Ahoj, potřebuju poradit, jak navirtualizovat stisk klávesy (Backspace) a taky klávesové zkratky (CTRL+V) v Delphi. Už jsem to před prá lety řešil, pamatuju si že to bylo nějak takto
Stiskni(CTRL);
Stiskni('V');
Uvolni('V');
Uvolni(CTRL);
Ale už nevím ty příkazy a konstanty. Na fórech a v návodech jsem to hledal, ale našel jsem to na odeslání do určité skupiny/objektu/okna třeba jiné aplikace, ale toto já nemůžu použít...
Snad jsem to napsal srozumitelně, předem dík. Valicek1
Emulace stisku klávesy pascal
Vytvořeno od
Valicek1
, čen 29 2011 16:22
5 odpovědí na toto téma
Publikováno 29 červen 2011 - 16:22
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??
Publikováno 29 červen 2011 - 16:53
Publikováno 29 červen 2011 - 17:45
Už jsem nějaký čas nedelfínoval, ale vím, že jsem něco podobného řešil nízkoúrovňově přes scan kódy kláves.
Publikováno 29 červen 2011 - 18:48
Já taky ne, začal jsem se učit céčko, od pascalu mě všichni odstrašovali. Ale pascal je to, kam zajdu když potřebuju něco rychle spíchnout
Publikováno 29 červen 2011 - 19:59
Já dělal ještě v DOSu na Turbo Pascalu. Tam to jinak než přes scankódy nešlo, když bylo třeba poznat nepísmenové klávesy. Pak jsem všechno úspěšně zapoměl a s Delphi jsem se učil pascal znova. Pak jsem byl nucen přejít na C# a normální céčko jsem dělal jen pro jednočipy, takže objektové dosud neumím. A teď už zase jen zapomínám.
Publikováno 29 červen 2011 - 21:06
Taky jsem úplně zapoměl PHP a css které jsem nepoužil skoro rok, zato HTML jsem oprášil velice rychle ..
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů