Otvirani pokladu - nova GC tradice- pripojite se?
Publikováno 19 April 2011 - 18:42
Navrhuji založit podobnou tradici i v geocachingu.
Každý tady diskutuje o "kupování finálek", nesmyslnem luštění v oborech které jsou geocachingu vzdálené, šílených matematických formulích a podobně...
Jsou lidé (i v mém okolí), kteří prostě mysterky neloví, protože na ně z jakýchkoliv důvodů prostě "nemají".
Navrhuji proto všem ownerům mystery keší na Velký pátek, formou Write note, zveřejnit v logu finální souřadnice dané keše. V sobotu zase log smazat.
Kdo chce, může se jednou za rok, na Velký pátek podívat na keše, které přez rok nevyluští, a bude mít šanci si ji odlovit. Kdo nechce, nemusí si ten log na Velký pátek číst, a snažit se léta o vyluštění sám. Je to o vůli každého z nás... Ale geocaching je o hledání krabiček venku, mimo PC, tak by ta možnost podle mne měla být....
Prosím, zdržte se flame o tom, zda je nebo není to pro koho "čestné" či ne, odlovit takto cache. Kdo si myslí, že to pro něj není, nemusí si ty logy na Velký pátek číst. Pro "zbytek" geosvěta, to bude šance, že i když po celý rok cache nevyluští, po roce ji budu mít šanci odlovit.
Takže závěrem. Na všech mystery kěších ode mne, bude každý rok na Velký pátek zapsán Write note s finálními souřadnicemi.
PŘIDÁTE SE?
Moje mystery cache: http://www.geocachin...d03fe&u=petegeo
Publikováno 19 April 2011 - 18:52
Publikováno 19 April 2011 - 18:55
Publikováno 19 April 2011 - 19:16
Nikdy nebudu balit lock´n´lock krabičky do smradlavých igeliťáků.
Pakliže chcete strávit jedno odpoledne v přírodě, doporučuji Divoké údolí

Publikováno 19 April 2011 - 19:25
Publikováno 19 April 2011 - 19:36

Publikováno 19 April 2011 - 19:45
a jako zlepšovák navrhuju toto praktikovat i u multin a wiga.
Publikováno 19 April 2011 - 19:50
a.l.i.c napsal/a:
To je zajímavý nápad:) Máme jednu těžkou, na kterou zatím nikdo moc nepřišel, tak asi místo souřadnic napíšeme nápovědu jak na ni:) Ať máte taky trošku radost že jste na ni přišli. Doufám že si tohle vlákno přečte hodně lidí a my tak budeme mít šanci na některé nám zatím nesrozumitelné
jo, tak ta mě trápila tak dlouho až jsem jí vzdala:-) jsme před odjezdem vaším směrem moc času neměli. Ale jináč před vašima krabkama klobouk dolů, jedna lepší jak druhá...
Publikováno 19 April 2011 - 20:02
Publikováno 19 April 2011 - 20:15

CWG na výměnu (+ MWG)
Publikováno 19 April 2011 - 20:22

Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 19 April 2011 - 20:27
Publikováno 19 April 2011 - 20:34

Publikováno 19 April 2011 - 20:57
Myslím, že by to tak bylo obecně lepší, první 3 dostanou klíč nebo případně souřadky a zbytek má smůlu, jelikož kdo pozdě chodí, až se ucho utrhne:D:D:D. Tím se aspoň omezí šíření finálních souřadek a taky neporoste riziko toho, že si někdo sedne ke kompu, začne filtrovovat všechny mysterky v okolí, opíše si finálky a pak během zbývajícího času v roce si je ležérně odloví...PRESEKA TEAM napsal/a:
Kdyby se následně ty souřadnice zapsané jako WN nešířili tichou poštou dál a dál i po ukončení této akce tak bychom o tom u pár našich kešulí pouvažovali, ale takhle to asi bude jen formou klíče na vyžádání - řekněme pro první 3 zájemce
Nikdy nebudu balit lock´n´lock krabičky do smradlavých igeliťáků.
Pakliže chcete strávit jedno odpoledne v přírodě, doporučuji Divoké údolí

Publikováno 19 April 2011 - 21:50
Publikováno 20 April 2011 - 6:34
PRESEKA TEAM napsal/a:
Kdyby se následně ty souřadnice zapsané jako WN nešířili tichou poštou dál a dál i po ukončení této akce tak bychom o tom u pár našich kešulí pouvažovali, ale takhle to asi bude jen formou klíče na vyžádání - řekněme pro první 3 zájemce
Nápad zajímavý... ikdyž jsem žil v domnění že se skály otevírají a vydávají své poklady až o Filipojakubské noci (čarodějnice)...montezuma2 napsal/a:Myslím, že by to tak bylo obecně lepší, první 3 dostanou klíč nebo případně souřadky a zbytek má smůlu, jelikož kdo pozdě chodí, až se ucho utrhne:D:D:D. Tím se aspoň omezí šíření finálních souřadek a taky neporoste riziko toho, že si někdo sedne ke kompu, začne filtrovovat všechny mysterky v okolí, opíše si finálky a pak během zbývajícího času v roce si je ležérně odloví...
Myslím že jsou v podstatě dvě možnosti, buď se zúčastnit, nebo ne

Nemá smysl, protože jakékoliv "omezování" stejně nic neomezí, ba právě naopak, má za následek právě tu tichou poštu, která mi, ale při tom vědomí že když ne letos, tak příští rok, nebo napřesrok... je vlastně k ničemu

No a opravdu potřebuje nějaký autor zapeklitých hádanek a bůhvíčeho sám pomoci s řešením jednoduché rovnice, která je postavena, velikonoční víkend ano a zbytek roku ne? Co například dát jednoduše ty souřadnice někam do terénu a to jen na ten jediný víkend a v logu pak zveřejnit souřadnice pouze ukrytých souřadnic

Publikováno 20 April 2011 - 6:37
Dodal bych pár poznámek k tomu, co tu zaznělo, aniž bych chtěl vyvolávat polemiku, takže citace trochu "zobecním".
Ano, tohle přesně vystihuje podstatu věci. Prostě mám rok na trápení se s nějakými šílenostmi. Ale potom mám šanci, si to odlovit. A "mám šanci" neznamená "musím", i když chápu, že to pro někoho bude těžké.Vlastní mysteky jsou těžké, tak nevím..., na cizích, kterým nerozumím to vítám...
To je pravda, můžou, a budou. Ale dnes se nešíří, nekolují v seznamech finálek? To si snad už nemyslí nikdo......souřadnice zapsané jako WN se budou šířit tichou poštou dál...
Na druhou stranu... No a co. Nebudou se šířit míň když budete mít jistotu, že se je případně po roce dozvíte "legálně".
Ano, někdo je může odlovit aniž by měl odlovenou celou serii... A zase, no a co... Jel, šel okolo, tak si to odlovil... Je to hra o hledání krabiček, ne prochozených a proježděných kilometrech. A je to hra.......bonusovky...
Já mám např. odloveno pár bonusovek (BF, matem. dedukcí,...), jejich serii, pokud vůbec někdy v cizím kraji dodělám, si během let třeba celou postupně odlovím. A naopak spoustu jich nemám, protože než jsem během let odlovil serii, tak částečně či celá zanikla. Je to prostě hra...
Ale vždyť to je právě cílem tohoto návrhu. Ano, opište si je, odlovte následně kdykoliv. Jděte ven od PC, a hledejte krabičky...lidé si souřadnice opíší u všech keší, které jim činí potíže a odloví je jindy
Podružný efekt je, že budete vědět, která místa už jsou obsazena při vymýšlení svých. Ubyde tím např. nechtěných kolizí, právě z důvodu neznalosti umístění nevyluštěných mysterek.
Ano i s tím je třeba počítat. Ale dle mého názoru už při zakládání keší. Znám spousta míst, kam jsem krabičku neumístil právě z tohoto důvodu. Na druhou strany, u opravdu "specialit" myslím tím umístění či provedení (a že jsem jich také pár viděl, u kterých bych to také nedoporučoval) snad každý pochopí, že souřadnice zveřejněny nebudou... (ale ruku na srdce, kolik z tech zhruba 5700 mysterek v republice jich takovýchto je..)Obavy z větší návštěvnosti, apod...
Publikováno 20 April 2011 - 10:20

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 20 April 2011 - 10:52
Ne. Nemám mysterky typu "co sem obědval", takže zjištění finálky je cca tak náročný jako přečíst si log.petegeo napsal/a:PŘIDÁTE SE?
A možná je spíš archivuju.

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro
astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7
norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů