Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1749 odpovědí na toto téma

#361 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 12:18

... doplním Satana: na jumar ještě potřebuješ smyci, nejlépe žebříček, a na něj další smyci pro nohu nebo metr a půl až dva duté smyce a uvážeš si jaký stupačky potřebuješ, karabinu mezi smyci a jumar (mailonku?) a popř. karabinu mezi žebříček a nášlapnou smyci (pokud to nenavážeš). Dvě smyce různých délek na provázání ve stromě, karabina (D) k nim. Kus reepky na prusíka. Při jištění druhým bodem ještě smyci na odsedku a karabinu k ní (podle způsobu zavěšení). Vcelku hafo věcí :) takže ještě pytel a nějakýho troubu, co ti ho bude nosit.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#362 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 12:21

jaký je rozdíl mezi jumarem "work" a "sport" mimo to, že ten první má certifkát pro práci ve výškách?
  • 0

#363 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 12:34

Parkis napsal/a:
levý/pravý blokant má smysl řešit jen pro sundávání a nandávání na lano, při samotném výstupu už je jedno kterou rukou ho držíš. Já třeba mám pravý, protože na lano to umisťuju obvykle pravou rukou, ale při výstupu používám levou ;)

Samozrejme to pouzit jde, ale potom ho mas pretoceny a "nevidis" na uzamceni lana, coz je proti metodice.

Citecka: pravda, ja to mam vyreseno dvema smycema do sebe, kdy zaroven ta jedna je jeste cvaknuta k sedaku.

myspsb: cenove zadnej, takze si vyber dle sveho - ja bral work.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#364 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 12:40

S474N napsal/a:
Samozrejme to pouzit jde, ale potom ho mas pretoceny a "nevidis" na uzamceni lana, coz je proti metodice.

Rukojeť mám směrem k sobě, takže je úplně jedno z který strany je palec. V jaké metodice se píše že na něj musím vidět? Když mám pochyby, tak si ho můžu natočit a kouknout se, ale mít ho neustále na očích rozhodně nepotřebuju.
  • 0

#365 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:14

Navíc, pokud se použije zajišťovací karabina do horního oka jumaru (na což spousta lidí kašle) tak je putna, jestli na to vidíš, nebo ne ;)
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#366 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:22

Osobně razím heslo: Zabít se mužeš jen jednou. Nouzové situace, OK... tam bych to nehrotil... ovšem při běžném používání... tu metodiku nevymyslel někdo jen tak pro srandu (i co se týče pozice jumaru tak toho že má být nahoře krabina)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#367 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:26

díky vám všem za rady - objednáno :-)) - neboj, smyce jako stupačky mám, karabky nějaké taky... jen tedy ještě tu kladku přikoupím
  • 0

#368 monro

monro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:29

fremen.cz napsal/a:
Osobně razím heslo: Zabít se mužeš jen jednou.

Nouzové situace, OK... tam bych to nehrotil... ovšem při běžném používání... tu metodiku nevymyslel někdo jen tak pro srandu (i co se týče pozice jumaru tak toho že má být nahoře krabina)

..pravdu má, předsedo!.....;)

V tomhle já taky jedu podle metodiky a pak podle někoho, kdo má licenci na školení, žádnej učenej z nebe nespad.

Zravíčko máme jenom jedno, musíme zaťukat;)
  • 0

#369 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:40

zemekoulani napsal/a:
Navíc, pokud se použije zajišťovací karabina do horního oka jumaru (na což spousta lidí kašle) tak je putna, jestli na to vidíš, nebo ne ;)

---což musíš, pokud chceš navěsit kladku pro to yoyo.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#370 monro

monro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:56

zemekoulani napsal/a:

Neuvidíš na palec jumaru, při manipulaci s ním se ti tam něco kousne, on ti dokonale nesevře lano, budeš si doněj chtít pomocně odsednout, další kontrolu neprovádíš, nedejbože nemáš sichrprusík, karabina je ti v horním oku naprd a v případě, že nemáš jiný blokant připnutý na laně a u sedáku další prusík taky ne, letíš... např.
  • 0

#371 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:56

Citecka: zrovna jsem to chtel psat, ze tady je vyhoda toho "sdileni" otvoru s kladkou, takze kouzlo nechteneho, hehe.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#372 monro

monro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 13:57

S474N napsal/a:
Citecka: zrovna jsem to chtel psat, ze tady je vyhoda toho "sdileni" otvoru s kladkou, takze kouzlo nechteneho, hehe.

Ta kladka je zajímavý druh výstupu, viděl jsem zatím jen videa, ale zajímavé to je.
  • 0

#373 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 14:04

monro napsal/a:
Neuvidíš na palec jumaru, při manipulaci s ním se ti tam něco kousne, on ti dokonale nesevře lano, budeš si doněj chtít pomocně odsednout, další kontrolu neprovádíš, nedejbože nemáš sichrprusík, karabina je ti v horním oku naprd a v případě, že nemáš jiný blokant připnutý na laně a u sedáku další prusík taky ne, letíš... např.

nemít na laně nic dalšího a chtít odsednout do jumaru je bota samo o sobě. To že nevidíš na palec je proti tomu prkotina, pokud "další kontrolu neprovádíš", tak tam můžeš mít palec třeba svítící a blikající a stejně je ti to ku prdu. Přestaňte prosím teoretizovat a běžte si radši někam vylézt :)
  • 0

#374 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 14:05

monro napsal/a:

zemekoulani napsal/a:

Jj. To je pravda... Jsem zvyklej být pořád v grigri, takže to moc neřeším, ale k tomu by skutečně mohlo dojít.
  • 0
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#375 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 14:07

Parkis: pokud nekdo nema vybavu a rozhoduje se pro jeji koupi, tak si myslim, ze neni zadny duvod, proc kdyz chce provozovat YoYo, tak si "just" kupovat pravej jumar, kdyz ma byt levej a nic ho to navic stat nebude. Naopak ma jednoznacny prehled o tom, co se v jumaru deje. Je snad nejaky konkretni duvod, proc by si mel dotycny kupovat pravy a pouzivat ho jako ve vice pripadech jako levy?
  • 0

#376 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 14:10

Parkis napsal/a:
Přestaňte prosím teoretizovat a běžte si radši někam vylézt :)

:D Včera jsme byli a zítra půjdem zas :)
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#377 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 14:14

S474N napsal/a:
Je snad nejaky konkretni duvod, proc by si mel dotycny kupovat pravy a pouzivat ho jako ve vice pripadech jako levy?

Není. Tvrdil jsem snad něco takového? Jen se mi nelíbí tohle bububu typu "když neuvidíte na palec, spadnete na budku".
Ať si každý používá co chce, ale nemám rád zbytečné matení a dezinformace.
  • 0

#378 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 14:23

Ale tady nikdo nic se spadnutim na budku netvrdil. Padnul zde dotaz, zdali lze pouzit i pravy jumar - ano, lze jej pouzit, ale pokud si dotycny/a kupuje novou vybavu, tak nevidim duvod, proc kupovat pravy.
  • 0

#379 monro

monro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 27 June 2011 - 15:12

V tom případě, zdali pravý jumar - říkám mám ho, vyhovuje mi to líp než levý. Ovšem lezení pomocí crollu, ne kladky. Z hlediska teoretizování, obdivuju ty některé, kteří lezou a ani neví často co se jak používá či nahrazuje. A polezu zrovna asi za 10 dní. Pochopitelně, že každé lezení není podmíněno geocachingem. Baví mě to, chci to dělat pořádně a bezpečně. Teoretiků a těch co si zrovna chtěli zjednodušit je na hřbitovech dost.

Parkis bylo to pochopitelně myšleno nadneseně, nikdo neříká, že musíš padnou na budku, to můžeš i na rovným chodníku.
  • 0

#380 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 03 July 2011 - 14:50

Tak jsem si prave donesl domu ten doporuceny "lanovy protektor" :) Rozhodne to vypada pouzitelnejsi, nez ten Miralon.

Přiložené miniatury

• hasicska-hadice.jpg

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama