Kroužek Geocachingu
Publikováno 24 září 2010 - 9:47
Publikováno 24 září 2010 - 9:50
Publikováno 24 září 2010 - 9:58
Publikováno 24 září 2010 - 10:25
- I don't care what your name is. Don't walk on the water while I am fishing.
- http://www.sadman.biz
Publikováno 24 září 2010 - 10:28
sobikovi napsal/a:
Tomuhle se nijak neubráníme a pokud je vedoucí kroužku rozumný, začne hrát hru s dětma na falešných keškách a později teprve "až složí zkoušky" na ostrých keších. Už dneska keše loví různé skautské a turistické oddíly, provozuje se to v rámci školních klubů atd. Zatím jsem tady nezaznamenal žádný nářek, že by nějaká partička dětí z nějakého kroužku zničila keš, tak zůstanme v klidu. Možná je lepších pár poučených dětí z kroužku než partičky začínající samostatně podle článku v ABC nebo Zahrádkáři.
Ano. Proto jsem dětem z turistického oddílu DDM udělal přednášku o GC.
A jak už jsem psal, s jiným oddílem jsme i lovili, ale daleko od civilizace i domova.
A jak už jsem taky psal, jeden bukša z toho oddílu už mi kešku blízko domova poničil, aby se "vytáhl" před kamarádem. Ten mi to však napráskal.
Tak, jak to Bucifal teď píše, to vypadá neškodně.
Publikováno 24 září 2010 - 10:34
Publikováno 24 září 2010 - 10:51
Publikováno 24 září 2010 - 11:01
Publikováno 24 září 2010 - 11:16
zajici napsal/a:
Opravdu si myslíte, že ty děti, které ve volném čase navštěvují turistický nebo jiný podobný kroužek jsou nebezpečím pro geocaching? Budou-li dobře vedeny, nejenom po technické stránce věci, ale i z hlediska mravního, jsou naopak nadějí, že se tato hra bude zase hrát fér. Děti si totiž ještě umějí hrát! Ne jako někteří pro mne nepochopitelní lovci bodů, kteří se neobtěžují maskovat se při odlovu, kteří neváhají podvádět v mysterkách, zajet autem do lesa až ke kešce, rozebrat zeď nebo obchodovat stylem: vezmu si co se mi líbí a zanechám kaštan. Myslíte si, že parta dospělých na kolech nadělá menší pohromu kolem skrýše, než parta dětí. Obsah kešek, které vlastníme, bývá při kontrole velmi žalostný, aniž by je navštívil jakýkoli oddíl mládeže. Možná je to spíše výzva pro zkušenější z nás, aby tyto aktivity udrželi ve správné míře.
Také se domnívám, po počátečním znechucení, že se v podstatě žádné tak velké zlo při dobrém vedení neděje. Co se týká městských keší, tyto velmi pravděpodobně nebudou předmětem zájmu /opravdu si nedovedu představit jak by to vedoucí zvládal uhlídat/, a při výletu do přírody je to myslím v pohodě. Navíc nějaká ta příprava v klubovně, atd., princip trejdu, apod..., to bude oukej.
Publikováno 24 září 2010 - 11:56
bucifal-cz napsal/a:
Sobíku.Děkuji za jeden kladný názor.To jak píšeš ze zkouškama je moc dobrý nápad :-D . Jinak máš pravdu a cítění jako já.Taky si myslím že je lepší se to dovědět od někoho kdo tomu trošku rozumí a ví o co jde.A jak jsem psal,nechci tomu dělat velkou reklamu,nechci mít kroužek plný dětí.Jen kdo opravdu ví o co trošičku jde tak přijde.Vím jak sem tápal já kdysi. ( hlavní je najít a vrátit ) ....Ale jinak děkuji Sobíku
Super nápad, rád se také přihlásím a Olivín taky. Moc se těšíme na nové informace. Kolik stojí vstup do takového kroužku? A kdy to tedy už začne?
Publikováno 24 září 2010 - 12:00
Publikováno 24 září 2010 - 12:05
Ještě by se chtěl přihlásit MaK_cz ale stydí se přihlásit. V lavici by chtěl sedět s Etigem...Super nápad, rád se také přihlásím a Olivín taky. Moc se těšíme na nové informace. Kolik stojí vstup do takového kroužku? A kdy to tedy už začne?
Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo
Publikováno 24 září 2010 - 12:09
Publikováno 24 září 2010 - 12:30
A budou diplomy?Olivin napsal/a:
Ještě by se chtěl přihlásit MaK_cz ale stydí se přihlásit. V lavici by chtěl sedět s Etigem...Super nápad, rád se také přihlásím a Olivín taky. Moc se těšíme na nové informace. Kolik stojí vstup do takového kroužku? A kdy to tedy už začne?
Publikováno 24 září 2010 - 12:52
Publikováno 24 září 2010 - 13:12
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače
Publikováno 24 září 2010 - 13:13
Publikováno 24 září 2010 - 14:40
mh.mail napsal/a:
Nenapíšu nic nového, jen podpořím nápad. Myslím si totiž, že je v jádru dobrý.
Víc, než publicita, mi vadí názory některých kolegů, kteří by z geocachingu rádi viděli uzavřený elitní klub, nebo ještě lépe nějakou lóži ve stylu svobodných zednářů.
Vážení, přestaňme si myslet, že děláme něco výjimečného nebo tajemného. Neděláme. Jenom si hrajeme, bavíme se. Je to taková šipkovaná za použití nových technologií. Kdo chce, ať se klidně přidá.
Ještě jednou - držím palce nápadu a přeju hodně příjemných zážitků.
Pravda,pravda. Také díky zmedializování jsme se k tomu dostali i mi. S ovládáním PC mě trumfne kdejaký šesťák, a jak by si jinak obyčejný smrtelník, který necestuje po USA a jiných státech, k této hře čuchl ? Pořád bude lepší, když se o tom někdo dozví a něco se přiučí od zkušenějších, než by si našel zábavu v hledání a nedejbože likvidaci na vlastní pěst (bohužel i tací jsou). Dnes je GPS v kdejakém mobilu, všude je zmiňována podpora geocachingu tak to samosebou přináší nové lidi. A ty co to nebude bavit, tak jak rychle začali, tak taky rychle skončí. A je jich hodně !
Tak ať jich aspoň pár vydrží do dospělosti a zakládají keše. Pořád je jich tu jaksi málo
Publikováno 24 září 2010 - 18:50
Publikováno 27 září 2010 - 23:11
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů