Přejít na obsah


Fotka

Novy GC - jak spravne poslat do sveta?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 prdlik

prdlik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2010 - 23:30

Pred casem jsem si poridil svuj prvni GC. http://www.geocachin...72-21a63d8601ed. Umistil jsem ho do kese na dovolene v Chorvatsku a blahove zil v tom, ze prijedu domu, zaloguju ho fiktivne (vlozim a hned vyberu) do nejake kese kousek od domova, pak zaloguju tu kes, kde jsem ho skutecne nechal a az ho najde prvni zajemce, tak uz bude mit GC nacestovany a zapocetny km.

Ale co se nestalo, nekdo mne predbehl a prvni zajemce GC hned zalogoval. Ja uz jsem nemohl nic udelat a prvni zaznam ma GC az v druhe kesi, do ktere ho ten clovek vlozil a km se mu zacinaji pocitat az ted, pritom uz ma ve skutecnosti nacestovano pres 1500 kilometru.

Jak to udelat priste a lepe? Nebo da se s tim udelat jeste neco ted?
  • 0

#2 SCHW

SCHW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2010 - 1:30

No, není úplně taktické fyzicky vložit GC do druhé keše, aniž bys ho měl zalogovaný v keši předešlé (první), zvlášť pokud ti záleží na tom, aby byly obě (resp vzdálenost mezi nimi) započítány. Tj měls coin před jeho fyzickým vložením na gc.com virtuálně vložit do té první keše, z ní si ho zase vzít k sobě a pak teprve fyzicky poslat dál. Někteří kačeři (např my) když najdeme coin, který ještě není do keše zalogován, pár dní čekáme, zda jeho předešlý majitel keš a potažmo GC ještě správně dologuje, případně ho sami později kontaktujeme, než to "grabneme". Ale mnoho kačerů se s tím nemaže a zalogne si¨nalezený a sebraný GC téměř instantně, aniž by čekali na jeho virtuální vložení. Nezřídka se dokonce stává, že vložíme cestou domů někam coin, dojedeme za 15 minut domů a jdeme ho tam vložit/zapsat, ale už ho nějaký brutální nedočkavec grabnul, ačkoliv viděl v zápise, že jsme byli a vkládali pár minut před ním. Bohužel pak virtuálně coin skočí od nás k němu a danou keš (i ucestované km) ve svém záznamu nemá. Pokud ti na tom hodně záleží (km), dá se to ještě řešit, pokud jsou obě strany rozumné, např že ty si grabneš ten coin zpátky k sobě (virtuálně), vložíš do své vybrané první české keše, pak ho zase vložíš do té chorvatské a teprve pak si ho dotyčný (znovu) vezme k sobě, tentokráte správně z keše. Nicméně to už je samozřejmě spíše nouzovka ...
  • 0
M+M+m+a SCHW

#3 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2010 - 7:34

Pokud jsi chtěl mít GC se započtenou cestou do Chorvatska a zpátky, tak jsi ho měl vložit do nějaké keše v ČR a hned ho z ní vyzvednout, pak ho vložit a hned vyzvednout v keši v Chorvatsku a pak zase vložit do keše, kde chceš aby už žil svůj život.... ... podle mého, ale tím, že jsi ho vložil do keše v Chorvatsku bez zápočtu cesty z domova je správnější, jelikož jsi ho vezl ty jako majitel a první keš které se dotkl byla ta v Chorvatsku... ... no a jestli ti jde o to, že ho někdo vzal z Plitvických jezer aniž by tam byl zalogován, pak bych to zkusil domluvit se s tím majitelem GC, aby své logy smazal. Vložit ho přes write note virtuálně do té první keše a ať si on znovu zaloguje přes write note grab a vložení do té současné keše... tím by se to mohlo všechno narovnat.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama