Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1191 odpovědí na toto téma

#281 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 9:41

weselka napsal/a:
To já bych řekl naopak... ta skála je dooost provařená, a ten vrchol to bude oříšek pro tento den ;)

No, to já měl hned :-)

My se zase trápíme na Moravě, tak si to taky užijte ....
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#282 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 9:47

gygant napsal/a:
Mně potěší, když jsem někde nebyl 25! let, jen jsem tak prošel kolem, není to zas nijak extra zapamatovatelné místo, a pak tady najdu fotku a je to na první kliknutí. (141), podobně to bylo u více fotek tady (třeba jedna ta pražská budova, na to, že jsem z druhého konce republiky a jen jsem projel kolem na kole). Takové body mi udělají velkou radost.
Ta paměť a vůbec mozek je zajímavá věc :)

Přesně tak, nebo jsem o tom někde četl, nebo viděl v TV, net a tady se to vynoří a je to ono.
To se mi taky líbí.
  • 0

#283 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1350 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 9:48

Zachvíli začnu poznávat pohoří podle tvaru okolních vrcholků :D Děkuji tímto mnohokrát Milancerovi za ukázání místa, které SPOIL SPOIL SPOIL. Tam chci. Hodně. Píšu na to do list...
  • 0
Užívej života...

#284 weselka

weselka

weselka

• Members
  • PipPipPip
  • 615 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 10:13

No tak hrozné to nebylo, čekal jsem s tou 140 delší hledání... a kdybych nebyl blbý měl jsem to hned... Být poznejmisto.cz požadoval bych exkluzivitu :P tak zase vyčištěno ;)
  • 0
www.povetrnik.cz

#285 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 10:37

Hele, když se dal vytvořit tenhle projekt, nenašel by se někdo, kdo by udělal něco jako ryze český waymarking? Ten oficiální od Groundspeaku je strašně nepřehledný, kategorie na české poměry často moc nesedí a nadto je tu ta nutnost veškeré texty překládat do angličtiny. Spousta zajímavých míst a objektů svoje keše pořád nemá (a některé asi ani nikdy mít nebudou) a přitom by stálo za to o nich mít nějakou evidenci. To by ale asi byl až příliš náročný projekt, co? :(
  • 0

#286 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1350 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 10:44

hrabosata napsal/a:
Hele, když se dal vytvořit tenhle projekt, nenašel by se někdo, kdo by udělal něco jako ryze český waymarking? Ten oficiální od Groundspeaku je strašně nepřehledný, kategorie na české poměry často moc nesedí a nadto je tu ta nutnost veškeré texty překládat do angličtiny.
Spousta zajímavých míst a objektů svoje keše pořád nemá (a některé asi ani nikdy mít nebudou) a přitom by stálo za to o nich mít nějakou evidenci.
To by ale asi byl až příliš náročný projekt, co? :(

Takových projektů bohužel je plný český internet. Určitě jsi během hledání míst z poznejmisto narazil na pár z nich. A proč říkám bohužel? Protože jak je jich tolik tak se dublují a zároven je z nich plno nekompletních. Což platí i o waymarcích v ČR. Další projekt jen dále rozmělní databáze zajímavých míst/budov/atd. Klasickým případem jsou české turistické rozcestníky/hrady/zámky/prameny/atd. A to nepočítám wikipedii...
  • 0
Užívej života...

#287 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 10:50

puczmeloun napsal/a:
Takových projektů bohužel je plný český internet. Určitě jsi během hledání míst z poznejmisto narazil na pár z nich. A proč říkám bohužel? Protože jak je jich tolik tak se dublují a zároven je z nich plno nekompletních. Což platí i o waymarcích v ČR. Další projekt jen dále rozmělní databáze zajímavých míst/budov/atd. Klasickým případem jsou české turistické rozcestníky/hrady/zámky/prameny/atd. A to nepočítám wikipedii...

Jasně, o některých vím. Asi máš pravdu. Nezbývá než doufat, že GC snad někdy vylepší svůj waymarking.
  • 0

#288 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 10:51

puczmeloun napsal/a:

hrabosata napsal/a:
Hele, když se dal vytvořit tenhle projekt, nenašel by se někdo, kdo by udělal něco jako ryze český waymarking? Ten oficiální od Groundspeaku je strašně nepřehledný, kategorie na české poměry často moc nesedí a nadto je tu ta nutnost veškeré texty překládat do angličtiny.
Spousta zajímavých míst a objektů svoje keše pořád nemá (a některé asi ani nikdy mít nebudou) a přitom by stálo za to o nich mít nějakou evidenci.
To by ale asi byl až příliš náročný projekt, co? :(

Byl by to hezký grant z EU :-)

Myslím, že to je jednoznačně o profesionálně provedeném serveru a dobře předpřipravené databázi s perfektním vyhledáváním, galerií obrázků a zobrazováním v mapě.

Pomatených systémů, kde nevybereš ani podle státu, natož pak kraje, jsem už viděl spoustu, obzvláště poslední týden ...
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#289 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 11:23

Ono se to ani nedá zvládnout kompletně. Já jsem se snažil udělat si svou databázi zajímavých vesnických staveb a v mém okolí se mi to povedlo. Asi tak 400 vesnic. Jenomže jak se to rozrůstá do šířky, na okrajích se to už nedá zvládnout. Zrovna tak znám sběratele (fotek) kapliček, křížků, jenomže je to buď hodně nekompletní, nebo jen malé území. Dá se zvládnout MAS, mikroregion, atd. Amatérsky, nebo s podporou, grantem - ale z toho už musí být nějaký výstup a papírování, což spoustu lidí odradí. Proto ať je jaký chce, celosvětový waymarking je na tento účel nejlepší. Národní by byl lepší, ale musel by se nějak prosadit. Což u amatérského projektu jde těžko. S něčím podobným přišel Seznam, třeba zařadil do map registr studánek, lze přidávat fotky do map... a kdo to dělá a kdo o tom vůbec ví? A mediálně internetově známější server než Seznam tady asi nemáme.
  • 0

#290 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 11:25

mpik napsal/a:
.....
S něčím podobným přišel Seznam, třeba zařadil do map registr studánek, lze přidávat fotky do map... a kdo to dělá a kdo o tom vůbec ví? A mediálně internetově známější server než Seznam tady asi nemáme.

A je tu někdo ze Seznamu, kdo kešuje a mohl by se toho ujmout ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#291 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1158 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 11:27

jen vstup mimo (ale ne OT): Me se projekt/hra libi :)
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#292 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 11:54

Nosferatu XIII. napsal/a:

Mně zase úplně ne, páč nejsem nejlepší :D B)
  • 0

#293 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 11:54

Nosferatu XIII. napsal/a:

Nám ne, furt musíme něco hledat :-D
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#294 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 12:08

kolombo napsal/a:

mpik napsal/a:
.....
S něčím podobným přišel Seznam, třeba zařadil do map registr studánek, lze přidávat fotky do map... a kdo to dělá a kdo o tom vůbec ví? A mediálně internetově známější server než Seznam tady asi nemáme.

A je tu někdo ze Seznamu, kdo kešuje a mohl by se toho ujmout ?

Já jsem v okamžiku kdy jsem zjistil tu možnost přidávat fotky jich tam několik přidal, ale od té doby už ne.
Ale je pravda, že při plánování výletu si po těch fotkách klikám a teĎ při hledání taky a dost mi to pomáhá.
D.
  • 0

#295 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 12:27

Tak jsem zvládla dnešní nové fotky, za pět minut nebylo co řešit.:D Tenhle projekt se mi fakt moc líbí. Je mi líto, že se mi nepodaří procestovat republiku křížem krážem, tak aspoň cestuju takhle "myší" po mapě.:) Stále mi zbývají tři místa, se kterými nemůžu hnout - #23, 24 a 76. Tak jdu zase chvíli bojovat.:)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#296 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5543 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 12:43

Alf Gang napsal/a:
Stále mi zbývají tři místa, se kterými nemůžu hnout - #23, 24 a 76. Tak jdu zase chvíli bojovat.:)

76 se určitě hledá lépe, než 25 :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#297 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 12:48

kolombo napsal/a:
76 se určitě hledá lépe, než 25 :-)

25 jsem věnovala víc času, než 76, takže věřím, že se mi taky povede najít. Jen si asi budu už muset zajít na oční pro silnější brýle. :D
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#298 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 13:25

Ten geocaching v tomto provedení je naprosto úžasná věc, že? Venku může být vedro, či zima, ale u pc je pořád dobře. Ani to nestojí tolik námahy jako se hodit za krabičkama :P A ještě jsem se u toho neušpinil:D:D
  • 0

#299 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 14:07

Souhlas, je to skvělá záležitost. I když nebolí nohy, ale spíš oči. :o Jen doufám, že autoři nesplní větu z úvodní stránky: Od Karlova mostu až po hřebík ve stavidlu rybníka sousední vesnice. Ten hřebík by fakt byla síla hledat. Stačil bohatě Josífkov. :D:D
  • 0

#300 jaghut

jaghut

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2013 - 15:02

davidb11 napsal/a:
Ten geocaching v tomto provedení je naprosto úžasná věc, že?

Venku může být vedro, či zima, ale u pc je pořád dobře.
Ani to nestojí tolik námahy jako se hodit za krabičkama :P
A ještě jsem se u toho neušpinil:D:D

To je sice pravda, ale když koukám do svých letošních statistik, tak tam vidím Novoroční event, dnes ještě nazapsanou tradičku a k tomu 139 poznaných obrázků. Jestli to takhle půjde dál....nevím, nevím B).
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama