Přejít na obsah


Fotka

Software pro Symbian s prumerovanim?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
20 odpovědí na toto téma

#21 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2006 - 13:11

Průměrování bylo určeno hlavně na eliminaci dříve záměrně zanášených chyb, kdy pozice byla sice náhodně, ale v delším časovém období symetricky "rozmítána" do všech směrů od správné polohy, a tak delší dobou průměrování šlo z 50-150m odchylky docílit i 10-15m přesnost přesnost.
V dnešní době při nedostatku zkušeností a odhadu vzniku odrazů může naopak průměrování vést k horšímu výsledku. Tato funkce u GPS zůstala. Jednak proto, že zákazník na ni slyší a pak proto, že kdyby náhodou zase záměrnou chybu začali dočasně do signálu zanášet, pak se bez průměrování GPS neobejde.
Nejspolehlivejší zpřesnění souřadnic lze provést několikanásobným opakovaným měřenm po ustálení v časech od sebe více vzdálených (hodiny).

Ja bych prumerovani rozhodne kategoricky neodsuzoval a na Legendu mi celkem chybi.
Podle meho nazoru, kdyz se dela dobre, musi byt vysledky lepsi uz z principialniho hlediska... i s vypnutou SA. Pokud je chyba v 95% treba mensi nez 5m, s nahodnym jednotlivym odectem pozice tezko muze byt jistota, ze se clovek nestrefi zrovna do tech 5%, kdy je chyba vetsi, nebo treba do desetiny procenta, kdy bude mega velka.
Na druhou stranu, pokud se prumeruje, 95% zcela tech 5% prevazi... nebo 99.9% prevazi 0.1%, nebo 70% prevazi 30%. Je to ale dost zavisle na dobe prumerovani. A s vypnutou SA rozdily nejsou tak markantni, ale rozhodne tam jsou.
Na konci teto stranky mate "dukaz misto slibu"
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama