Přejít na obsah

Fotka

pohotovost

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1266 odpovědí na toto téma

#621 Opicakuz

Opicakuz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 282 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 20:47

petulinka1 napsal/a:
...na jednu stranu to nas Cechy se*e...

A proc tedy pises bez diakritiky tady na foru? Me je to treba uplne jedno. Na internetu to beru jako beznou vec. Stvalo by mne to treba u knihy.
  • 0
http://pck.desitka.cz Powercaching klan

#622 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 20:47

I když mám ve frontě krabku na schválení a asi se to nebude schvalovačům líbít... ... ale osobně beru toto omezení schválení jako zcela zbytečnou a neadekvátní buzeraci. Úkolem schvalovačů je schvalovat keše tak, aby neodporovaly pravidlům GS a tam nic o češtině v názvu není. Schvalovači tady suplují zcela jiné "instituce".. Nikde není deklarováno, že musí být keš z gc.com čitelná na navigacích Harmin či Gagellant nebo Ruckus.. To je problém výrobců gps, zda jejich FW to zvládne, problém managerů keší zda mají správný export a případně i problém GS, zda to pořeší na své straně. Ale buzerovat autora keše a kvůli háčku v názvu mu nepustit keš je hujeřina. Co je horšího pro navigace, háček v názvu keše, co se zobrazí jako rozsypaný čaj nebo zcela nesmyslně listing jen jako obrázek, což nezobrazí kromě iP žádná jiná navigace. Takový listing je OK? Myslím že ne.
  • 0

#623 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4035 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 20:55

Opicakuz napsal/a:
A proc tedy pises bez diakritiky tady na foru? Me je to treba uplne jedno. Na internetu to beru jako beznou vec. Stvalo by mne to treba u knihy.

jedna vec je psat bez diakritiky tyhle prispevky a zprava, druha vec je, kdyz vidis treba nazev kese "Ceckova" (to je jenom priklad, tim tu kes nijak nekritizuju). mozne je to trosku perverzni priklad, ale je to fakt. pokud se nepodivas hned do listingu a das na prvni dojem (nekoho to treba ani nenapadne), nazev te zarazi a pobavi. nektery slova bez diakritiky proste zmenej vyznam (staci trosku zmenit nabodenicka a je to hned) a cestina je tak "flexcibilni" ze nekdy ta veta ani nevypada divne. a premejslet pri hledani kese nad tim, ktery slovo mel autor na mysli (iac to neudelal zamerne), je nekdy dost zdrzujici a matouci.
tim ze svy strany koncim debatu na tema diakritika v tematu, ktery s tim nema nic spolecnyho
  • 0

#624 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4290 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 20:59

sobikovi napsal/a:
Co je horšího pro navigace, háček v názvu keše, co se zobrazí jako rozsypaný čaj nebo zcela nesmyslně listing jen jako obrázek, což nezobrazí kromě iP žádná jiná navigace. Takový listing je OK? Myslím že ne.

pod to se podepíšu
  • 0

#625 keeehi

keeehi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 21:03

A mohl by mi někdo s přístrojem, ve kterém má problémy s diakritikou říct, (pokud ví o co jde) jak je to s podporou CSS? Pokud podporu css nezvládá (na počítači hraje listing všemi barvami, ale v zařízení je text jen černý), pak by snad šlo vykouzlit řešení, aby se vám na začátku zobrazoval listing bez diakritiky, který by byl ostatním skryt. Ale jinak souhlasím se Sobikem. Když byly ještě starý černobílý garminy od mountfieldu a listingy se tiskly, tak nikdo takový problémy neměl. A v době kdy ještě gc.com neumožňoval používat diakritiku u všech písmen (ř převáděl na r a podobně) jsem si na to vyrobil script, který mi dovoloval psát logy česky. Pokud mi někdo potvrdí, jak je to s tou podporou CSS u těch problémových mobilních zařízení, tak v případě že to půjde, jsem ochoten přidat na začátek listingu skrytý text listingu bez diakritiky. Ale to je tak všechno, co pro vás mohu udělat.
  • 0

#626 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1771 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 21:05

sobikovi napsal/a:
Co je horšího pro navigace, háček v názvu keše, co se zobrazí jako rozsypaný čaj nebo zcela nesmyslně listing jen jako obrázek, což nezobrazí kromě iP žádná jiná navigace. Takový listing je OK? Myslím že ne.

Ale zobrazí. Otázka je, jak to je na tom malinkém displeji čitelné, ale obrázek v listingu umí i PocketDrake a určitě není jediný.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)

#627 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1996 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 21:08

LudekV napsal/a:
Ale zobrazí. Otázka je, jak to je na tom malinkém displeji čitelné, ale obrázek v listingu umí i PocketDrake a určitě není jediný.

Je hezké jak to umí všechny navigace, ovšem třeba já na mobilu používám wap.geocaching.com a to jaksi obrázky nezobrazuje.

petulinka1 napsal/a:
...ale vem si, jak bys na ni asi koukal, bejt treba american co sem prijel na dovolenou...

Pro ty to je v současné době hrůza. Pokud si to hodí do google translatoru, mají štěstí když jim to přeloží třetinu listingu, protože ve zbytku chybí diakritika.
  • 0

#628 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4035 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 21:09

lidi zalozte si na to novy tema..tady to vazne nema co delat...
  • 0

#629 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 22:09

mtauf napsal/a:

keeehi napsal/a:

PRESEKA TEAM napsal/a:
A v čem je ašíbka když zadám do názvu háček a čárku ? Pokud by to tam být nesmí tak proč to tam jde napsat ? V čem je to proti pravidlům ?

Taky by mě to zajímalo. Mohl by nám to někdo vysvětlit?

Ono by si to stačilo přečíst o pár příspěvků dříve, ale klidně Ti to zopakuji. Existují navigační přístrije, které diakritiku zobrazují jako rozsypaný čaj, existují SW, které na keši s diakritikou padají.
Stačí?

... fajn, ale zakázané to nikde není a nenašel jsem nikde žádné pravidlo, které by mi diakritiku zakazovalo používat. Takže i když rozumím tomu, že někomu kdo má jakýsi hodně sofistikovaný (ale zjevně ne zcela dokonalý HW nebo SW) může činit ve zdejších krajích používaný jazyk určité potíže, ale nechápu jak může být jeho použití v ČECHÁCH důvodem pro nepublikaci kešky :o

To, že nějaký HW a SW něco neumí je sice zajímavé, ale ve stovkách různých druhů obojího si snad jen z tohoto důvodu nemůže nikdo nárokovat aby se používání češtiny zakázalo. Pokud by měla být diakritika zakázaná asi by jí Zeměmluv nepodporoval na svých stránkách její používání obecně, ale zatím bych řekl, že je opak pravdou. Nebo se mýlím ?

Tohle mi připadá stejně ujetý jako kdyby po mě někdo chtěl abych v ČR přestal mluvit česky protože cizinci mi nemusí rozumět...

V oficiálních pravidlech zákaz češtiny pro listingy nevidím ;)
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#630 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 22:12

sobikovi napsal/a:
I když mám ve frontě krabku na schválení a asi se to nebude schvalovačům líbít...

... ale osobně beru toto omezení schválení jako zcela zbytečnou a neadekvátní buzeraci. Úkolem schvalovačů je schvalovat keše tak, aby neodporovaly pravidlům GS a tam nic o češtině v názvu není. Schvalovači tady suplují zcela jiné "instituce".. Nikde není deklarováno, že musí být keš z gc.com čitelná na navigacích Harmin či Gagellant nebo Ruckus.. To je problém výrobců gps, zda jejich FW to zvládne, problém managerů keší zda mají správný export a případně i problém GS, zda to pořeší na své straně. Ale buzerovat autora keše a kvůli háčku v názvu mu nepustit keš je hujeřina.

... jj, přeně tak jsem to myslel a jsem rád, že nejsem sám. B)
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#631 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4290 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 22:25

LudekV napsal/a:

sobikovi napsal/a:

a můžeš nás poučit jak se zobrazí a hlavně odkud se vezme ? V PQ přece obrázky nejsou.
  • 0

#632 Bohemian reviewer

Bohemian reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 22:37

Sobiku, Přeseko a spol... děláte z komára velblouda, či naopak...

Nikdo neřekl, že jsme někomu zatrhli publikaci na základě diakritiky. Pouze bylo ownerovi doporučeno, aby si ji odstranil s tím, že to dělá někde problémy. Když je problémem u zkušenějšího ownera pouze diakritika tak ji opravím a ani mu o nic nepíšu. U nováčků je v drtivé většině ještě nějaký další problém a to myslím nováčky klidně do dvou set nálezů (bez urážky mladší kačeři). A pokud bude owner stát za svým tvrdohlavě tak ať si klidně udělá celej název z háčků a čárek.. je mi to buřt. Já jsem mu pouze slušně doporučil vůči většině nějakou obecně známou věc.

Sobik, přeseka a spol... Pro vás je očividně lepší jít proti proudu než s proudem a dělat lidem naschvaly. Ze to je v listingu je mi jedno, to si prectu doma, kdyz uz me nejaky listing zaujme. Ale radeji si prectu nazev bez diakritiky, nez abych lustil jak blbec co to je za cache a proc tam vlastne jdu. Halt lidi jsou ruzni a halt maji zvraceny priciny proc kazit lidem pocit kvuli blbosti.

A prosim vas lidi... jak pise Petulinka... nenicte svyma Off topic prispevkama jedine kloudne vlakno z celeho tohoto diskuzniho fora. Dekuji.

A kluci (prudici)... bylo by nasnade ted napsat takove upozorneni, ze az prijdete s prosikem kvuli nejake kolizi, ze mate smulu... ale proc bych hazel klacky pod nohy, kdyz muzu pomoct jinym lidem... holt nemam tak zvracene myslenky. ;)
  • 0

#633 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 22:42

Tak pipame? ;)
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#634 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 22:42

BR: díky za tvoji rakci. S tím, že moje keš ve frontě bude za trest schválena až jako poslední počítám ;) a je mi to fakt ultra jedno. Jen se mi prostě a jednoduše nelíbí, že se z něčeho dělá šílený problém a některý ze schvalovačů kvůli tomu keš nepustí a na druhou stranu jsou tady zcela jiné horší problémy s listingem a to je jedno. Toto je můj poslední příspěvek do tohoto vlákna a nyní jdu v klidu spát, jelikož se nemusím bát schválení keše a případného eventiku u ní... Good Night všem.
  • 0

#635 Bohemian reviewer

Bohemian reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 22:50

Posledni reakce do doby, nez se tu bude opet probirat bezne tema.

Sobiku tva cache je nejspis v Praze ci v jejim okoli a tak nepodleha me. Nicmene... skutecne se od nas nemusis bat nejake reakce na toto vlakno (muj prispevek byl jen vyustenim reakce)... jen v techto krajich je toho tolik, ze kolega Skupec nestiha, coz teda nestihame ani jeden z nas.

A jen me mrzi ze zde spinite nase trika, pricemz to mirite na nekoho kdo to tady vubec necte a tudiz se za prve nemuze branit a za druhe to nemuze vysvetlit. Takze, kdyz uz chcete nekoho z neceho obvinovat, tak budte budto konkretni a nebo jeste lepe to napiste primo jemu at si to muze precist. Dekuji.
  • 0

#636 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 23:20

PÍPAT!

Zítra odpoledne se budou na kulaťáku podávat čerstvé sobí salámky! :D
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#637 LuLuk

LuLuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 278 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 23:32

Pipate moc pekne. Vcera druhej, dneska spoluprvni. Kazdej den jine umisteni na kesi od jineho RV. Bydlet na hranicich kraje ma i sve vyhody :D Skoda ze zejtra (vlastne uz dneska) budu na zelenem pivu, tak nic nebude :D
  • 0
GARMIN OREGON 300 (HTC HD2)
nejen GeoAlbum http://lukasludvik.rajce.net

#638 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2948 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2011 - 6:27

keeehi napsal/a: Pokud mi někdo potvrdí, jak je to s tou podporou CSS u těch problémových mobilních zařízení, tak v případě že to půjde, jsem ochoten přidat na začátek listingu skrytý text listingu bez diakritiky. Ale to je tak všechno, co pro vás mohu udělat.

Nevim co je to CSS ale diakritika v listingu mi taky dost vadi. Mam Oregon 300 (coz je opravdu hodne rozsirene zarizeni) a pokud je v listingu diakritika, tak je pak v terenu prakticky necitelny, coz je skoda ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#639 zLOST

zLOST

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2011 - 7:31

<offtopic>@kapsa] problem neni v diakritice - o300 umi utf8 v pohode. problem je v html entitach na kterych si vylame zuby. klidne ti dam gpx s listingem plnym žluťoučkých koní, kterej si krasne prectes i pri mesicku. bohuzel to tak mrsi GS, s cimz nic nenadelame.</offtopic> kazdopadne diky retrivrum za krabice. uz pipala i praha, tak vecer bych prosil velvary, ano? dekuji :)
  • 0

#640 Opicakuz

Opicakuz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 282 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2011 - 7:49

Jak rika Petulinka, tohle je na nove tema. Zkuste drzet smer...
  • 0
http://pck.desitka.cz Powercaching klan

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama