Alternativa Mapsource
Vytvořeno od
Chlapina
, Jun 19 2012 19:13
12 odpovědí na toto téma
Publikováno 19 June 2012 - 19:13
Zdravím,
ke Garminu používám mapsource, ale na plánování tras s keškama mi moc nevyhovuje, protože kešky se tam zobrazují všechny stejně. Navíc neumí zobrazit listing atd. Existuje alternativa k tomuhle programu?
Publikováno 19 June 2012 - 19:18
Alternativou k už nevyvíjené Mapsource je současně aktuální Basecamp, ale je taky od Garminu a ani vlastně nevím, jak keše zobrazuje.
Offline řešení je Geoget a jeho Cachemapa, musí být ale do něj keše stažené. Tam se dá i filtrovat, kreslit čáry, apod.
Mě osobně asi stačí mapa od Groundspeaku, do které mám opicí přidanou Amapu.
Publikováno 19 June 2012 - 20:37
Osobně nepoužívám ani jedno (jen na nahrávání map na kartu). Ale Basecamp by měl umět i to vytváření tras - alespoň jsem to teď někde zahlédl na stránkách Garminu. Jak moc umí zobrazovat typy keší, to fakt netuším. Ale to, že se Garmin a Zeměmluv moc nemusí, to je známá věc...
Publikováno 19 June 2012 - 23:26
Ahoj :-) používám kombinaci GSAK + Basecamp _ Export se provádí nabídkou v menu
a kešky zobrazuje následovně... Basecamp je dělaný pro správu a vytváření tras z Garmina :-)
/// Pro rejpaly : keše byly vyfiltrovány naprosto náhodným polygonem...
a kešky zobrazuje následovně... Basecamp je dělaný pro správu a vytváření tras z Garmina :-)
/// Pro rejpaly : keše byly vyfiltrovány naprosto náhodným polygonem...
Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!
Garmin Oregon 450 + TOPO Czech 2012 PRO
SE xperia neo + NeonGeo + GDAK
GSAK v 8.x.x.xx
Garmin Oregon 450 + TOPO Czech 2012 PRO
SE xperia neo + NeonGeo + GDAK
GSAK v 8.x.x.xx
Publikováno 20 June 2012 - 8:40
Basecamp je dobrý, a pokud máš i Topo od Garmina, tak to dokáže v 3D zobrazit profil terénu. Tak vidíš, na jaké straně kopce které keše jsou. Brácha podle toho plánuje a nemůže si vynachválit...
eTrex Vista HCx, Google Nexus S
Pokud znáte problém v OSM mapách (chybí název ulice, celá ulice, jednosměrka apod.) - dejte mi vědět přes SZ, doplním, opravím...
Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...
Pokud znáte problém v OSM mapách (chybí název ulice, celá ulice, jednosměrka apod.) - dejte mi vědět přes SZ, doplním, opravím...
Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...
Publikováno 20 June 2012 - 14:01
Da se prejit na BaseCamp jako plnohodnotneho nastupce MapSource, nebo je nejaky vaznejsi duvod si pak jeste treba drzet MapSource? H.
Publikováno 20 June 2012 - 16:36
Nedá, protože z BaseCampu nepřehraješ mapy do GPS :@. Nebo jsem tuto možnost nenašel
Publikováno 20 June 2012 - 16:53
Cože ? Posílat mapy z BC samozřejmě jde... Proč by to nemělo jít ?
Publikováno 20 June 2012 - 17:00
Pripojis GPS, v BC se ti nacte v levym sloupecku, v tom strome se ti objevi i pametova karta - kliknes na ni pravym a das instalovat mapy -> pak uz to zvladnes levou zadni
Jo a typy kesi nerozlisuje, bohuzel Ale listing zobrazit umi!
Publikováno 20 June 2012 - 17:41
Tak to pardon..na to jsem nepřišel.
Jinak typy keší ukáže pouze v bublině, pokud na kešku v levém sloupečku kliknete.
Publikováno 20 June 2012 - 22:40
super.. basecamp je i pod mac.. ALE.. jak dostanu do basecampu TOPO czech 2012 PRO ktere neni pro mac aspon sem ho nevidel.. takze v basecamp nemam podrobnejsi mapy
nekdo nejaka rada ?
Publikováno 20 June 2012 - 22:49
Na to je oficiální MapConverter Bohužel ale jen pod Windowsy :|
Také nějak nechápu proč to musí používat rozdílný formát dat pro každou platformu zvlášť :@
Také nějak nechápu proč to musí používat rozdílný formát dat pro každou platformu zvlášť :@
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů