Nemocná 60CSx - nemáte někdo maketu?
Publikováno 02 May 2012 - 12:38
Prosím neposílejte mne hned k šípku. Odpovědi jsem hledal, ale najít na 380 stranách zmínku o "mém" problému se šedesátkou moc nejde...
Tedy a tak. Dneska jsem vyrazil na kole na jednu blízkou sérii. Hned na první kešce se ukázalo, že se GPSka (5-letá GPSmap 60CSx) zlobí. Po chvíli se sama vypínala, zkusil jsem tedy vyměnit baterky - tím to nebylo - načež jsem si všiml, že celý zadní kryt se šroubky je povolený. Protože jsem u sebe nic neměl, tak jsem se vrátil pokojně domů a zkusil ji dotáhnout.
Doma se šroubky protáčely. Tak jsem ji rozdělal, přičemž na mě vypadala hromádka plastu:
Po pečlivějším prohlédnutím jsem zjistil tu hrůzu, že plastové hmoždinky jsou zničené (v kroužcích):
Víte, šedesátka mi dobře slouží, neměl jsem s ní nikdy problém, nerad bych se jí vzdával. Tak se chci zeptat, stalo se vám to také, máte s tím někdo zkušenosti? Mě napadl nějaký servis, ale dělají to? Kdo? Za kolik?
Předem všem děkuju!
Publikováno 02 May 2012 - 15:51
Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X
www.lukabike.com
Publikováno 02 May 2012 - 16:28
Též viz tuto:
http://www.navigator...p-60-csx-maketa a http://forums.gpsrev...opic.php?t=9426
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 02 May 2012 - 19:13
Publikováno 02 May 2012 - 19:55
Publikováno 02 May 2012 - 20:21
např: http://www.3dtiskarna.cz/cenik-sluzeb/
Publikováno 02 May 2012 - 20:42
Aha. Ale i ty makety musejí nějak držet pohromadě, takže by tam třeba možná mohl být i ten průhledný díl.vetrnik_cr napsal/a:
no jenže podle fotek to není problém kapotáže, ale je rozlámaný ten vnitřní průhledný plast, čili i kdyby někde sehnal maketu, která je dobrá právě pro výměnu kapotáže, tak mu to asi nepomůže. Horší je, že Garmin už nemá ani ty makety, natož náhradní díly... čili bude třeba řešit nějak svépomocí...
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 02 May 2012 - 21:42
Smogeo napsal/a:
Dotaz: šváb co vypadá jako CCD snímač, ale má jen pár nožiček, není to kompas?
To je barometrické čidlo, neboli tlakoměr. Magneticke cidlo by mel byt ten cerny ctvercaty svab vpravo od baterky a ten bily ctverecek dole je bzucak.
Na tom pruhlednem krytu je >PC< takze to je polykarbonat. Myslim, ze to je docela krehka hmota. Ja bych asi zkusil cely ten pruhledny kryt vytahnout a prozkoumal bych ty diry po hmozdinkach. A pokud to pujde, tak bych nasel nejakou vhodnou hmozdinku od fy Fischer (tato fy dela jedny z nelepsich hmozdinek) a tu bych se pokusil tam zasunout (samozrejmne upravenou na delku). Ten zbytek pruhledneho krytu bych pak vlozil zpatky a aby nerachtal, tak bych na nej lipl kousek penového okeniho tesneni nebo penove obostranne lepici pasky. No ale neznam ten pristroj zevnitr, tak to musis zvazit sam.
GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 02 May 2012 - 22:01
Hmm. To by možná nebyl špatnej nápad, ale jedině, když to bude poslední možnost. DíkyBobr_ napsal/a:
nápad: co takhle zkusit nějaké lepidlo - vymodelovat ty hmoždinky a pak vyvrtat dirky
Přesně o ten vnitřní plast jde. Druhou větou jsi mě ale vůbec nepotěšil . To už jako vůbec nevyrábí nic do šedesátek?vetrnik_cr napsal/a:
no jenže podle fotek to není problém kapotáže, ale je rozlámaný ten vnitřní průhledný plast... Horší je, že Garmin už nemá ani ty makety, natož náhradní díly... čili bude třeba řešit nějak svépomocí...
Naděje? Víte o někom (obchod...), že maketu má? sám Garmin tedy ne, že?Trhac napsal/a: Aha. Ale i ty makety musejí nějak držet pohromadě, takže by tam třeba možná mohl být i ten průhledný díl.
Na první ti neodpovím, nevím co myslíš . A druhý - v plíšcích na desce jsou sotva patrné prohlubně, do kterých zapadá výstupek z protější strany. Patrně tam něco jiskřilo (asi i dneska, jak se mi pořád vypínala)...Smogeo napsal/a:
Dotaz: šváb co vypadá jako CCD snímač, ale má jen pár nožiček, není to kompas?
A ty kontakty k bateriím jsou tak opálený, nebo je to jen špína?
Publikováno 03 May 2012 - 5:27
Publikováno 03 May 2012 - 9:40
Publikováno 31 January 2014 - 17:48
Mám ten samý problém, můžu se zeptat, jak přesně postupovat s tou tavnou pistolí?
Publikováno 31 January 2014 - 18:50
A je tu někdo, kdo už měnil tu baterii ??
(Levý horní roh desky)
Zapomíná mi to datum a čas :-(
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů