Přejít na obsah


Fotka

URWIGO - manuál za peníze?


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1 odpovědí na toto téma

#1 vlasta_p

vlasta_p

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 10:08

Přátelé, měl bych jeden návrh. Již několikrát zde zazněla prosba o vytvoření manuálu na URWIGO. Je jasné, že vzhledem k počtu lidí, kteří se tímto zabývají, určitě by se nějaký ten manuál hodil. Vím však taky, protože jsem již pár takovýchto manuálů vytvářel, že je to práce velmi nevděčná, zdlouhavá a pracná a pokud se má navíc dělat zadarmo, tak se do toho nikomu nechce. Proto navrhuji následující: Zkusme se dohodnout na částce, kterou jsme ochotni zaplatit za solidně udělaný manuál, kterou bychom samozřejmě člověku, který by jej vyrobil, skutečně zaplatili. Věřím, že za situace, kdy to dostane slušně zaplaceno, určitě se najde někdo, kdo bude schopen a ochoten manuál vyrobit. Příklad: pokud se dohodneme řekněme na částce 200,- Kč (což je částka, kterou jsem schopen nechat za jeden večer v hospodě :-), tak při 50 zájemcích to autorovi manuálu hodí 10.000,- Kč a za to už se to dá udělat. Na druhou stranu bych předpokládal, že za své peníze dostaneme určitou kvalitu. Měl by se na to tedy dát člověk, který to udělá alespoň trochu zodpovědně a taky by to nemělo trvat rok - předpokládám, že za peníze by se tomu autor věnoval vcelku intenzivně. Je pravda, že na téma URWIGO je jen na tomto fóru již okolo 20 stran příspěvků, ve kterých je spousta užitečných rad. Jenže je to velmi nepřehledné, samozřejmě neúplné, naprosto tam schází rady a postupy pro naprosté začátečníky (terminologie, základní pojmy a postupy) a je to pochopitelné, protože fórum tu opravdu není od toho, aby poskytovalo komplexní návody - spíše je to o řešení nahodilých a nenadálých problémů a o poskytování rad ohledně nestandardních situací. Rád bych znal váš názor na tento návrh, aby se dalo odhadnout, zda by byl o tvorbu manuálu za úplatu zájem a kolik lidí by do toho šlo. Taky bych byl rád, kdyby se přihlásili případní zájemci o tvorbu manuálu a určitě by bylo dobré, kdyby si sami řekli, za jakých podmínek by byli ochotni do toho jít. Vlasťa
  • 0

#2 Maxinoha

Maxinoha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 146 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 10:32

Program/projekt URWIGO je od prvopočátku 100% nekomerční záležitost z čehož plyne, že by neměl nikdo na něm jakkoliv vydělávat.

Co se týče manuálu tak do budoucna se plánují rozsáhle videotutoriály + jedno překvapení, ale v tuto chvíli je to teprve 1 rok od jeho zveřejnění a program se stále rozvíjí, takže by nějaký ucelený manuál neměl smysl, protože by například za měsíc nebyl aktuální.

Pro vážné zájemce pořádáme školení na jak vytvořit jednoduchou wherigo hru. Školení probíhají a budou probíhat na celém území ČR.
1. již proběhlo nedávno v Praze GC2MMRT, další bude shodou okolností probíhat zítra v Prostějově GC2PHY0 a již je v jednání další opět mimo Prahu.

Toto vlákno uzavírám.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama