Neukazují google mapy špatně?
Publikováno 29 květen 2011 - 19:07
Publikováno 29 květen 2011 - 19:28
Publikováno 29 květen 2011 - 19:46
Publikováno 29 květen 2011 - 19:51
Publikováno 29 květen 2011 - 21:16
Publikováno 29 květen 2011 - 21:29
mpik napsal/a:
Je to tak. Ukazuje to na adresu, červenou šipkou. Problém je, že ta zelená na souřadnice, se neukáže vůbec. Ale už to vidím. Musím to zadat přímo do vyhledávacího řádku googlu. Pak se zelená šipka ukáže. Já to dával přímo do adresního řádku prohlížeče s tím, že mám asociaci na vyhledání googlem. Zajímavé je, že jsem dřív takhle našel několik stovek krabiček. Asi něco změnili.
už je to takhle debilně asi rok. Kdyby šla ta červená šipka vypnout, byl bych moc rád, ale bohužel nejde a když si člověk třeba plánuje trasu a zobrazuje více bodů najednou, tak je tam těch šipek až moc
Publikováno 29 květen 2011 - 21:30
jen podotýkám regulace toku byla provedena v 60tých letech.
Publikováno 29 květen 2011 - 21:31
mpik napsal/a:
Je to tak. Ukazuje to na adresu, červenou šipkou. Problém je, že ta zelená na souřadnice, se neukáže vůbec. Ale už to vidím. Musím to zadat přímo do vyhledávacího řádku googlu. Pak se zelená šipka ukáže. Já to dával přímo do adresního řádku prohlížeče s tím, že mám asociaci na vyhledání googlem. Zajímavé je, že jsem dřív takhle našel několik stovek krabiček. Asi něco změnili.
když jsou hledané souřadnice daleko od něčeho co se Googlu líbí, tak je to skutečně problém, ty správnou zelenou šipku budeš obtížně hledat. Ale problém můžeš vyřešit velmi snadno - všimni si , jak volá Google mapy gc.com - za souřadnice dalí do závorek kod keše) a pak červená šipka ukazuje na správné místo. Takže prostě za souřadky napiš ještě nějaký komentář do kulatých závorek a máš vystaráno. A pokud to budeš tisknout, tak už si to nemusíš popisovat rukou.
Já osobně používám Google mapy raději, protože tam mám souřadnice v potřebném tvaru. Mapy.cz použiju jenkdyž se potřebuju podívat na turistickou a pak mne ty souřadky tolik nebolí.
Publikováno 31 květen 2011 - 11:21
Arne1 napsal/a:
[Já osobně používám Google mapy raději, protože tam mám souřadnice v potřebném tvaru. Mapy.cz použiju jenkdyž se potřebuju podívat na turistickou a pak mne ty souřadky tolik nebolí.
A co takhle zkusit mapy.cz procezené přes geokuk - tam budeš mít souřaďky v našem formátu.
Publikováno 31 květen 2011 - 13:10
Toniczech napsal/a:
Arne1 napsal/a:
[Já osobně používám Google mapy raději, protože tam mám souřadnice v potřebném tvaru. Mapy.cz použiju jenkdyž se potřebuju podívat na turistickou a pak mne ty souřadky tolik nebolí.
A co takhle zkusit mapy.cz procezené přes geokuk - tam budeš mít souřaďky v našem formátu.
Anebo procezené přes GeoGet.
Ale chápej, prohlížím nějaký listing, zmáčknu odkaz na mapu, zvětším a pokud uznám za vhodné tak tisknu. Případně jemně opravím souřadnice podle toho jak vyjde mysterka.
Publikováno 31 květen 2011 - 13:40
Publikováno 31 květen 2011 - 15:08
Publikováno 31 květen 2011 - 15:14
garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro
astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7
norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x
Publikováno 31 květen 2011 - 15:44
honny napsal/a:
Mapy.cz už umožnují zobrazit souřadnice v libovolném ze tří nejpoužívanějších formátů.
Hmm, takové trochu kostrbaté. Ale lepší něco než nic.
Na mapě ale zobrazuje pořád jen v tom defaultním formátu.
Publikováno 31 květen 2011 - 16:26
Arne1 napsal/a:
honny napsal/a:
Mapy.cz už umožnují zobrazit souřadnice v libovolném ze tří nejpoužívanějších formátů.
Hmm, takové trochu kostrbaté. Ale lepší něco než nic.
Na mapě ale zobrazuje pořád jen v tom defaultním formátu.
Na souradnice staci kliknout a zmeni svuj tvar, je to easy ... (vyber "GPS" a frčí)
Publikováno 31 květen 2011 - 16:50
Publikováno 31 květen 2011 - 16:51
Crocky napsal/a:
to PaTTrick:
Prosím tě, a jak donutím maps.google.com zobrazit víc bodů najednou?
Arne1 napsal/a:
http://maps.google.c...5hvbzf&cbrank=0 najednou to neumějí. Jde to jen pokud jsou ty další body v historii
Arne1: ale ten Tvůj odkaz mluví o uložení mapy s odkazem na více bodů... to nejde...
Ale o čem jsem mluvil já a na co se Crocky podle mě ptá, je zobrazení více bodů na google mapy a to funguje... stačí si vpravo rozkliknout nabídku (tam kde se vybírá Foto, Video atd.) a až dole máš svou historii hledání, takže stačí zaškrtnou které body chceš vidět a můžeš na google mapách mít třeba dvacet šipeček....
Publikováno 31 květen 2011 - 17:28
Publikováno 31 květen 2011 - 17:34
PaTTrick napsal/a:
Crocky napsal/a:
to PaTTrick:
Prosím tě, a jak donutím maps.google.com zobrazit víc bodů najednou?Arne1 napsal/a:
http://maps.google.c...5hvbzf&cbrank=0 najednou to neumějí. Jde to jen pokud jsou ty další body v historii
Arne1: ale ten Tvůj odkaz mluví o uložení mapy s odkazem na více bodů... to nejde...
Ale o čem jsem mluvil já a na co se Crocky podle mě ptá, je zobrazení více bodů na google mapy a to funguje... stačí si vpravo rozkliknout nabídku (tam kde se vybírá Foto, Video atd.) a až dole máš svou historii hledání, takže stačí zaškrtnou které body chceš vidět a můžeš na google mapách mít třeba dvacet šipeček....
Já také umím číst. A proto jsem ten odkaz poslal že se v něm píše že to nejde a že se uvažuje o tom že by to mohlo být. Myslel jsem že je to jasné.
Stejně jako jsem psal že to jde u bodů v historii - takže nevím proč to po mně píšeš znovu.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů