Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 27 červen 2011 - 12:18
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 27 červen 2011 - 12:21
Publikováno 27 červen 2011 - 12:34
Parkis napsal/a:
levý/pravý blokant má smysl řešit jen pro sundávání a nandávání na lano, při samotném výstupu už je jedno kterou rukou ho držíš. Já třeba mám pravý, protože na lano to umisťuju obvykle pravou rukou, ale při výstupu používám levou
Samozrejme to pouzit jde, ale potom ho mas pretoceny a "nevidis" na uzamceni lana, coz je proti metodice.
Citecka: pravda, ja to mam vyreseno dvema smycema do sebe, kdy zaroven ta jedna je jeste cvaknuta k sedaku.
myspsb: cenove zadnej, takze si vyber dle sveho - ja bral work.
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 27 červen 2011 - 12:40
Rukojeť mám směrem k sobě, takže je úplně jedno z který strany je palec. V jaké metodice se píše že na něj musím vidět? Když mám pochyby, tak si ho můžu natočit a kouknout se, ale mít ho neustále na očích rozhodně nepotřebuju.S474N napsal/a:
Samozrejme to pouzit jde, ale potom ho mas pretoceny a "nevidis" na uzamceni lana, coz je proti metodice.
Publikováno 27 červen 2011 - 13:14
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 27 červen 2011 - 13:22
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 27 červen 2011 - 13:26
Publikováno 27 červen 2011 - 13:29
fremen.cz napsal/a:
Osobně razím heslo: Zabít se mužeš jen jednou.
Nouzové situace, OK... tam bych to nehrotil... ovšem při běžném používání... tu metodiku nevymyslel někdo jen tak pro srandu (i co se týče pozice jumaru tak toho že má být nahoře krabina)
..pravdu má, předsedo!.....
V tomhle já taky jedu podle metodiky a pak podle někoho, kdo má licenci na školení, žádnej učenej z nebe nespad.
Zravíčko máme jenom jedno, musíme zaťukat;)
Publikováno 27 červen 2011 - 13:40
zemekoulani napsal/a:
Navíc, pokud se použije zajišťovací karabina do horního oka jumaru (na což spousta lidí kašle) tak je putna, jestli na to vidíš, nebo ne
---což musíš, pokud chceš navěsit kladku pro to yoyo.
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 27 červen 2011 - 13:56
zemekoulani napsal/a:
Navíc, pokud se použije zajišťovací karabina do horního oka jumaru (na což spousta lidí kašle) tak je putna, jestli na to vidíš, nebo ne
Neuvidíš na palec jumaru, při manipulaci s ním se ti tam něco kousne, on ti dokonale nesevře lano, budeš si doněj chtít pomocně odsednout, další kontrolu neprovádíš, nedejbože nemáš sichrprusík, karabina je ti v horním oku naprd a v případě, že nemáš jiný blokant připnutý na laně a u sedáku další prusík taky ne, letíš... např.
Publikováno 27 červen 2011 - 13:56
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 27 červen 2011 - 13:57
S474N napsal/a:
Citecka: zrovna jsem to chtel psat, ze tady je vyhoda toho "sdileni" otvoru s kladkou, takze kouzlo nechteneho, hehe.
Ta kladka je zajímavý druh výstupu, viděl jsem zatím jen videa, ale zajímavé to je.
Publikováno 27 červen 2011 - 14:04
nemít na laně nic dalšího a chtít odsednout do jumaru je bota samo o sobě. To že nevidíš na palec je proti tomu prkotina, pokud "další kontrolu neprovádíš", tak tam můžeš mít palec třeba svítící a blikající a stejně je ti to ku prdu. Přestaňte prosím teoretizovat a běžte si radši někam vyléztmonro napsal/a:
Neuvidíš na palec jumaru, při manipulaci s ním se ti tam něco kousne, on ti dokonale nesevře lano, budeš si doněj chtít pomocně odsednout, další kontrolu neprovádíš, nedejbože nemáš sichrprusík, karabina je ti v horním oku naprd a v případě, že nemáš jiný blokant připnutý na laně a u sedáku další prusík taky ne, letíš... např.
Publikováno 27 červen 2011 - 14:05
monro napsal/a:
zemekoulani napsal/a:
Jj. To je pravda... Jsem zvyklej být pořád v grigri, takže to moc neřeším, ale k tomu by skutečně mohlo dojít.
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 27 červen 2011 - 14:07
Publikováno 27 červen 2011 - 14:10
Parkis napsal/a:
Přestaňte prosím teoretizovat a běžte si radši někam vylézt
Včera jsme byli a zítra půjdem zas
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 27 červen 2011 - 14:14
Není. Tvrdil jsem snad něco takového? Jen se mi nelíbí tohle bububu typu "když neuvidíte na palec, spadnete na budku".S474N napsal/a:
Je snad nejaky konkretni duvod, proc by si mel dotycny kupovat pravy a pouzivat ho jako ve vice pripadech jako levy?
Ať si každý používá co chce, ale nemám rád zbytečné matení a dezinformace.
Publikováno 27 červen 2011 - 14:23
Publikováno 27 červen 2011 - 15:12
Parkis bylo to pochopitelně myšleno nadneseně, nikdo neříká, že musíš padnou na budku, to můžeš i na rovným chodníku.
Publikováno 03 červenec 2011 - 14:50
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů