Přejít na obsah

Fotka

Geocaching a Nokia 5800

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 bombina.bombina

bombina.bombina

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 10:42

Ahoj, dostal jsem nedávno Nokii 5800 a chci jí používat pro geocaching. Nevím nakolik je to pro tuhle příležitost použitelný telefon, ale zkrátka jí už mám. Neumím s ní ale asi pracovat, protože třeba vyhledávání sítě jí trvá i 15-20 minut ( nemám internet v mobilu) taky přesnost je dost zoufalá a stačí jeden dva stromy, nedejbože celý les, a navigace střílí od boku jakékoliv cifry všemi směry. Mohl by mi někdo poradit (nejlíp hodně polopatě, jako malýmu děcku) jaká aplikace se dá kde stáhnout a nainstalovat, aby to trochu fungovalo ? Máte někdo s touhle nokií podobné problémy ? Pokoušel jsem se to najít tady na fóru, ale vůbec tomu nerozumím. Díky moc za jakoukoliv radu.
  • 0
KWAK

#2 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1158 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 10:45

no nevim, jestli ti to bude na tvem chodit, ale zkus to:
http://code.google.c...andygeocaching/
me to chodi na C5 a jsem uplne spokojen B)
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#3 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 11:13

aby to dobre fungovalo, musis v nastaveni mobilu povolit asistovane GPS, (AGPS). To ale potrebuje pripojeni k internetu...
  • 0

#4 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 333 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 13:55

Nokii 5800 mám taky, a tak mohu zodpovědně říci, že pokud nemáš v mobilu internet, tak se tahle mrcha ani nehne. A předpokládám že nejen tahle, ale myslím si že se takhle chová každý mobil s A-GPS. Zkrátka je zde slabá anténa a slabý přijímač doháněn informacemi z internetu. Když je nemá, je vedle. Když ale internet v mobilu máš, naviguje celkem slušně, zejména ve městě a na silnici. V terénu už je to slabší, stromy blízko u sebe, to je velký problém, takže do města ano, ale jinak spíš jako nouzovka. A to nemluvím o tom, když dojde baterie. Mám vyzkoušeno že životnost baterie při nepřetržitě spuštěné navigaci je u této nokie tak 2 až 3 hodiny. A hledej v lese zásuvku na dobití....
  • 0

#5 Colonel74

Colonel74

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 14:06

Doporucuju aktualizovat firmware na posledni verzi,pokud jeste neni, tam byla pouzitelnost GPS dost opravena. Pouzivam ji, bez A-GPS a chyta se celkem v pohode, i kdyz Garmin to neni. Ale jako autonavigace v pohode a nouzove na GC se taky necha.
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#6 Bubisovi

Bubisovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 14:31

PIVNI PUPEK napsal/a:
Nokii 5800 mám taky, a tak mohu zodpovědně říci, že pokud nemáš v mobilu internet, tak se tahle mrcha ani nehne. A předpokládám že nejen tahle, ale myslím si že se takhle chová každý mobil s A-GPS. Zkrátka je zde slabá anténa a slabý přijímač doháněn informacemi z internetu. Když je nemá, je vedle............

Toto se spíš odvíjí od toho, že je telefon "línej počítat pozici satelitů".

Na mé E52 si takto ťukne Jenom na začátku, a pak už šlape celou dobu jak má. Když jí nepovolím tak se čeká někdy 5 minut a někdy 20 minut, v autě je to ještě horší.

Nicméně po nalezení pozice je citlivost v pohodě i v lese.

A jinak GC výbava:

- tato sestava spolu výborně komunikuje (trochu horší do terénu):
SmartGPX+AddOn - správce keší importovaných z -GPX
Orientační body / Landmarks (v podpisu je info o makru z GG do .LMX)
Ovi map

Mimo město Garmin XT a do něj importované body (opět z .GPX)

A pro aktuální keše, logy apod Handy Geocaching
  • 0
HW: Nokia E52, Vodafone 845, Eten M700, Garmin Béda Trávníček Převod z gg2 na .lmx - dacia.ic.cz/gg2

#7 Broupal

Broupal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2011 - 10:15

Já mám tuhle Nokii taky, a co se týče GPS signálu, tak to fakt není žádná sláva, nicméně většinou se po delší době (až 5 min.) chytí. Internet v mobilu taky nemám, takže jedu bez A-GPS. Jinak s přesností na autonavigaci (v OVI mapách) bez problémů, jinak je to taky slabší. Na geocaching ji ale používám jen na offline listingy, protože sem zatím nepřišel na nic, co by mi zkombinovalo listingy (z GG) + kompas (+ ještě mapy, ale to už by asi bylo moc) a nepotřebovalo se to připojovat na net. Na samotný hledání používám legenda.
  • 0
Broupal - ten, co tě na ... houpal

#8 bombina.bombina

bombina.bombina

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 18 May 2011 - 14:19

Dík za odpovědi. Broupale, prosím co je legenda z tvojí poslední věty ? Nějaká aplikace ? Nemůžu k tomu tady nic najít... :(
  • 0
KWAK

#9 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4091 příspěvků(y)

Publikováno 18 May 2011 - 14:40

bombina.bombina napsal/a:
Dík za odpovědi. Broupale, prosím co je legenda z tvojí poslední věty ? Nějaká aplikace ? Nemůžu k tomu tady nic najít... :(

garmin etrex legend
  • 0

#10 dddddaviddddd

dddddaviddddd

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 18 May 2011 - 16:55

Taky kešuju s 5800, rozhodně je pravdou, že GPS tomu moc nedává, ale jakmile se tak během těch 5-10 min chytne, tak už je poměrně přesná .. už se těším, až si připlatím net a pojedu s A-GPS :-D
  • 0
Carpe diem

#11 Green Wall

Green Wall

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2011 - 13:37

Čau, taky mám Nokii 5800 a šipka je přesná podle signálu na 5 metrů jak uvádí Nokia. Jinak sháním nějaký program pro mojí Nokii, který nepotřebuje net v mobilu a prémiové členství na GC.com. Prosím bez skratek a česky :). Díky
  • 0

#12 Jurasa 100

Jurasa 100

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2011 - 15:15

Já mám sice Nokii E66, ale z vlastní zkušenosti doporučuji zakoupit přídavný bluetooth GPS modul Nokia LD-4W. Signál nasaje do 20vteřin, neztrácí ho ani v hlubokém lese a taky se šetří baterka v mobilu. Není problém pak při plném nabití jak mobilu, tak modulu kešovat deset hodin. V nastavení mobilu vypnout v metodách připojení k GPS asistované, integrované a podle sítě a zaškrtnout Bluetooth GPS. Dál stáhnou program Handy Geocaching, je v češtině, zaplatit si nějaký datový paušál, např. u T-Mobile je za 39,-Kč týdně a vyrazit. Na základní lovení dostačující.
  • 0
Kdo chce psa bíti, ten si hůl vždycky najde!

#13 Green Wall

Green Wall

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2011 - 16:25

Já mám v mobilu jen GPS a net se mi ještě v mobilu platit nechce pač lovím jen v nejlbižším okolí když někam jedem. Ale to opravdu neexistuje offline aplikace pro symbian ?
  • 0

#14 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2011 - 16:44

ovsem ze existuje,treba SmartGpx nebo SmartComGps, ale pokud si to zde nedokazes najit sam, pochybuju, ze prekonas problemy s instalaci (certifikat, pripadne hack mobilu)..
  • 0

#15 Green Wall

Green Wall

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 10 July 2011 - 21:27

ojéj :P vím že je tu o tom spousta věcí, ale všechny mají háček ;) zkusím najít nějaký návod pro ty dvě aplikace. Díky:D
  • 0

#16 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1865 příspěvků(y)

Publikováno 11 July 2011 - 9:11

A nebo pak existuje Trekbuddy (mapova) a dalsi - dokonce i pro HandyGeocaching udelal Arcao exportni script z Geogetu a tak se da chodit za sipkou i offline (jen bez map). Jinak osobne sem dlouho dobu pouzival N6230i (dostal sem ji zadarmo, ale dnes se cena pohybuje kolem par korun ci set) a externi BT GPS od Evolve (pred 2,5 rokem stal 800) a nasel s tim asi 1300 kesi bez vetsich problemu prave pomoci Handy Geocaching - teda mel sem Internetove pripojeni a tahal si kese on -line, ale mysterky a multiny hezky s listingem. No a kdyz sem rano nabil, mohl sem kesovat celej den. A dokonce i nejake WIG sem na tom odehral.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#17 Freekiwi

Freekiwi

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 13 July 2011 - 10:49

Já N5800 v pohodě používám na geocaching už více než rok (jinou gps ani nemám) a jsem spokojen. Jedu přes A-gps (mobilní internet mám), používám naistalované HandyGeocaching a Garmin s Topo mapou ČR. Přesnost je docela v pohodě, jen v lese je to horší. Ve městě stejně raději hledám podle mapy než podle gps. Výdrž je tak cca 5 hod nepřetržitého provozu gpsky.
  • 0
Freekiwi

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama