Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#2781 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 12:10

bartusko napsal/a:
Mám to tedy smáznout? Než se tu večer všichni sejdou ...:D:D

Ale klidně to tam nech... B)
  • 0

#2782 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 672 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 13:05

tak po několikerém nakopání konečně nalezeno :P ale trefit, které to pole je to heřmánkové, dalo taky zabrat :D
  • 0

#2783 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 13:18

Columbovsukni napsal/a:
Jinak je to focené z jiného úhlu než většina fotek na netu, takže proto ty okna. Mlýn je má z každé strany jinak. A hospodářství předpokládám taky nezrušili. ;)

Ona je to stejně záhada, ta jedna lopatka chybějící, to je jasný, opravili to, ale ta okýnka mi vrtají hlavou. Když si na Poznej místo dáš Street Viev, tak to tam dostaneš v podstatě ve stejném úhlu a ta okýnka prostě nesedí. Na jednom obrázku jsou přímo pod tím "vikýřem", ze kterého jdou ty lopatky - dvě pod sebou a jedno stranou a na tvé fotce jsou tři nad sebou a nejsou přímo pod tím vikýřem... pošlu ti fotku, jak jsem ti to "vyfotila".
I když - ono už mi to hlavou nevrtá - Aichah mi to vysvětlil (a) skvěle:
To je prece jasny, v tom mlejne urcite strasi a certi tam po nocich presunujou okynka.

:D:D:D
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#2784 smudlix

smudlix

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 13:33

Ona je to stejně záhada, ta jedna lopatka chybějící, to je jasný, opravili to, ale ta okýnka mi vrtají hlavou. Když si na Poznej místo dáš Street Viev, tak to tam dostaneš v podstatě ve stejném úhlu a ta okýnka prostě nesedí. Na jednom obrázku jsou přímo pod tím "vikýřem", ze kterého jdou ty lopatky - dvě pod sebou a jedno stranou a na tvé fotce jsou tři nad sebou a nejsou přímo pod tím vikýřem... pošlu ti fotku, jak jsem ti to "vyfotila".
I když - ono už mi to hlavou nevrtá - Aichah mi to vysvětlil (a) skvěle:
To je prece jasny, v tom mlejne urcite strasi a certi tam po nocich presunujou okynka.

:D:D:D

Já mám tedy za to, že na poznejmisto je to foceno v podstatě přesně z opačné strany, než je streetview (viz ta hala v pozadí). A ta střecha se celá otáčí i s vikýřem a lopatkami proti větru, takže na různých fotkách můžou být pod vikýřem různá okénka. Prostě podle toho, odkud vítr fouká... ;)
  • 0

#2785 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 14:17

smudlix napsal/a:
Já mám tedy za to, že na poznejmisto je to foceno v podstatě přesně z opačné strany, než je streetview (viz ta hala v pozadí). A ta střecha se celá otáčí i s vikýřem a lopatkami proti větru, takže na různých fotkách můžou být pod vikýřem různá okénka. Prostě podle toho, odkud vítr fouká... ;)

Dívala jsem se na fotku ze StreetView, co mi poslala Alfice a ano, je to z druhé strany. Střechu asi museli otočit a přitom jim upadla jedna lopatka? ;) Že by se střecha otáčela, to nevypadalo, ale ruku do ohně bych za to nedala... B)
  • 0

#2786 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 14:27

Mně to teď právě taky napadlo, že ta střecha bude asi nějak otáčecí, podle toho, jak fouká vítr, tak se natočí tím směrem lopatky... pak by to bylo jasné a záhada vyřešená. :D
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#2787 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 14:36

A jo, na ceduli k mlýnu píší, že se střecha pomocí dvou rumpálů otáčela na kolejnicích... :D
  • 0

#2788 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 15:01

:D:D No jupíí, záhada vyřešena. Takže žádní čerti a žádné strašení - kolejnice a rumpál! B) Ale jak to dokáže člověka zmást! Já stále koukala na ta okénka, protože ty lopatky jsem si říkala, že můžou po čase vypadat jinak... ale okénka by měla zůstat stejná. Ale že jde otočit střecha a hned budou okénka jinak, to mě ani ve snu nenapadlo. Sice jsem to nakonec našla, ale při tom porovnání mi to prostě nesedělo. Tak jsem ráda, že se na to přišlo, moje dušička má už klid...:)
  • 0

#2789 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 15:13

Tak kolik jsi toho Columbová nafotila? Můžeme se těšit na špeky?;)
  • 0

#2790 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 15:39

Alf Gang napsal/a:
Tak kolik jsi toho Columbová nafotila? Můžeme se těšit na špeky?;)

Mnohem míň než jsem měla původně v plánu. :@B) Špeky zatím nevím, ještě jsem ty fotky ani nestáhla do pc, takže ani nezkoušela zpětně dohledávat. Uvidíme. Možná by se něco našlo. ;)
  • 0

#2791 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2013 - 23:09

Říkal jsem si, že 1038 snad ani není možno najít. A ono to jde. Jen pořád nevím, co to je, ale už vím, kde to je. Někdy se tam podívám.
  • 0

#2792 N.o.e.

N.o.e.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 8:08

Když nevíš co to je, koukni na turistický mapy.cz a tam se to dozvíš. Jo některý věci ani strýček G neví :D
  • 0

Vloženo do PM         Statistiky - PM

S III mini (N5800XM)

#2793 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:03

O 1038 je na internetu spousta článků, které jdou snadno vygooglit.;)
  • 0

#2794 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:29

Jé, tak to jsem rád, že se 1038 líbí.:):):) Vyfotil jsem ho jen tak z legrace při focení míst v okolí do PM. Ani jsem nedoufal, že mi ho vezmou, tak mám radost.:) Nevím jak je to jinde, ale v Plzni je TO (abych nehintoval:D) hodně známé a mezi lidmi je to hodně oblíbené...;)
  • 0

#2795 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:36

Já nedaleko TOHO onehdá byla, ale vůbec jsem netušila, že TO tam je. Přesto jsem to v pohodě vygooglila. A teď mně mrzí, že když jsem tam tenkrát byla, že jsem o tom nevěděla. A moc se mi líbí, jak to místní nazývají. :D
  • 0

#2796 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 11:03

Nenávidím Liberecký kraj!!! :@:D
  • 0

#2797 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 11:09

Alf Gang

Ty názvy, co jsem viděl v článcích slyším poprvé, spíš se tomu řiká normálně, tak, jak to vypadá.;)
  • 0

#2798 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 11:15

No, co se týká 1038, pochopitelně vím, co tam stojí za objekt. Několikrát jsem tam i byl. Ještě v předkrabicovém období. Ale články jsem o tom žádné nenašel.
  • 0

#2799 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 11:21

To je zvláštní, já jich našla hromadu.:o
  • 0

#2800 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 11:23

Columbovsukni napsal/a:
Nenávidím Liberecký kraj!!! :@:D

Já momentálně Olomoucký. :D:D
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama