schvalování WM
Publikováno 09 prosinec 2010 - 15:15
Publikováno 09 prosinec 2010 - 23:22
Publikováno 10 prosinec 2010 - 13:32
noe1 napsal/a:Smírčí kříže jsou taky špatně zařditelné památky - souhlas že by si kategorii zasloužily - nicméně tady v sobě řeším jiný problém. Mnoho z nich bylo - podle lidí, co se jimi zabývají - v posledních desíti letech ukradeno. Tak nevím, zda zlodějům usnadňnovat práci přesnými souřadnicemi, lehce dostupnými na netu. Je pravda, že informací o nich je dne docela dost - ale často uvádějí jen existenci v určité obci, bez přesné lokalizace. Možná jsem parnoidní, ale to neznamená, že na tom nemůže být kapka pravdy :-))) Co vy na to, waymarkisté?
Rozhodne Te podpořím ve tvorbě nové kategorie věnované božím mukám - neni to ale lehké, založ nejdřív skupinu, a pak se do toho dáme - listing kategorie musi být opravdu precizne napsaný v ENG aby nam to prošlo, naštěstí už v tom máme s Dáinem praxi a snad i podporu některých US waymarkerů se kterými komunikuji...
Zloději se tím řídít nebudou , ti to mají dávno otipované...
Publikováno 10 prosinec 2010 - 13:33
noe1 napsal/a:
Zvonice mají sice svoji kategorii, ale spíš se hodí na ty velké - ať zděné či dřevěné. Takový ten náš "zvonek pod stříškou" bych tam dával s rozpaky.
a dokonce by ti neprosel male 2m zvonicky, na jejichz zvonek "dosahnes" rukou, uspeji v kategorii Bells (tedy za predpokladu, ze tam ten zvon visi )
Publikováno 10 prosinec 2010 - 13:36
Publikováno 10 prosinec 2010 - 13:39
Publikováno 10 prosinec 2010 - 13:57
Dain a Olik napsal/a:
dneska jsem objevil kategorii "Outdoor Altars". Moc jsem to nezkoumal, ale rekl bych, ze by se do toho nase bozi muka mohla vejit.
...jooo, tak tohodle jsem si ani nevšiml
http://www.waymarkin...975d08&exp=True
ale je fakt že sem se boží muka možná dají poslat - ale nejsem si zcela jist že to budou schvalovat...
Publikováno 10 prosinec 2010 - 14:08
Dain a Olik napsal/a:
dneska jsem objevil kategorii "Outdoor Altars". Moc jsem to nezkoumal, ale rekl bych, ze by se do toho nase bozi muka mohla vejit.
Tam jsem zadaval marianskou kaplicku - vyklenek vytesany do skaly, chvili to trvalo, ale pak prosla hlasovanim, ze to sice neni primo oltar, ale je tam obraz, misto na svicky, misto na modleni, takze ok. Bozi muka na sloupku nevim, jestli by tam sly napasovat.
Naproti tomu Waychapels jsou spravci kategorie chapany jako kaple u cesty, kam se musi vejit modlici se clovek, a kdyz se tam vejde jen soska svateho, tak to pry neni Chapel ale Shrine. Moc konzistentni ale nejsou, jak tak koukam na posledni stredoevropske prirustky, treba WMA0EX.
Christian Crosses by podle pozadavku kategorie mely byt volne stojici a aspon 1.5m vysoke, to vetsinou smirci krize nejsou. Ale taky tam pisou, ze je to kategorie pro zajimave krize a ne kdejake drevene tecko, a kouknete sami, co posledni dobou proslo.
Publikováno 10 prosinec 2010 - 14:25
Publikováno 10 prosinec 2010 - 15:35
Publikováno 10 prosinec 2010 - 20:18
noe1 napsal/a:
GPS souřadnice ale neobsahuje žádný ... pokud vím.
No, kdysi jsem někde na webu našel soubor s GPS souřadnicemi smírčích křížů z celé republiky... Teď už tedy nevím, jestli se dal přímo stáhnout, nebo to bylo spíše po poslání dotazu.
Mimochodem, takhle alespoň budou ty kříže pořádně zdokumentované než je čmajznou :-(
Publikováno 10 prosinec 2010 - 21:06
Publikováno 10 prosinec 2010 - 21:59
Publikováno 17 prosinec 2010 - 10:40
To už bychom nesměli dávat na WM skoro vůbec nic. (ani u ostatních kategorií (kříže, památníky, sochy a další věci)).
Takže jak tu zaznělo něco o založení nových WM Smírčí kříže či Boží muka, rád se zúčastním! Stejně tak bychom mohli založit kategorii pro "svaté obrázky na stromech", nebo by se to dalo dát do nějaké jiné kategorie?
V příloze je fotka božích muk, které opravdu jinam asi dát nejde - do křížků to dát nemůžu, o "Outdoor Altars" se taky nejedná... Takže asi jedniné východisko je ta nová kategorie, nebo znáte nějakou vhodnou kategorii?
Publikováno 17 prosinec 2010 - 10:57
Publikováno 17 prosinec 2010 - 14:45
Publikováno 02 leden 2011 - 14:53
mpik napsal/a:
Jinak, boží muka jsou asi jasná kategorie.
Taky si myslím, že Boží muka by měly mít svou kategorii, stejně jako Smírčí kříže. Šel by někdo se mnou do založení těchto kategorií?
Hlavně bych potřeboval pomoct s korekcí překladu do Angličtiny a taky pro založení nové kategorie jsou potřeba alespoň 3 lidé, pokud jsem se dobře díval do podmínek pro založení nové kategorie...
Pak jsem se taky díval na kategorie a občas musím složitě hledat díky různým překladům (např. kategorie vyhlídek je overlooks a já ve slovníku tenhle překlad zrovna vůbec nenašel (ještě tak view points atp.). Asi by stálo za to vytvořit na Wikipedii novou stránku s kategoriemi alespoň některých waymarků. Pomohl by mi s tímto někdo? Bohužel nevím, jak vytvořit novou stránku zde na Wikipedii a hlavně bych rád měl někoho, s kým bychom si mohli prokonzultovat co přesně některé méně jasné kategorie obnášejí...
Publikováno 02 leden 2011 - 17:03
noe1 napsal/a:
...Do přípravy kategorie "smírčí kříže" se nezapojím a pokud vznikne, budu ji ignorovat. Vnímám zde zásadní rozdíl a na dalším ohrožování smírčích křížů se podílet nehodlám. A pokud nevznikne, myslím že pro WM to nebude žádná fatální vada na kráse...
Opravdu si myslíš, že publikování waymarku se smírčím křížem ho ohrozí více než současné weby s touhle tématikou?
Ano, musí být funkční.jedna z kattegorií, která mi dost chybí jsou zaniklé pivovary. Pokud tomu dobře rozumím, aby mohl být objekt v kategorii pivovar, musí to být pivovar funkční. Nebo to tak není?
Nositel Nobelovy ceny za mír.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů