči (hodnocení, login, heslo) je možné smáznout z GM menu.
Co to všechno znamená?
Číselné hodnoty: vážený průměr hodnocení uživatelů ± "spolehlivost" (statistický rozptyl opravený, aby reflektoval i počet hodnotitelů)
(jsou to hodnoty které vyhodí http://www.geocachin...&a=ctihodnoceni)
Graficky: první pixel "color baru" je vždy hodnocení 0%, poslední 100%. Tmavě šedá čárka je přesně v místě průměrného hodnocení. Doleva i do prava od průměru je do vzdálenosti 1*spolehlivost žlutá barva, vzdálenost 1*spolehlivost až 1.5*spolehlivost je vyplněna barevným přechodem do červena (vpravo), reps. zelena (vlevo). Pokud jsi už odeslal své hodnocení přibude "rámeček" vyjadřující tvé procentuelní hodnocení.
To je celé pěkné, ale co to všechno sakra znamená?
* vidím převážně zelený proužek - keš je velmi pravděpodobně kvalitní
* vidím převážně červený proužek - tam bych radši nechodil :-)
* vidím převážně červeno-zelený proužek - keš celkem jiště neurazí, ale ani to nebude žádný velký zážitek
* vidím převážně žlutý proužek - nějaké hodnocení keš už má (viz tmavě šedá čárka), ale nedá se mu moc věřit (např. protože hlasoval jediný člověk, nebo protože půlka dala 0% a druhá 100%)
* vidím bílí proužek - zatím nikno nehodnotil
Publikováno 13 červen 2010 - 7:25
Publikováno 13 červen 2010 - 12:27
Publikováno 13 červen 2010 - 12:58
Nemám založenou vlastní krabku, tak nevím přesně jak ten seznam vypadá, ale mám podezření, že to nepůjde, jelikož tam nebudou podobně jako u ostatních seznamů v profilu uvedeny GC kódy keší, podle kterých se tady hodnotí. Ale jestli někdo víte o nějakém způsobu, jak převést guid na GC kód (krom stažení listingu), tak to můžu dodělat.sobikovi napsal/a:
Nainstalováno, pěkné. Díky. Šlo by ještě dopracovat zobrazení na stránku se seznamem vlastních keší, ať je to v jednom přehledu? Jedná se o http://www.geocachin...m/my/owned.aspx
Publikováno 13 červen 2010 - 13:03
Hojší napsal/a:
Jedině co mě zarazilo jsou ty barvičky při vkládání hodnocení
Tak barvičky jsou odvozeny z již zadaného hodnocení (tj. pokud má keš nízké hodnocení, je skoro celý obdélníček červený; pro vysoké, zelený; pokud je hodnocení nespolehlivé, žlutý). Ale je pravda, že by se mohlo při zadávání aspoň obarvit to šoupátko... dodělám.
Publikováno 13 červen 2010 - 16:15
[quote]Hojší napsal/a:
Tak barvičky jsou odvozeny z již zadaného hodnocení (tj. pokud má keš nízké hodnocení, je skoro celý obdélníček červený; pro vysoké, zelený; pokud je hodnocení nespolehlivé, žlutý)...[/quote]jj to je perfektně udělané a i jsem to pochopil, zdá se mi že je to dost dobře zřejmé, spíš jsem měl na mysli že by možná mohla zelená začínat zprava a červená zleva = obráceně než tomu je nyní..., ale je to jen můj názor třeba další mají jiný
Publikováno 13 červen 2010 - 16:20
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 13 červen 2010 - 16:51
Publikováno 13 červen 2010 - 16:58
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 13 červen 2010 - 17:05
To je dáno tím, jak je nastaven zdejší systém, který má celkem děvět stupňů... ale nikdo tě přeci nenutí používat všechny. Já v naprosté většíně případů taky volím jednu z pětí hodnot - 0% (příšerné, vůbec tam nelezte!), 25% (mizerná keš), 50% (neurazila, ani nepřekvapila), 75% (s klidným srdcem doporučuju), 100% (zcela unikátní "must-have" keš).fremen.cz napsal/a:
na tom něco bude... víš, mi šlo jen o to, že tohle je moc přesné na to šoupání procenty, u hvězdiček víš, že jsi za den dal 5 kešek, tři byly normální, jedna stupidní a jedna docela povedená... odhodnotíš 3/3/3/1/4 hvězdičky a neřešíš jestli 75% nebo 80%, natož 82%
Publikováno 13 červen 2010 - 18:32
Publikováno 13 červen 2010 - 20:54
------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC
Publikováno 13 červen 2010 - 22:45
vop.cz napsal/a:
Chapu to dobre...???
Naprosto dobře ;-) Doplním do úvodního příspěveku...
Publikováno 13 červen 2010 - 23:30
Publikováno 14 červen 2010 - 0:38
Publikováno 14 červen 2010 - 8:24
Publikováno 14 červen 2010 - 9:50
To je přesně ta žlutá barva.
Ten barevný pruh je úplně stejný jako tvoje [---***O***---], jenom místo symbolů -*O tam jsou barvičky.
Publikováno 14 červen 2010 - 9:58
Jo, to by stačilo, můžu to tak upravit... původně to tak bylo. Barvičky jsem přidal čistě jako bonus (který koukám moc nesedí) umožňující to, že se člověk nemusí moc soustředit na to, jestli ten průměr je o pár pixelů vlevo, nebo vpravo... prostě červená = špatná, zelená dobrá, žlutá = neznámo, a nemusím zkoumat přesnou hodnotu průměru.semik75 napsal/a:Nevim co presne mas za data, ale pokud mas k dispozici prumernou hodnotu a rozptyl, tak by mohlo stacit do toho ramecku nakreslit tmavsi prouzek. Jeho stred by byl prumernou hodnotou a rozptyl by byl dan jeho sirkou.
[-----------------*O*--] to by znacilo vetsinou lidi kladne hodnocenou kesku.
[------*****O****---] by znacilo kesku s znacne rozporuplnym hodnocenim.
To, co se zobrazuje není přímo statistický rozptyl měření, nebo průměru... je to počítáno podobně jen se tam přidá jedna korekce, která výslednou hodnotu posouvá při malém počtu hodnocení výrazně nahoru... tady bych do toho asi víc nerýpal - když tak po mailu/jabberu/jiném vlákně.S tou rozporuplnosti hodnoceni vidim trochu problem v tom ze neco jineho kdyz bude tak velky rozptyl z 20ti hodnoceni a kdyz bude z hodnoceni dvou. To by slo vyresit tim, ze v pripadech kdy je malo statistickych dat by byl onen tmavsi prouzek sedy v pripade kdy jich je dost by byl nejak barevny.
Publikováno 14 červen 2010 - 11:37
xificurk napsal/a:
Jo, to by stačilo, můžu to tak upravit... původně to tak bylo. Barvičky jsem přidal čistě jako bonus (který koukám moc nesedí) umožňující to, že se člověk nemusí moc soustředit na to, jestli ten průměr je o pár pixelů vlevo, nebo vpravo... prostě červená = špatná, zelená dobrá, žlutá = neznámo, a nemusím zkoumat přesnou hodnotu průměru.semik75 napsal/a:Nevim co presne mas za data, ale pokud mas k dispozici prumernou hodnotu a rozptyl, tak by mohlo stacit do toho ramecku nakreslit tmavsi prouzek. Jeho stred by byl prumernou hodnotou a rozptyl by byl dan jeho sirkou.
[-----------------*O*--] to by znacilo vetsinou lidi kladne hodnocenou kesku.
[------*****O****---] by znacilo kesku s znacne rozporuplnym hodnocenim.
Já myslím že mě by ta nebarevná verze asi seděla mnohem líp. Fakt se sní nedokážu srovnat.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů