Takže se Vás všech znova ptám: Když se postavíte nyní před Waymarking.com čelem a zapomenete na "krásné staré" časy, co si o tom myslíte? Jakou tomu předpovídáte budoucnost? A proč je to podle Vás v současnosti oproti "hmotné" databázi na gc.com tak chudinké? Nepřitahují nás snad "nehmotné" poklady menší silou obecně, prostě tak, že nám chybí to finální dohledávání skrýše, nebo je chyba někde jinde? Jsem osamocen v dojmu, že jde v podstatě jen o zřetelné odlišení locationless (krásný překlad: nemístných) cachí, takže se vesele jede dál?
Dovolím si uvést příklad. V půli tohoto měsíce jsem založil novou WebCam cache. O omezeních jsem nevěděl, takže mě docela překvapilo, že ji Haggaeus rovnou zaarchivoval s nenápadným odkazem na Waymarking. Když jsem si příslušné stránky prostudoval (pravda, jen zběžně a na úrovni své chabé angličtiny), zjistil jsem, že v listingu své cache nebudu muset změnit ani čárku (no dobře, místo "keš" tam mám "vejmárk") a bude vše košer. A taky že jo, takže na netu teď visí Masarykův okruh II a já jsem spokojen. První poklad ze série věnované starému Masecu je skutečný (keška), druhý virtuální (vejmárk), třetí bude zase keška, a tak to třeba půjde dál. Vidíte v tom někdo nějaký problém, něco principielního, co se nezamlouvá? Já jsem spokojen, dopadlo to tak, jak jsem to od počátku zamýšlel. A jdu vesele zakládat další WebCamy. Jen se trápím, že jim možná nikdo nebude věnovat pozornost. A asi nepochopím, proč.
Jediný zádrhel vidím v tom, že Groundspeak nepropojil statistiky. Utěšuju se, že to příjemně vyselektuje "sběrače bodů"... Ale mínus to každopádně je. Vsadil bych se, že kdyby MasOkr II byl jako postaru webcam keškou, jen by se to zde hemžilo logy - docela jako na MasOkr I. Jenže on není, a přitom je úplně, ale naprosto stejný, jako kdyby byl. Změní se něco? Bude menší návštěvnost? Projeví se jen to, že se nový waymark lidem nebude zobrazovat ve výpisu nejbližších cachí nebo na mapce na gc.cz? Nebo se projeví i ta absence našeho uctívaného geobožstva, tedy statistiky? Nebo je tu i jiná překážka, kterou zatím nevidím? Proto jsem upřímně zvědav na Vaše názory. Těším se.