Přejít na obsah

Fotka

WPT z obrázků

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 31 October 2010 - 16:14

Řeším problém, jak dostat wpt z obrázků. Mám nafoceno, v obrázku jsou souřadnice. Zatím přepisuju souřadnice z obrázku do GG atd. Není nějaký prográmek nebo postup, který by prošel např. adresář s obrázky a vygeneroval gpx s wpt z obrázků?
  • 0

#2 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4290 příspěvků(y)

Publikováno 31 October 2010 - 20:19

Zkus trochu rozvést co to vlastně děláš. Nějaké OCR co se dodává se scanery by nepomohlo ?
  • 0

#3 lukabike.com

lukabike.com

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1185 příspěvků(y)

Publikováno 31 October 2010 - 21:04

Arne1 napsal/a:
Zkus trochu rozvést co to vlastně děláš. Nějaké OCR co se dodává se scanery by nepomohlo ?

Mam pocit, ze Sobikovi nejde o tistene obrazky, ale o fotky s gps sourednicema v exif souboru...
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com

#4 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 31 October 2010 - 22:00

[quote]lukabike.com napsal/a:jj, přesně tak. Jde mi o to, že si projdu nějakou trasu, nafotím si fotky Oregonem a v obrázku mám uloženy souřadnice. Pak to chci vytáhnout do jednotlivých wpt a je to opruz opisovat to z exif v obrázku...
  • 0

#5 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 31 October 2010 - 23:12

Smogeo napsal/a:
jde to úplně snadno, když si hned po spoušti zmáčkneš čudl "uložit bod" :)

Ale to já nechci... Je to šílený opruz přepnu na foto, fotím obrázek, ukončit foták, uložit bod, editovat bod. vrátit se do foto, udělat foto, ukončit foto.... ty by jsi to dělal? Ne.
  • 0

#6 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 31 October 2010 - 23:12

zkus: http://www.fotografo...oinfoex128.html

Prohlížeč EXIF a IPTC metadat pro JPEG, TIFF a RAW snímky se může hodit. PhotoInfoEx navíc umí EXIF a IPTC informace nejen prohlížet, ale také editovat a zvládne k tomu i jejich export včetně GPS metadat například do Google Earth, tisk všech metadat či jejich export do Excelu.
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#7 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4290 příspěvků(y)

Publikováno 31 October 2010 - 23:14

Tak mne napadá, nahrát to do Picassa fotoalba, pak by tam měly automaticky naskočit souřadnice na Google Earth a z toho by se to snad dalo nějak vytáhnout ?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama