Moje Kešky 1.0 -Mapa nalezených kešek
Publikováno 10 leden 2011 - 21:32
Publikováno 10 leden 2011 - 21:42
LudaL napsal/a:
Takže v Ubuntu to nefunguje, hlásí chybu čtení nastavení, následně s xml atd. Asi to neumí pracovat s podadresáři?
V ubuntu jsem to testoval a přes terminálu mi to funguje , z nabídky už ne. Bohužel nejsem uplný Linuxák abych věděl kde je chyba, nejspíše v právech k adresářům.
Zkus to přes teminál příkazem java -jar nazev_souboru.jar
Až budeme mít ve škole Linux, zkusím se na to zeptat
Publikováno 10 leden 2011 - 21:51
GeoZdenda2 napsal/a:
Tak hurá hurá, podpora gpx souborů je přidána. Vyzkoušel jsem to na těch dvou souborech co jste mi poslali a jede to v pohodě .
Gpx soubor(y) stačí nahrát do složky Gpx a spustit program
Po vyzkousení musím ríct, ze to to gpx sezere bez problémů. Za to díky, konečně to má smysl ;-).
Nastává však problém:
Z exportovaných 41 keší (1 mystery, 13 earth a 27 tradiční) program označí jen 4 tradiční a zbytek je černou barvou...
EDIT: Pro vývoj toto je to GPXko http://puczmeloun.ic...eocaching/m.gpx
Publikováno 11 leden 2011 - 8:37
Publikováno 11 leden 2011 - 9:42
puczmeloun napsal/a:
GeoZdenda2 napsal/a:
Tak hurá hurá, podpora gpx souborů je přidána. Vyzkoušel jsem to na těch dvou souborech co jste mi poslali a jede to v pohodě .
Po vyzkousení musím ríct, ze to to gpx sezere bez problémů. Za to díky, konečně to má smysl ;-).
Nastává však problém:
Z exportovaných 41 keší (1 mystery, 13 earth a 27 tradiční) program označí jen 4 tradiční a zbytek je černou barvou...
Juknu se na ten soubor :-)
Publikováno 11 leden 2011 - 9:43
zLOST napsal/a:
ted jsem to zkousel na gentoo a bez nejmensiho problemu..
jen par postrehu:
1] kdyz zavru okno s mapou, uz ho nemam jak otevrit
2] pocet kesek je spravne, ale pod tim u tradi/multi/mystery mam nuly i kdyz na mapce samotny jsou puntiky barevny
3] kdyz kliknu na vybranou kesky (a v podstate kamkoliv), zmizi napis "Pro dalsi informace..." a jinak se nic nestane
4] kdyz jsem klik na "Ulozit mapu", tak to do terminalu plivlo nakej error, ale jinak to jelo v pohode dal..
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NullPointerException
at java.io.File.<init>(File.java:222)
at Uloz_mapu.uloz(Uloz_mapu.java:113)
at Gui.actionPerformed(Gui.java:206)
at javax.swing.AbstractButton.fireActionPerformed(AbstractButton.java:1995)
......
Pokusím se to vychytat, díky za oznámení chyb
Publikováno 11 leden 2011 - 10:07
Publikováno 11 leden 2011 - 10:13
GeoZdenda2 napsal/a:
puczmeloun napsal/a:
GeoZdenda2 napsal/a:
Nastává však problém:
Juknu se na ten soubor :-)
Koukám že to xml se v maličkostech liší od těch ostatních. Asi je to vygenerované v jiném programu ne?
Publikováno 11 leden 2011 - 10:18
Publikováno 11 leden 2011 - 10:40
Publikováno 11 leden 2011 - 10:43
LudaL napsal/a:
Takže v Ubuntu to nefunguje, hlásí chybu čtení nastavení, následně s xml atd. Asi to neumí pracovat s podadresáři?
vsechno funguje v poradku, pokud to poustis primo z adresare, kde je ten jar..
takze s
java -jar ./Mapa.jarneni problem
kdezto
java -jar ./nekde/uplne/jinde/Mapa.jaruz je
Publikováno 11 leden 2011 - 11:21
zLOST napsal/a:
LudaL napsal/a:
takze sjava -jar ./Mapa.jarneni problem
kdeztojava -jar ./nekde/uplne/jinde/Mapa.jaruz je
Přesně tak. Potvrzuji funkčnost na Ubuntu.
Dále potvrzuji částečnou funkčnost zpracování GPX souboru MyFinds.
Vypíše to celkový počet keší, ale nevypíše to počty jednotlivých druhů.
Zde je výsledek: hamaci.cz/myfinds/hamaci.png
Zde je ono GPX: hamaci.cz/myfinds/1779998.gpx
Publikováno 11 leden 2011 - 12:05
Srovnej:
hamaci.cz/myfinds/hamaci.png
hamaci.cz/myfinds/mapacr.png
Konkrétně oblast Jizerských hor. Na tvé mapě jsou kešky posunuty do Polska.
Publikováno 11 leden 2011 - 18:57
Publikováno 11 leden 2011 - 21:01
Hamaci napsal/a:
zLOST napsal/a:
LudaL napsal/a:
takze sjava -jar ./Mapa.jarneni problem
kdeztojava -jar ./nekde/uplne/jinde/Mapa.jaruz je
Přesně tak. Potvrzuji funkčnost na Ubuntu.
Dále potvrzuji částečnou funkčnost zpracování GPX souboru MyFinds.
Vypíše to celkový počet keší, ale nevypíše to počty jednotlivých druhů.
Zde je výsledek: hamaci.cz/myfinds/hamaci.png
Zde je ono GPX: hamaci.cz/myfinds/1779998.gpx
Tak už by to mělo počítat i ty druhy keší z GPX souborů. Doufám že to počítá správně, blbě se to kontroluje když nevím kolik je v tom souboru těch "ostatních druhů keší" . Poradí si to i s xml z programu gsak
Publikováno 11 leden 2011 - 23:13
Publikováno 12 leden 2011 - 5:52
Publikováno 12 leden 2011 - 7:57
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)
Publikováno 12 leden 2011 - 10:23
Potíž nastala, když jsem se pokusil ke stejným datům vyměnit mapu. Vzal jsem mapku svého okresu, poupravoval v nastavení rozměry a přibližné (velmi hrubé) soouřadnice, ale nic, hned po spuštění celého .jar to hodilo hlášku chyba při zpracování souboru nastavení. Chvíli jsem s nastavením a spouštěním laboroval a zobrazení mapy se mi podařilo spustit jen při původním nastavení, tzn. že jediná zaměněná věc byl v tu chvíli mapový soubor. Potíž je ovšem v tom, že ta moje mapa má naprosto odlišný poměr stran (645x665 px), tudíž se s nastavením původní mapky zobrazovala nepřiměřeně sražená. Při pokusu o další krok v nastavení, ať už úpravu poměru stran či souřadnic, to už spustit nejde vůbec a hlásí výše zmíněnou chybu.
Jinak, dobrá myšlenka ten prográmek. Právě pro tak malá území jako okres by nějaké zkreslení plynoucí z planární geometrie nemuselo výrazně vadit. Ale není mi jasné, jak by se to chovalo, kdyby se souřadnice eventuálně zadávaly přes rohy a mapka přitom nebyla severojižně orientovaná (tzn. souřadnice jednoho rohu "výš" než druhého). Ve stávající podobě bych ho ovšem výstup naostro do profilu nepoužil (nepotřebuju rozlišovat typy keší, ale zato bych si nastavil jinou barvu puntíků).
Publikováno 12 leden 2011 - 14:14
Toniczech napsal/a:
Taky jsem vyzkoušel. S defaultní mapou funguje bez zádrhelů - cca 1,7k keší v MyFinds .gpx to přechroustalo řádově za vteřinu, výstup odpovídal očekávání.
Potíž nastala, když jsem se pokusil ke stejným datům vyměnit mapu. Vzal jsem mapku svého okresu, poupravoval v nastavení rozměry a přibližné (velmi hrubé) soouřadnice, ale nic, hned po spuštění celého .jar to hodilo hlášku chyba při zpracování souboru nastavení. Chvíli jsem s nastavením a spouštěním laboroval a zobrazení mapy se mi podařilo spustit jen při původním nastavení, tzn. že jediná zaměněná věc byl v tu chvíli mapový soubor. Potíž je ovšem v tom, že ta moje mapa má naprosto odlišný poměr stran (645x665 px), tudíž se s nastavením původní mapky zobrazovala nepřiměřeně sražená. Při pokusu o další krok v nastavení, ať už úpravu poměru stran či souřadnic, to už spustit nejde vůbec a hlásí výše zmíněnou chybu.
Jinak, dobrá myšlenka ten prográmek. Právě pro tak malá území jako okres by nějaké zkreslení plynoucí z planární geometrie nemuselo výrazně vadit. Ale není mi jasné, jak by se to chovalo, kdyby se souřadnice eventuálně zadávaly přes rohy a mapka přitom nebyla severojižně orientovaná (tzn. souřadnice jednoho rohu "výš" než druhého). Ve stávající podobě bych ho ovšem výstup naostro do profilu nepoužil (nepotřebuju rozlišovat typy keší, ale zato bych si nastavil jinou barvu puntíků).
Když mi to pošleš tak se na to nastavení podívám. V tom souboru nastavení musí byt vše na stejném řáku a ve stejném formátu jak je to v tom základním nastavení. Pozor na náhodné odřádkování, čárku místo tečky, velikost písmen u souboru mapy
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů