Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1749 odpovědí na toto téma

#401 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 13 August 2011 - 13:17

Jen tak pro info. Pred tydnem jsem mel cestu kolem podnikove prodejny Singing Rocku. A dost mi spadla celist. - sportovni sedaky od 450,- Kc (vel. L-XXL) - pracovni celotelaky od 1300,- Kc (vel. L-XXL) - konkretne Flex I. za 1300,- ale meli tam i jiny za hodne pekne ceny - dalsi prac. celotelaky se slevou 30-50%. A dalsi veci ve vyprodeji. Jednalo se o stare kolekce, cca 1-2roky stare, ktere jiz nemaji v nabidce na eshopu. Ale treba sport. sedaky jsou ty klasicke s rychlosponami. Pokud by nekdo mel zajem, tak doporucuji si tam zavolat a informovat se, co tam konkretne maji, protoze se to asi meni a nikde to nemaji napsane (na netu treba). Sportovnich i pracovnich sedaku za tyto ceny tam bylo odhadem 40 ks. Ja si tam koupil reepku (8mm, 15kN) nebo spis pomocnou snuru v baleni 20metru za 350,- zlevnenou z 680,-.
  • 0

#402 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 13 August 2011 - 17:55

majkeld napsal/a:
Chci ale vyzkouset, zda-li pujde ta chranicka natahnout na nastrelene lano na misto, kde bude zaveseno. Takova nahrazka Jinglu. Uvidime.

tak pouzit se to da - prusikem privazes chranicku k lanu na spravnem miste a vytahnes to s nim nahoru - nedavno jsme to pro jistotu davali na stozar, nevedeli jsme, jak hodne je to nahore zrezle a jak by se to nelibilo pri zatizeni lanu.

ale pokud bys nechtel, aby se lano ani nedotklo napr zasmolene vetve borovice, tak to mi to prijde jako takovy opruz - nenapada mi totiz nic lepsiho, nez nejdriv vytahnout reepkou/provazkem tu chranicku a zaroven v ni mit prostrcenou dalsi reepku/provazek, kterym vytahnes lano a ono projde chranickou.
  • 0

#403 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 13 August 2011 - 20:59

Dain a Olik napsal/a:

tak pouzit se to da - prusikem privazes chranicku k lanu na spravnem miste a vytahnes to s nim nahoru - nedavno jsme to pro jistotu davali na stozar, nevedeli jsme, jak hodne je to nahore zrezle a jak by se to nelibilo pri zatizeni lanu.

To je presne ta situace, kdy jsem to chtel pouzit - stozar.. If mate zkusenost, ze to jde pretahnout s navleklou chranickou, tak to zkusim. Puvodni plan byl pretahnout lano a pak znova nastrelit reepku a natahnout s ni na pozadovane misto chranicku. Ale jak jsem psal, je dost tvrda, takze si myslim, ze se sprajcne o nakou hranu.

ale pokud bys nechtel, aby se lano ani nedotklo napr zasmolene vetve borovice, tak to mi to prijde jako takovy opruz - nenapada mi totiz nic lepsiho, nez nejdriv vytahnout reepkou/provazkem tu chranicku a zaroven v ni mit prostrcenou dalsi reepku/provazek, kterym vytahnes lano a ono projde chranickou.

Taky zajimavej napad. Snad budu mit cas to vyzkouset...
  • 0

#404 o_three

o_three

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 14:13

Procital jsem toto forum a napadlo me, jestli by nektery ze zkusenejsich stromolezcu nemel zajem usporadat event s nejakou zakladni instruktazi? Podle dotazu v tomto vlaknu by se zajemci urcite nasli :-)
  • 0

#405 pepad

pepad

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 15:11

o_three napsal/a:
Procital jsem toto forum a napadlo me, jestli by nektery ze zkusenejsich stromolezcu nemel zajem usporadat event s nejakou zakladni instruktazi?
Podle dotazu v tomto vlaknu by se zajemci urcite nasli :-)

take bych mel o neco takoveho urcite zajem, jsem pro.
  • 0

#406 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 15:54

A co takhle hosi taky napsat, odkud jste? Pripadne jestli byste dojeli i jinam?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#407 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 16:35

S474N napsal/a:

takže event bude u pěstounů - OK, ale KDE TO JE!!! :D
  • 0

#408 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 16:42

KaMo_cz: aby nedoslo k mylce, ja nic poradat nehodlam (ani na to nemam znalosti). Nicmene kdyz uz to chce nekdo poradat nebo se zucastnit, tak by alespon mohl napsat lokalitu. Takto se muzeme treba dozvedet, ze jeden je z Ostravy a druhej z Ase.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#409 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 17:01

S474N napsal/a:
KaMo_cz: aby nedoslo k mylce, ja nic poradat nehodlam (ani na to nemam znalosti)...

však takový event bych od 14ti letého klučiny nečekal :D
  • 0

#410 pepad

pepad

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 17:06

S474N napsal/a:

Ja jsem z Prahy, samozrejme ze by mi stacilo treba jen nejake "samostatne zauceni" a netreba kvuly tomu poradat event, jen jsem projevil o pripadny event zajem ;).
  • 0

#411 o_three

o_three

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 17:39

no super ja jsem taky z Prahy. Uz jsme dva.. ted jeste sehnat jednoho stromolezce a je to :-) presne jak pise Pepad. Proste me jen prislo, ze je tu na foru dost lidi, ktere toto tema zajima a jsou lezenim netknuti.
  • 0

#412 ilex2

ilex2

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2011 - 22:21

O pár řádků níže jsem dával informaci o Mistrovství republiky ve stromolezení v Jihlavě. Někomu by to snad mohlo pomoci, jak na to. B):D
  • 0

#413 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 26 August 2011 - 6:25

jen tak pro zajímavost, čím by se taky dalo nastřelovat lanko na strom :)
http://www.instructa...-Hook-Launcher/
  • 0

#414 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 26 August 2011 - 8:07

Tak to je uz trosicku overkill :D:D To uz si clovek rovnou muze sehnat Krakena:
http://aplikace.mvcr.../05/kraken.html
  • 0

#415 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 27 August 2011 - 17:24

A nebo se dojít podívat na to, co posílal ilex2 a pochopit, že ruce jsou ruce... Díky za ten tip. Byla to parádní podívaná a opět jsem si ověřil, že objevujeme dávno objevené, aneb 1x vidět, je víc, než 100x si myslet a 1x zkusit je víc než 100x vidět.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#416 ilex2

ilex2

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 27 August 2011 - 19:21

Pro ty, co nebyli (jejich škoda) je zde odkaz i na jiné akce:
http://www.myahory.c...skoveprace.html
Jsou to fotoalba, různých, nejen stromolezeckých akcí.
Snad tam časem přibudou i fota z tohoto inspirujícího mistrovství.
  • 0

#417 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 03 September 2011 - 8:58

dotaz: jak dostatečně vypnout lano mezi body A a B? edit: bez ráčny a jiných "nesmyslů", prostě jen za použití běžného T5 vybavení
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#418 Dave.g

Dave.g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 03 September 2011 - 14:40

Už párkrát se nám osvědčilo ohnout lano cikcak přes pár kladek a na konci se v pár lidech opřít do Jumaru. Dost blbě se to ale rozebírá, kamarád to dělal podobně, ale posouval dva prusíky - teď si jen v hlavě nemůžu poskládat, jak to měl natahané :(
  • 0

#419 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 03 September 2011 - 14:44

tak mne napadlo to napnout přes jumar, ale má to tu nevýhodu, že zatížený jumar nejde sundat z lana :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#420 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 03 September 2011 - 15:27

http://www.hununpa.c...php?storyid=160
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

2 uživatel(ů) prochází toto téma