Souřadnice
Publikováno 23 listopad 2010 - 19:09
Publikováno 23 listopad 2010 - 19:15
Publikováno 23 listopad 2010 - 19:15
Publikováno 23 listopad 2010 - 19:29
Publikováno 23 listopad 2010 - 19:32
Chystá se Geokalendář 2016.
Můžete posílat fotky na vianney@volny.cz
www.facebook.com/geokalendar
Publikováno 23 listopad 2010 - 19:55
loc: N 50° 03.544 E 014° 35.812
A naopak na mapách funguje měření jakéhokoli místa. Pod zoomováním na mapě je tlačítko GPS a pak po ukázání do mapy ti ukáže souřadnice daného místa. V tomto formátu:
Loc: 50°3'32.762"N, 14°35'45.497"E který my na geocaching nepoužíváme, ale můžeš si ho nechat převést třeba na této stránce:
http://www.iradius.cz/gc/
Výsledek pak vypadá takto:
D° M.mmm':
N 50° 3.546 E 014° 35.758
D.ddd°:
N 50.059101° E 014.595971°
D° M' S":
N 50° 3' 32.762 E 014° 35' 45.497
MapSource:
N50 3.546 E14 35.758
stačí si jen vybrat
Na google mapách vyhledávání podle souřadnic samozřejmě funguje, je nevím jestli se dají odměřovat souřadnice.
Publikováno 23 listopad 2010 - 23:21
Publikováno 24 listopad 2010 - 0:00
Publikováno 24 listopad 2010 - 0:26
mpik napsal/a:
... personalizovat si google a natáhnout si od nich nějaké udělátko.
Jestli to není zatím příliš pro člověka, který píše: "nevím jak na mapy.cz zaznačit souřadnice".
Je odměřování vzdáleností z google maps nějak komfortnější? Dávám přednost těm seznamáckým také proto, že je tam možnost turistické mapy, což mi docela dost vyhovuje pro plánování přiblížení ke keši. Jinak je vidět ještě ze sousedního vlákna (též od Feedback_CZ), že to má mpik bez GPS dost zmáknutý a že to jde.
PS: co je složitého na psaní značky pro stupně? Jen se používá shift jako u spusty jiných znaků.
Publikováno 24 listopad 2010 - 0:39
Publikováno 24 listopad 2010 - 0:54
mpik napsal/a:
Když na své klávesnici napíšu stupeň (vlevo nahoře), tak nic. Když ho napíšu dvakrát, napíše se dvakrát. Musím ho napsat dvakrát a jeden umazat.
Satelitní (letecké) snímky v googlu jdou do lepšího rozlišení. A navíc se mi tam nikdy nestane, že by mi to napsalo, že už větší přiblížení není k dispozici, prostě se to na největším přiblížení zastaví.
Že tam po napsání ten ° nevidíš, to ignoruj. Normálně piš další znak (třeba číslici, pro mapy.cz nemusí být před minutami mezera), on se tam ten ° objeví.
Letecké snímky pro mapy.cz a google jsou totožné, u google jdou ještě o stupeň zvětšit, ale je to "prázdné" zvětšení, detaily nepřibudou, naopak je to už pochopitelně rozostřené. Že se mapy.cz při zvětšování nezarazí, to je vopruz. V některých lokalitách (např. Praha) je ale už k dispozici ještě o stupeň lepší rozlišení, tam lze zvětšovat na doraz - snad to bude časem všude.
Publikováno 24 listopad 2010 - 8:43
Publikováno 24 listopad 2010 - 9:32
Obvykle staci napsat prvni znak a dat mezeru nebo psat dalsi pozadovany text.mpik napsal/a:
Když na své klávesnici napíšu stupeň (vlevo nahoře), tak nic. Když ho napíšu dvakrát, napíše se dvakrát. Musím ho napsat dvakrát a jeden umazat.
Tak si nekdy vyzkousej TOPO 2010 PRO v MapSource a hodne rychle tu jedinecnost zmenismpik napsal/a:Ale na turistickou mapu na Seznamu nic nemá, ta je jedinečná.
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 24 listopad 2010 - 10:32
Czech maps from mapy.cz
pokud je to tedy tradicionálka a nemáš je dopočítat, ale to viz výše.
Publikováno 24 listopad 2010 - 11:25
Publikováno 24 listopad 2010 - 11:36
Smogeo napsal/a:
Ale on nechce lovit. On má keš, stojí s ní na nějakém svém místě kde ji chce založit, ale nemá jak zjistit ty naše čísla:
Aha, tak to jsem špatně pochopil, z dotazu to nezní moc jednoznačně, co vlastně chce
Ale je to podobně jednoduché, na mapy.cz je tlačítko vpravo "GPS", kliknout a pak kliknout na mapu na příslušné místo na mapě.
Ovšem přesnost na založení cache bude nedostačující !!
Takže pak už jen v terénu zbývá zeptat se právě kolem procházejícího se kačera
Publikováno 24 listopad 2010 - 11:49
Mau Loftin napsal/a:
[
Ovšem přesnost na založení cache bude nedostačující !!
No, to záleží jak kde. Ve městech jsou obvykle takhle stanovené souřadnice přesnější, než ty z GPS. Je-li někde uprostřed pole trojice stromů, z nichž ten vpravo má dutinu, ve které bude keš, je taky lepší vzít souřadnice z fotomapy. Vypadá to hezky hlavně u mysterek, když kačer vyluští souřadnice, prskne si je do mapy a šipka mu ukazuje krásně na jasný geoobjekt.
Publikováno 24 listopad 2010 - 12:38
Asi spíš ne, viz:Smogeo napsal/a:
Ale on nechce lovit. On má keš, stojí s ní na nějakém svém místě kde ji chce založit, ale nemá jak zjistit ty naše čísla:
http://www.geocachin...022#post_237022
A hlavně asi sám nejlíp ví, co chce, a umí se ozvat ne?
Publikováno 24 listopad 2010 - 13:20
Mapy.cz mají užitečný nástroj na hledání keší bez GPS a to odměřování vzdáleností (třeba souřadnic keše od kraje lesa či jiných záchytných bodů).
Tohle mně celkem zaujalo ale nějak nemůžu přijít jak na to.Ani v nápovědě seznamu jsem nic nenašel.Nepostrčil by si mě pls.Díky
Publikováno 24 listopad 2010 - 13:21
[quote]zmijovkar napsal/a:
Mapy.cz mají užitečný nástroj na hledání keší bez GPS a to odměřování vzdáleností (třeba souřadnic keše od kraje lesa či jiných záchytných bodů).
Tohle mně celkem zaujalo ale nějak nemůžu přijít jak na to.Ani v nápovědě seznamu jsem nic nenašel.Nepostrčil by si mě pls.Díky[/quote]
Klikni na mereni a meris....
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů