Nenalezené trigonometrické body
#1 Guest_Ištván_*
Publikováno 01 březen 2011 - 12:41
Tak tam zbytečně nechoďteB) a třeba poraďte, jak je to s hlášením zničených TB...
EDIT: doplněn odkaz na ČÚZK
Publikováno 01 březen 2011 - 13:44
ivanbok napsal/a:
Dva nezávisle na sobě jsme nenašli TB 2403-25 Andrluv chlum (nedaleko Usti nad Orlici, Pardubický kraj)
Tak tam zbytečně nechoďteB) a třeba poraďte, jak je to s hlášením zničených TB...
EDIT: doplněn odkaz na ČÚZK
Já bych ještě počkal. Třeba body
TB 1521-23
nebo
TB 1516-17
byly nalezeny stejným teamem asi až po cca 6-7 DNF (možná více) od různých hledačů.
A ti všichni předtím měli i vcelku motivaci to najít - je to součást jisté značně obskurní GC série.
#3 Guest_Ištván_*
Publikováno 01 březen 2011 - 15:13
Ahawmh napsal/a:
Já bych ještě počkal.
(...)
A ti všichni předtím měli i vcelku motivaci to najít - je to součást jisté značně obskurní GC série.
Takže je to normální stav, že je patník pod zemí...
Připojuji obrázek problémového TB, měl by být za první lavičkou na rozmezí parkoviště.
Publikováno 01 březen 2011 - 15:22
ivanbok napsal/a:
Aha
teda ja tomu taky moc nehovim, co je tam pod zemi komu platnej , ale uz jsem se asi 4krat setkal s tim, ze je bud 20 cisel pod travnikem, nebo 20 cisel pod asfaltem parkoviste - bez jakehokoliv pristupoveho deklu
Publikováno 01 březen 2011 - 15:59
To už neplatí tohle???
Určitě jo, ale tady je řeč o trigonometrických bodech. *
* pozor: myšleno jako vtip - abys nemusel zbytečně hledat tu správnou cedulku:)
Publikováno 01 březen 2011 - 16:34
V tomto případě je - viz Mítopisný popis na Geodetických údajích tohoto TB: Bod je před chatou a restaurací Hvězda, 10 cm pod úrovní okraje asfaltového parkoviště...ivanbok napsal/a:
Aha
Geodeti s sebou vozí krumpáč a čtou celý místopis
Publikováno 01 březen 2011 - 17:37
#9 Guest_Ištván_*
Publikováno 01 březen 2011 - 17:55
Takže hledám správně žulový hranol, když je na listě geodetickych údajů napsáno "vztahuje se na hranol"...Trauma_Zero napsal/a:
Pracuji jako geodet a jen v našem okrese jsem nenašel trigasů a zhušťováků asi dvacet Samozřejmě tam někde dole pod zemí jsou kamenné a skleněné záložní desky, ale kopat kvůli tomu do metru dvacet nebudu
Čepové nivelační značky schované po 15cm zateplením domů jsou už běžná neřest.
Publikováno 01 březen 2011 - 18:20
Vím také o jednom trigonometrickém bodu, který byl přemístěn o několik metrů svisle nahoru na střechu jedné z továrních hal v boleslavské Škodovce.Dain a Olik napsal/a:
ivanbok napsal/a:
Aha
teda ja tomu taky moc nehovim, co je tam pod zemi komu platnej , ale uz jsem se asi 4krat setkal s tim, ze je bud 20 cisel pod travnikem, nebo 20 cisel pod asfaltem parkoviste - bez jakehokoliv pristupoveho deklu
Publikováno 01 březen 2011 - 19:10
ivanbok napsal/a:
Takže hledám správně žulový hranol, když je na listě geodetickych údajů napsáno "vztahuje se na hranol"...Trauma_Zero napsal/a:
Pracuji jako geodet a jen v našem okrese jsem nenašel trigasů a zhušťováků asi dvacet Samozřejmě tam někde dole pod zemí jsou kamenné a skleněné záložní desky, ale kopat kvůli tomu do metru dvacet nebudu
Čepové nivelační značky schované po 15cm zateplením domů jsou už běžná neřest.
Jo hranol většino s červeně orámovanými okraji s vytesaným diagonálním křížkem. (není li uvedeno na g.ú. jinak)
Publikováno 01 březen 2011 - 21:34
Publikováno 01 březen 2011 - 22:47
Publikováno 01 březen 2011 - 22:55
Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.
Publikováno 02 březen 2011 - 10:49
Publikováno 20 červenec 2013 - 20:26
Publikováno 20 červenec 2013 - 23:22
Publikováno 21 červenec 2013 - 1:47
panPsax napsal/a:
To jsou věci. Vůbec mne nenapadlo, ze to může třeba zarůst, natož že to někdo zalije asfaltem..
Já teď náhodou potkal hranolek, koukal mu jen krizek, jinak už v lesíku zmizel. A doma jsem ho pak nedohledal. Třeba mi zdejší geodet poradí..
Byl jsem si pro dobříšskou kešku "Vargač" a tak dva metry od ní byl.
Body jso u cesty kolem k hradu, ale v tom lesíku ne.
A přece jsem ho tam našel.
Pokud má jít o GC45Q1K Hrad Vargac, tak nejbližší trigonometrický nebo zhušťovací bod je asi 200 m daleko a není tam ani žádný bod PBPP, takže to vypadá na hraniční mezník (kdysi se dávaly i kamenné)
Toniczech napsal/a:
No já měl před lety, to ještě nebyl WM, takové období, kdy jsem si TB ve svém okolí objížděl, hledal a fotil. No a jeden se mi najít nepodařilo, neb ho při úpravě přilehlé komunikace tlustě zavezli a zahrnuli hlínou. Bonzoval jsem to tehdy překvapeně na ČÚZK, ale jak to dál dopadlo a zda se přece jen nevrátil na den, ani vlastně nevím, protože se tamtudy prakricky nikdy nepohybuju a od té doby jsem ho dohledávat nezkoušel. Jednalo se o TB na Kladně, při ul. Arménská na východním okraji sídliště Kročehlavy; dnes se poblíž nachází nákupní centrum Oáza.
Jestli je to on, tak je v pořádku (ZhB 1309-231.0 - údržba 2012)
Publikováno 21 červenec 2013 - 18:48
rsc_cz napsal/a:
Pokud má jít o GC45Q1K Hrad Vargac, tak nejbližší trigonometrický nebo zhušťovací bod je asi 200 m daleko a není tam ani žádný bod PBPP, takže to vypadá na hraniční mezník (kdysi se dávaly i kamenné).
Ano, je to přesně ta cache..
.. a tady:
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů