08.02.2011 22:59 rsc_cz napsal:
Vzhledem k tomu, že se od nového roku mírně zvýšil počet trigonometrických a zhušťovacích bodů s ETRS souřadnicemi, tak jsem provedl aktualizaci jejich databáze. Ukázalo se při tom, že pár bodů bylo od roku 2009 zrušeno, pár jich přibylo, některé se trochu posunuly (občas i o pár metrů)... prostě změn je víc, než jsem čekal.
Druhou změnou je, že GeoGet konečně umožňuje mít v ID bodu něco jiného než písmena a čísla (i když výběr povolených znaků je dost otřesný), takže jsem upravil ID bodů tak, aby je bylo možné do GeoGetu načíst (netýká se to nivelačních bodů - všechny základní nivelační body už WM mají a ostatní se jako WM nezakládají, takže k tomu nebyl důvod)
Upozorňuji proto - pokud používáš původní databázi, tak do ní tuhle novou nemíchej (založ si novou, nebo starou napřed vymaž). Všechny body by tam byly duplicitně (hlavně kvůli změně ID)
Odkaz na stažení a nějaké povídání kolem je dostupné na http://archaikum.cz/...etic_points.php
Ukázalo se, že jeden z nově použitých znaků v ID bodu prozměnu vadí GSAKu (znak ' zneviditelní bod pro polygonový filtr, ostatní filtry fungují jak mají). Tak nějak to zvyšuje mou nechuť ke GeoGetu (snaha o kompatibilitu s ním mi přináší jen problémy. Není to poprvé a byl to i důvod, proč jsem jeho podporu u prapůvodní verze databáze geodetických bodů zavrhnul (tehdy ID muselo začínat na GC a mělo omezenou délku na délku normálního GC kódu)). Používá GeoGet vůbec někdo z těch, co ve WM zakládají body v kategorii Czech Geodetic Points?
Každopádně ID jsem změnil, takže je potřeba opět smazat „starou” databází ze začátku února a naimportovat si novou (pokud tedy chceš používat aktualizace pro vyznačení bodů, které mají založený WM)