Publikováno 08 prosinec 2010 - 20:59
Zdravím všechny.
Právě jsem vydal další verzi 1.0.9 s další porcí úprav. V CSV souboru je možné zvolit, jestli chcete tisknout velikost 1,2,3,4 nebo zkratky M,S,R,L či celé názvy. V GPX souboru je nově volba, co tisknout do elementu desc, který každá navigace zpracovává jinak. Nově si tam můžete hodit název nebo nápovědu, abyste o nápovědu u některých typů navigací nepřišli. Ve WPT přibyla možnost omezit počet písmen v 11. buňce, každá navigace to má jinak.
Další diskutovaná změna jsou názvy souborů. Chápu, že je vrcholně trapné mít pořád cachelist.gpx, cachelist.gpx(1), cachelist.gpx(2)… ale mám trochu problém s tím, jak zadávat název souboru. Pokud to budu nabízet před každým odesláním, dát to jednak spoustu práce a především to bude hnusné a uživatelsky podstatně méně příjemné – program bude ještě méně sexy než je teď, příjemnost klesá. Udělal jsem ale změnu, se kterou byste mohli souhlasit. Názvy se generují automaticky jako doposud bez dotazu, ale je tam přidaný datum. Málokdy se stane, že děláte dva CacheList shodné soubory během jednoho dne, navíc také víte co je za den a dokážete soubor najít. Co vy na to? Vyhovuje tento způsob pojmenovávání souborů?
Jinak moc díky za seznam úkolů, už mám také jeden svůj, který má ještě násobně víc bodů. Předem říkám, že k pluginu pro FireFox se jen tak nedostanu. Ale až ukončím hlavní vývoj, zkusím rozchodit portování Chrome pluginů na FireFox – mělo by to jít a CacheList by měl jít nějak pouštět i na FF jak jsem o to m četl.
Ohledně zhuštění, které už je spíš brutus zhuštění , mám pro tebe asi zásadní východisko a tím je CSV soubor. Jedná se přeci o normální EXCEL-ovskou tabulku, jedna cache jeden řádek, vejde se jich „stovka“ na stránku, stačí zmenšit písmo a máš tam jen lokaci, obtížnost a třeba popis úplně chybí. Navíc je to plně editovatelné. Realizovatelnost dalšího zhušťování ve výpisu je těžká kvůli různě dlouhým hintům a ve finále jsi často na stejné = velké velikosti. Zkus si vygenerovat CSV s 10 cachema, odstraň první řádek který tam není třeba a napiš jestli toto zhuštění vyhovuje.
Prosím všechny dobrovolníky hlavně o testování – čím více toho umí (i když to jsou blbosti častokrát) tak tím více tam může být chyb na které sám nikdy nepřijdu a neopravím je.
Zatím lidi…
John Viking