Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 24 červen 2011 - 12:44
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 24 červen 2011 - 12:48
Parkis napsal/a:
taky si pár lidí stěžovalo že při zatížení orve oplet lana když se správně neporovná (ještě se mi to nestalo, ale orvaný lano už jsem od něj viděl)
"v pripade pouziti jako blokant pri prudkem slaneni" - tohle nechápu
no setrnost k lanu to nebude zadana slava. jako nahradu za prusik na stoupani bych si to nedal.
no to jsem myslel tak, ze se kousne, kdyz rychle pojedes/budes padat dolu.
Publikováno 24 červen 2011 - 12:54
S474N napsal/a:
Tak jasne, ale ne vse je o cene, ale taky o vyuziti,..
no prave ze jinde to nevyuziju, takze Tibloc.
jinak s crollem bych to urcite nesrovnaval. opravdu mi to prijde jako primitivnejsi ASAP (ktery jak uz pisu podruhy jsem teda nikdy v ruce nemel a nevim z praxe, jak se da na vsechno pouzit).
Publikováno 24 červen 2011 - 12:56
To jsem nezkoušel a nedovedu si to představit, mě teda po laně rozhodně sám neklouže a je docela pakárna ho dolů posunout. Kór když by se mi zakous při tom slanění, zatížený bych no nepovolil už vůbec. To vážně používáš?Dain a Olik napsal/a:
no to jsem myslel tak, ze se kousne, kdyz rychle pojedes/budes padat dolu.
Naopak při stoupání místo průsíku funguje docela dobře, používal jsem ho tak celkem dlouho. Při posouvání ho máš pěkně pod kontrolou a můžeš ho dobře porovnat a zatěžovat plynule, takže riziko poškození lana je tam minimální.
Publikováno 24 červen 2011 - 13:30
Parkis napsal/a:
To vážně používáš?
V drtive vetsine se na kesich jistime, ze jsou hozeny dve lana - po jednom stoupam, druhym jsem dobiran (preci jen nejsme zadni profesionalni lezci a ty davy, co by pro nas ronily slzy ... ). u ceho jsem byl, tak dvakrat to dobirat neslo - napr u berlina je stara zed vojenskeho prostoru GC2035D (a jednou jsem si to testoval na 8m) takze prisel ke slovu Tibloc na druhem lane. jak uz jsem psal - jednou/dvakrat behem sjezdu na te delce kolem 15-20 se mu nechtelo jet dolu, tak stacilo popotahnout smyci s karabinou a zase se soupal sam dolu. asi to chce "nove" lano a asi urcite ne na te horni hranici tloustky.
no a nebo jsme meli prachsproste kliku a od ted uz to nepujde
jo je jeste varianta, ze byl nasazeny opacne
Publikováno 24 červen 2011 - 13:37
Publikováno 24 červen 2011 - 13:38
Dain a Olik napsal/a:
jo je jeste varianta, ze byl nasazeny opacne
to by mohlo bejt výhodný kdyby tě drapl orel a chtěl odnést, jinak nevím
Publikováno 25 červen 2011 - 6:01
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 25 červen 2011 - 9:02
Publikováno 25 červen 2011 - 9:12
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 25 červen 2011 - 9:25
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 25 červen 2011 - 9:32
S474N napsal/a:
fremen.cz: ja bych spis rekl, ze nekteri chteji hlavne usetrit ;-)
na dlouhodobém pobytu na nemocničním lůžku se moc šetřit nedá
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 25 červen 2011 - 9:44
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 25 červen 2011 - 9:48
Publikováno 25 červen 2011 - 10:43
fremen.cz napsal/a:
spíš se tu lidi vyjadřují, že místo ASAPu se dá pouřít GriGri nebo Jumar
Jestli myslíš mne, tak si to přečti znovu... Jestli někoho jiného, tak takový příspěvek jsem nenašel.
A ostatně, do jisté míry ano.
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 27 červen 2011 - 10:45
Publikováno 27 červen 2011 - 11:00
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 27 červen 2011 - 11:17
Publikováno 27 červen 2011 - 11:20
Jumar: B17 WLA, levy, zlutocerny
Kladka: P05W
Grigri2: D14 2O
Karabina oval (pro kladku): M33 SL
Karabina D (pro grigri): N34 SL
Publikováno 27 červen 2011 - 11:29
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů