Jediný způsob jak zabránit CWG huntingu?
Publikováno 21 October 2011 - 5:24
Publikováno 21 October 2011 - 9:27
Publikováno 21 October 2011 - 9:58

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 21 October 2011 - 9:59
Publikováno 21 October 2011 - 10:03
takže ty si vezmeš z keše předmět, který je určen na výměnu, nic za něj nedáš a přijde ti to v pořádku?lubbez napsal/a:
Když se mi keš líbí, tak tam dám CWG, když ne tak tam nedám nic. Pokud je v keši CWG, které asi nemám, tak ho vyměním za svoje. Parkrát se mi stalo, že jsem svoje neměl, tak jsem si to cizí vzal, nebo vyměnil za něco jiného. Za dobu, co hledám kešky jsem našel nebo vyměnil cca 130 CWG a skoro 250 rozdal. Co se děje s mými cwg je mi úplně jedno, přesně jak píše smrk. A to, že několik CWG (tak asi 5 kousků) jsem si prostě vzal, s tím se mé svědomí taky vyrovnalo.
Publikováno 21 October 2011 - 10:03
Smrk napsal/a:
Když dám CWG do keše, tak jsem se s ním rozloučil. A už mi je jedno, co tam za něj bude za týden. Dávám ho tam proto, abych dalšímu nálezci keše udělal radost.
I my občas uděláme někomu radost, když se nám keška hodně líbí, necháme tam naše CWG bez výměny. Prostě jen někomu pro radost.

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 21 October 2011 - 12:12

Publikováno 22 October 2011 - 7:27
Lanc napsal/a:
takže ty si vezmeš z keše předmět, který je určen na výměnu, nic za něj nedáš a přijde ti to v pořádku?lubbez napsal/a:
Když se mi keš líbí, tak tam dám CWG, když ne tak tam nedám nic. Pokud je v keši CWG, které asi nemám, tak ho vyměním za svoje. Parkrát se mi stalo, že jsem svoje neměl, tak jsem si to cizí vzal, nebo vyměnil za něco jiného. Za dobu, co hledám kešky jsem našel nebo vyměnil cca 130 CWG a skoro 250 rozdal. Co se děje s mými cwg je mi úplně jedno, přesně jak píše smrk. A to, že několik CWG (tak asi 5 kousků) jsem si prostě vzal, s tím se mé svědomí taky vyrovnalo.
Vzhledem k tomu, že jich víc jak dvojnásobek nalezených rozdal a tím uptradoval 120 keší, tak downtrade u pěti bych neřešil.
Publikováno 22 October 2011 - 7:28
radek67 napsal/a:
Co máme svoje CWG, dáváme ho do všech pěkných keší a nic za to nebereme, píšeme to i do logu. Takže hunteři, hrrrr na nás.
Já to píšu do logbooku, ale na net už ne. Slyšel jsem, že jsou týpci, kterým nějaké programy neustále projíždějí gc.com a hledají, kde se vyskytne slovo CWG. Někdy tam napíšu výměna koleček.
Publikováno 22 October 2011 - 8:34
Vzhledem k tomu, že jich víc jak dvojnásobek nalezených rozdal a tím uptradoval 120 keší, tak downtrade u pěti bych neřešil.
takze kdyz mam doma za svych 50 cwg 4 jina, a z kesi kam jsem sva cwg vlozil, jsem si nic nebral, tak si ted muzu brat kolik jinych cwg bez vymeny?
to je jako by jsi nechal diško v elektru a chtel at ti v pekarne vedle daj rohliky zadarmo

nehodlam ho nijak lyncovat jen jsem chtel upozornit na to ze ani timhle zpusobem, jakym to udelal, to neni košér.
Přece kdyz nekam vlozim cwg bez vymeny, treba proto ze se mi ta kes libila, jako to delame my, tak si z dalsi kese, protoze se mi nelibi, nebudu brat jen tak bez vymeny cwg nebo jakykoliv jiny predmet.
Publikováno 22 October 2011 - 9:50
Srovnáváš nesrovnatelné. Narozdíl od dvou obchodů s různými majiteli je síť keší tak trochu jedna firma s více kasičkami a celkově provedl upgrade. V tomhle bych velký problém neviděl, to se dá.Lanc napsal/a:
...to je jako by jsi nechal diško v elektru a chtel at ti v pekarne vedle daj rohliky zadarmo
...
btw Když bude elektro a pekárna jednoho majitele, tak ti ještě rád "věnuje" ten rohlík "zdarma" k velkému nákupu v elektru taky.
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 22 October 2011 - 10:13
Lanc napsal/a:
takze kdyz mam doma za svych 50 cwg 4 jina, a z kesi kam jsem sva cwg vlozil, jsem si nic nebral, tak si ted muzu brat kolik jinych cwg bez vymeny?
to je jako by jsi nechal diško v elektru a chtel at ti v pekarne vedle daj rohliky zadarmo
nehodlam ho nijak lyncovat jen jsem chtel upozornit na to ze ani timhle zpusobem, jakym to udelal, to neni košér.
Přece kdyz nekam vlozim cwg bez vymeny, treba proto ze se mi ta kes libila, jako to delame my, tak si z dalsi kese, protoze se mi nelibi, nebudu brat jen tak bez vymeny cwg nebo jakykoliv jiny predmet.
Tímhle k vybírání keší nedochází. Tady budou jinčí borci, co vybírají všechno a nenechávají nikde nic.
Publikováno 22 October 2011 - 10:47
takze dle Tvého výkladu jsem částečným vlastníkem každé keše?Narozdíl od dvou obchodů s různými majiteli je síť keší tak trochu jedna firma s více kasičkami a celkově provedl upgrade

nesrovnavam, jen davam prikladSrovnáváš nesrovnatelné
a ted vazne, jak jsem psal muj prispevek neni a nebyl myslen jako obvinovani z kradeze nebo vybirani kesi a chapu ze celkove geocachingu a obsahu kesi prospel
kazdy mame sve svedomi, pokud nekomu to jeho dovoluje si vzit predmet z jedne krabicky bez vymeny s tim ze nekam vlozil neco jineho, budiz, nebudu do toho rejpat, ale fer mi to neprijde
Publikováno 22 October 2011 - 13:11
Smrk napsal/a:
Lanc napsal/a:
Takže, když jednu keš zcela bez výměny vyberu a pak to vložím do jiné, je to zcela vpořádku - pokud teda dobře chápu.

Publikováno 22 October 2011 - 15:04
Pěkný, zase si z toho někdo zcela demagogicky vytrhne jednu věc a bude to zobecňovat.Ruvit napsal/a:
Takže, když jednu keš zcela bez výměny vyberu a pak to vložím do jiné, je to zcela vpořádku - pokud teda dobře chápu.
Ne, není to zcela v pořádku...ale dá se to vybrání jednoho dřevěného kolečka pochopit i tolerovat, jako vyjímečný a ne zcela běžný případ.
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 24 October 2011 - 18:59
dr.vota napsal/a:
Pěkný, zase si z toho někdo zcela demagogicky vytrhne jednu věc a bude to zobecňovat.Ruvit napsal/a:
Ne, není to zcela v pořádku...ale dá se to vybrání jednoho dřevěného kolečka pochopit i tolerovat, jako vyjímečný a ne zcela běžný případ.
Je přece jedno, kolik věcí z keše vezmu, ale když tam nic nedám, tak je to jednoznačné porušeni pravidel a nejde omlouvat ničím. Protože tak si můžu najít omluvu pro cokoliv.
Publikováno 24 October 2011 - 19:19
Publikováno 24 October 2011 - 19:24
Publikováno 24 October 2011 - 19:39
Publikováno 24 October 2011 - 20:08
Mirdule22 napsal/a:
Hunting je, když někdo sleduje vaši keš a v momentě kdy se tam objeví log výměny CWG, tak tam vášnivější sběratel naběhne a provede výměnu.
Proto výměnu CWG píšu jen do logbooku a ne na net. Obsah keše zůstává pořád stejný.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů