Přejít na obsah

Fotka

Spirála

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
544 odpovědí na toto téma

#241 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:28

Bobr_ napsal/a:

Nikomu neublíží?
Minimálně pošramotí pověst českých reviewerů před GS a udělá z nich osoby neschopné samostatného uvažování, když ho budeš ty a další hájit. Teď opravdu už o klukovinu nejde. Dle mého názoru.

... a čeští kačeři = hackeři

... a moc by mne zajímalo, jak by se Medomyšák tvářil, když by si někdo v neodolatelné potřebě zjednal přístup do jeho počítače a něco mu tam poměnil. Jestli by byl stále tak vlídně chápající.
  • 0

#242 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:28

MedoMys napsal/a:
Nikomu neublíží?
Minimálně pošramotí pověst českých reviewerů

V mých očích tedy spíše pošramotil pověst GS a jeho informačního systému. Ne, že bych čekal systém bez chyb, ale ta chyba byla prý známa už několik měsíců. Ale jinak souhlasím hlavně s kulhalem. Byla blbost to založit, byla blbost to schválit a největší blbost byla to takhle archivovat. A jsem rád, že nejsem ten, kdo musí řešit, co teď s tím. Zaplkám si tady o tom rád, to zas jo.
  • 0

#243 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:29

Nosferatu XIII. napsal/a:
Tiskar si prisvoji/ukradne pravomoce, ktere mu nepatri a nelegalni cestou se naboura do serveru, ktery pouziva milion lidi po celem svete a "osvicen" se rozhodne archivovat 52 cachi.
A mam to povazovat za klukovinu "mene inteligentniho pubertaka"?! To snad nemyslis vazne?!

a mame to snad povazovat za teroristicky utok na cely svet pouzivajici system, jak to tady prezentujete :)? proste to tiskar po*ral - predpokladam, ze dostane ban a zrusi mu premium. zaslouzene. ale co jako dalsiho v tom systemu ponicil. archivoval 52 pixel. pokud to chko dovoli, reviewer to odarchivuje. takze by si mel tiskar zacit sporit na pozornost za zbytecnou praci revs. GS si zalepi diru. a co dal? co dal je tak strasnyho, abych do nepovazoval za klukovinu? von nekoho zamordoval, nebo co?
  • 0

#244 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:31

Pokud vím, tak Tiskar upozornil GS na chybu v systému, která tuto aktivitu umožnuje. GS jeho podnět smetl ze stolu s tím, že to tak má být, čili to není BUG ale Feature. Defakto GS má chybu v systému, kterou odmítá opravit a prohlásí ji tedy za žádanou funkci. Vítejte ve světě IT :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#245 sadmanwholikesblues

sadmanwholikesblues

Copak jmelí, ale jmelí!

• Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:31

To, co udelal , je z meho pohledu neomluvitelne. Toto maji delat RW a ne jen tak leckdo.

- naprosto souhlasim.
- jestli byla Spirala v poradku, to bylo na zvazeni RW. A o skodlivosti serii by se dalo diskutovat donekonecna.
- dosazeni na post RW je pomerne narocny proces, ktery ma vyloucit prave takove Tiskare.
- co je ale naprosto zasadni, je pro me neopravneny a neomluvitelny zasah do systemu. Ted tu tohohle samozvaneho RW spousta lidi obhajuje a shovivave se ho zastava. Tak si predstavte, ze si tento fracek (sorry ale jinak ho nazvat neumim) vzpomene (popripade se spatne vyspi) a archivuje vase vlastni cache. To uz byste ho asi tak moc nehajili co? Udelat to me, tak uz jedu do Jablonce a chlapec dostane v prve rade poradne pres drzku...
  • 0

#246 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:33

fremen.cz napsal/a:
Pokud vím, tak Tiskar upozornil GS na chybu v systému, která tuto aktivitu umožnuje.
GS jeho podnět smetl ze stolu s tím, že to tak má být, čili to není BUG ale Feature.

Defakto GS má chybu v systému, kterou odmítá opravit a prohlásí ji tedy za žádanou funkci.

Vítejte ve světě IT :D

To ale zásadně mění pohled na situaci a můžeme se začít hádat znova od začátku. :-) To pak není žádné zneužití ale normální použití.
  • 0

#247 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:34

Bobr_ napsal/a:
Nikomu neublíží?
Minimálně pošramotí pověst českých reviewerů před GS a udělá z nich osoby neschopné samostatného uvažování, když ho budeš ty a další hájit. Teď opravdu už o klukovinu nejde. Dle mého názoru.

to je trochu nesmysl, ne? pošramotit pověst reviewerů by mohl za předpokladu, že by s tím revs měli něco společného. těžko v případě, že někdo zneužije zjištěné ďoury v systému a provede partyzánskou akci. to si maximálně pošramocuje pověst GS.
  • 0

#248 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:34

Přijde mi, že ani po několika stranách "diskuze" by bylo vhodné doplnit některé základní informace k sérii. Doporučuji nastudovat tracklog přiložený k následujícímu logu od riki.cz:
http://www.geocachin...58-e824fd3342f7
Je zřejmé, že se po kopci skutečně nechodí ve spirále a že cesta vede jinudy.
Dodávám, že v tomto problém ü (co se povolení / zákazu v CHKO týče) nejsem nijak vyhraněný (a už vůbec ne militantně) a jsem velmi rád, že podobnou věc nemusím řešit.
  • 0

#249 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:37

Vidím, že pirátské útoky na cizí servery tady někteří víceméně schvalují. Na něčem se to přece naučit musí aby ho nechytli až se takto vloupá do banky, že ? A na doplnění, kdyby skutečně došlo na tu hypotetickou nejhorší možnost, tak veškeré argumenty, důkazy, úmysly a znalecké posudky budou jen velmi okrajové, podstatné bude kdo bude mít lepšího právníka.
  • 0

#250 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:38

Tiskaře a jeho čin nikdo nehájí, jestli jste si nevšimli. Jak vidím, na této geožumpě nemá smysl nic komentovat, je to nad vaše možnosti chápání. Užívejte si tu. A užívte si také ten paskvil, co z této (kdysi bezvadné) hry děláte, jestli vás to baví. Utvrdili jste mě, že je čas pomalu odejít, páč je mi stydno být tohoto součástí.
  • 0

#251 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:43

MedoMys napsal/a:
Tiskaře a jeho čin nikdo nehájí, jestli jste si nevšimli. Jak vidím, na této geožumpě nemá smysl nic komentovat, je to nad vaše možnosti chápání. Užívejte si tu. A užívte si také ten paskvil, co z této (kdysi bezvadné) hry děláte, jestli vás to baví. Utvrdili jste mě, že je čas pomalu odejít, páč je mi stydno být tohoto součástí.

Jen nechápu, kdo jsou adresáti tvého prohlášení. Ale beru ho na vědomí. díky
  • 0

#252 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:50

dan-sam napsal/a:
Přijde mi, že ani po několika stranách "diskuze" by bylo vhodné doplnit některé základní informace k sérii. Doporučuji nastudovat tracklog přiložený k následujícímu logu od riki.cz:
http://www.geocachin...58-e824fd3342f7
Dodávám, že v tomto problém ü (co se povolení / zákazu v CHKO týče) nejsem nijak vyhraněný (a už vůbec ne militantně) a jsem velmi rád, že podobnou věc nemusím řešit.

Těm největším odpůrcům této série jde s velkou pravděpodobností i o to, že si ji nebudou moci odlovit v pohodě autem. Jen o něco menší antikampaň byla nedávno i proti Zubaté Žábě!
  • 0

#253 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:52

honzak83 napsal/a:
... nebudou moci odlovit v pohodě autem...

A Pandurem nebo nějakým tankem by to šlo?
Je to sice krapet nákladnější výbava pro kačera, ale... co by kvůli bodům neudělal!
  • 0

* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#254 Vojcek 1986

Vojcek 1986

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:53

:D Když už v tom byl, mohl opravit i ty slavné BETA mapy :D ZÁMEK
  • 0

Vojcek 1986

#255 junet

junet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:57

Pročítám si diskuzi a nestačím se divit, hájit ani hanit sérii nehodlám, ale v okolí Těšínočky je toho nehlášeno víc, než jen výzkum dravců CHKO, např. lesáci zapomenou ohlásit státním orgánum pořádaní honu.
  • 0

#256 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:57

Na zámek je brzy, ještě se neargumentovalo Hitlerem!
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#257 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:59

For junet: jak by řekl klasik "Vítej v ČR"
  • 0

#258 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 10:59

Aviatik napsal/a:

plyn je drahý a bude ještě dražší
  • 0

#259 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 350 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 11:06

dan-sam napsal/a:

Pockej bud sem slepej jak macarat, nebo to co primo uprostred tebou odkazovaného obrázku vidím je asi uplne neco jineho. Nebot kacer odlovil pouhých 17 kousku z 52 krabek, onen obrazec, a to velmi překvapivě i vzhledem nazvu je - chvilka překvapení - spirála...

Jinak nechápu, o čem tady debata stále běží? CHKO spirálu nechce ale ostatní krabky správe nevadí. Tak o co jde? Po domluve bude moznost dalsí spousty bodíku, kotatka budou dále umírat strasnou 1000 keškovou smrtí atd...

Co my naopak hlava nebere jsou podobné žblechty jako "ekoterorismus", postranní umysly CHKO, či to že snaha o podporu stanoviska CHKO znamená že se nám nelíbí dostupnost série autem. Tož lidi toto už je na terapeuta (i když pravda, moná tam CHKO buduje nějakou fotovoltaickou elektrárnu, či škaredou větrnou, jako ukázka toho odpudivého zeleného myšlení, které je potřeba vyrvat z kořenů...)

Jo a ten CITO event - jsem pro. Kameny už mám, jen čekám na volný termín. Dyt to je jak HITLER, víte kolik on archivoval keší? Ach jo...
  • 0
Užívej života...

#260 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 11:13

Aviatik napsal/a:

Knírek Tiskař určitě nemá :-)

Mimochodem, Tiskař prostě aplikoval díru v systému, kterou běžně používají BM při logování PM keší. Pokud je tedy jeho chování trestné, tak musíme smazat účty všem BM, co mají zalogovanou jednu a více PM keší.

A pokud vím, tak nejdříve s RW komunikoval a sérii "archivoval" teprve když bylo vidět, že oni reagovat nehodlají.

Myslím, že debata na zamčení je, minimálně je potřeba oddělit debaty na téma křižování Tiskaře a oprávněnost archivace Spirály.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama