Geomagnetická anomálie?
Publikováno 19 červenec 2010 - 9:14
navštívili jsme cache: Záhuba bezbožných GC1695H v Krušných Horách.
a stala se mi taková věc: Jak na Velkém Špičáku, tak i u cache (jiný nedaleký kopec) mi kompas v GPS (Garmin - Colorado 300) i malý kompásek - něco jak se dává na nůž apod. - ukazovali sever cca 90° jiným směrem, než je.... nevím proč??
Poznal jsem to dle mapy, jak vytištěné, tak v GPS (neotáčí se ve směru chůze), kde jsem si ji natočil dle jasně známých bodů na výhledu, no platí snad ještě, že sever je na mapě na hoře, né?
Čím to může být? Podložím, složením hory, bouřkou která se prohnala?
Publikováno 19 červenec 2010 - 9:16
Publikováno 19 červenec 2010 - 9:54
skrytý skarn v pararulách - jo, to by mohlo být ono - jen netušim co to je
Publikováno 19 červenec 2010 - 11:16
Publikováno 19 červenec 2010 - 12:47
Publikováno 19 červenec 2010 - 12:59
Publikováno 19 červenec 2010 - 13:00
A jseš si opravdu jistej, že v tom kopci není schovaný poškozený létající talíř mimozemšťanů, kteří to tam v dávných dobách zkoumali ?Mau Loftin napsal/a:
Tak tady široko daleko nic není, tedy ani to VN vedení. A tam bych to i chápal.... tady mi to moc jasné není, co se tam fyzikálně děje.?
Publikováno 19 červenec 2010 - 13:14
Skarn - označuje horninu obsahující granát andradit a pyroxen hedenbergit s příměsí magnetituMau Loftin napsal/a: ...skrytý skarn v pararulách
Publikováno 19 červenec 2010 - 13:56
Tedy je to tak, že tam najdu magnet? Nebo že jde v podstatě o magnetickou horu?
No ale je zajímavé, že se to projevilo stejně na dvou kopcích od sebe vzdálených cca kilometr a odchylka byla stejná.....
No asi tam budu muset zase někdy vyrazit a více to prozkoumat
No a ti mimozemšťani: no ten kopec je sám o sobě dost zvláštní, tak jako divně trčí a všude lesy jen tento kopec je od úpatí holý.... takže kdo ví co tam vlastně pod ním je..... a třeba až se tam zase vrátíme, tak kopec už tam nebude
PS:
Jo, tak to fakt asi bude magnetit:
z wikipedie: magnetit: "V České republice se v malém množství vyskytuje v Krušných horách (Měděnec)" - a Měděnec je co bys kamenem (magnetickým) dohodil, je tam na něj právě z tohoto kopce krásný výhled
Publikováno 19 červenec 2010 - 14:33
Mau Loftin napsal/a:
...Měděnec je co bys kamenem (magnetickým) dohodil
Tohle sis teda mohl odpustit!:@
Cache non verba
Publikováno 19 červenec 2010 - 19:09
kamen napsal/a:
Mau Loftin napsal/a:
...Měděnec je co bys kamenem (magnetickým) dohodil
Tohle sis teda mohl odpustit!:@
Jo, sorry,... když tady snad každé slovo někoho označuje - ale asi proto, jsem tam upřesnil, že magnetickým, aby bylo jasno
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů