Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#5841 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:30

já to tam vůbec neznám a moc po tom kraji toužím.. akorát, že jsme odkázaní na veřejnou dopravu a to je pak leckterý místo méně dostupný..(ne zrovna tohle teda).. ale už mám vymyšleno.. na pár dnů.. kochací kešovací foticí vejlet.. :-))

Taky bych se tím směrem chtěla někdy podívat. V létě máme nasměrovaný výlet směr Františkovy lázně a pak Břeclav, takže letos to zase asi neklapne... :( Problém je, že díky PM bych chtěla vidět spoustu míst, která s největší pravděpodobností asi nikdy neuvidím... :huh:

• 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#5842 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:30

Vidím, že o 1895 je tady velká debata. Já když jsem to otevřel, říkal jsem si totéž. Proč zrovna toto? Co se dá vlastně hledat? Tak jsem zkusil klikat na výpadovky různých měst v kraji a měl jsem to za pár minut. Těžké to tedy nebylo, hvězdičky souhlasí. Otázka proč zrovna tato fotka, zůstává. Ale je i další otázka. Proč ne?

A pořád čekám na ten hřebík ve stavidle.

• 1

#5843 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:34

Já vím, koukala jsem na satelitní mapy. Mám dojem, že dokonce z opačné strany už fotka na PM to už byla. Ale nejsem si jistá, nedívala jsem se.

Myslela jsem to spíš tak, že na tom snímku je prostě jen obyčejná ulice, kterých je spousta. Není se tam čeho chytit...

Není přece potřeba mít na fotce kostel nebo radnici, když už jenom to, jak ta ulice vypadá, stačí na zamyšlení, co a kde by to asi tak mohlo být. A už má za dopoledne přes 50 nálezů, takže to asi funguje. (Pokud tedy nefunguje tichá pošta...)

• 1

#5844 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:36

Otázka proč zrovna tato fotka, zůstává. Ale je i další otázka. Proč ne?

A pořád čekám na ten hřebík ve stavidle.

Máš pravdu. Proč ne? Nakonec to bude jedna z fotek, které si člověk bude i po čase pamatovat, ne jako jiné, třeba kostelní, které rázem upadnou v zapomnění... Už jen tím, že se kolem ní rozpoutala debata bude dobře pamatovatelná.  ;)

A určitě se hledala líp, než ten hřebík ve stavidle.  :lol: Na ten taky čekám už dlouho... :lol:  :lol:

• 1

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#5845 Master19

Master19

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:43

A určitě se hledala líp, než ten hřebík ve stavidle.   :lol: Na ten taky čekám už dlouho... :lol:  :lol:

No co, Karlův most taky ještě nebyl...

• 0

#5846 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:45

A jestli se nepletu, tak ani Karlštejn... :D Ale třeba se pletu, už nějak ztrácím přehled... :huh:

• 0

#5847 jackcomputer

jackcomputer

Petr

• Members
  • PipPipPip
  • 217 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:47

No to je fakt ze nebyl asi by to uhodli vsichni co jsou na PM i kdyz treba taky ne.

• 0

#5848 jackcomputer

jackcomputer

Petr

• Members
  • PipPipPip
  • 217 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:48

A jestli se nepletu, tak ani Karlštejn... :D Ale třeba se pletu, už nějak ztrácím přehled... :huh:

No vidis mam zrovna jeden takovy neokoukany pohled tak ho tam zrovna dam. :P

Tento příspěvek byl upraven od jackcomputer: 25 duben 2014 - 12:49

• 2

#5849 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 12:59

Ona i fotka Temelína by mohla být těžká. Je vidět odevšad. A mám i jednu fotku, kterou jsem si vyfotil z dálky a pak jsem na kole najezdil desítky kilometrů, než jsem to místo našel. Prostě fotka hradu na místě, kde zaručeně žádný není. Že bych to poslal do fronty?

• 0

#5850 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 13:04

Přesně tak jsem to myslel... Pro mě je to rozhodně zajímavější fotka než třeba ta pražská 1892.

1892, to místo je opředené mnoha pověstmi, na netu je o něm víc informací než o nějakých jiných místech, které v PM taky byly a tak mi celkem zajímavé přijde, jestli chceš pošlu ti přes SZ nějaké odkazy. :)

1895 mi přijde taky zajímavá, osobně jsem tam byl a právě stav těch domů, je pro to místo typický. Je pravda, že kdyby na fotce bylo něco víc, že by to bylo lepší, ale i tak mi přijde zajímavé. ;)

• 0

#5851 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 13:31

1892, to místo je opředené mnoha pověstmi, na netu je o něm víc informací než o nějakých jiných místech, které v PM taky byly a tak mi celkem zajímavé přijde, jestli chceš pošlu ti přes SZ nějaké odkazy. :)

1895 mi přijde taky zajímavá, osobně jsem tam byl a právě stav těch domů, je pro to místo typický. Je pravda, že kdyby na fotce bylo něco víc, že by to bylo lepší, ale i tak mi přijde zajímavé. ;)

souhlasím s obojím.. :-))

• 0

#5852 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 14:14

1892 jsem si nadával, protože tato fotka se mi ukázala už mnohokrát, když jsem hledal něco jiného. Kolo na sloupu pouličního osvětlení jsem viděl taky mnohokrát, než vyšlo. Asi si to budu muset u potenciálně zajímavých fotek zjišťovat a pamatovat. Často se mi ukazuje taková zabedněná kaplička, tak jsem zvědav, jestli ji v PM uvidíme. A aby někdo nezveřejnil přejetou fretku, ta se ukazuje asi nejvíc.

• 0

#5853 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 14:26

Pod tohle bych se taky mohla podepsat... :)

Sice mi ta 1895 na první pohled nepřišla ničím zajímavá, ale zpětně to místo zajímavé asi bude, jen by to chtělo osobní návštěvu... ;)

• 0

#5854 droping

droping

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 14:47

Pod tohle bych se taky mohla podepsat... :)

Sice mi ta 1895 na první pohled nepřišla ničím zajímavá, ale zpětně to místo zajímavé asi bude, jen by to chtělo osobní návštěvu... ;)

Ano,

to bude ten problem, je treba sem zajet.

Ta "ulice" je typicka, nerikej, ze kdyz zadas mesto do googlu, ze ti podobne foto nevyskoci aspon jedno.

Ty domy maji naprosto uzasne portaly, prestoze to jsou jinak vesmes ruiny.

Proste sorry, ale ja to mesto a ten kraj miluju :-)))

• 0

#5855 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 15:09

Ano,

to bude ten problem, je treba sem zajet.

Naprostý souhlas.

Ta "ulice" je typicka, nerikej, ze kdyz zadas mesto do googlu, ze ti podobne foto nevyskoci aspon jedno.

Nic takového jsem neříkala a neříkám.  ;)

Ty domy maji naprosto uzasne portaly, prestoze to jsou jinak vesmes ruiny.

Proste sorry, ale ja to mesto a ten kraj miluju :-)))

Za to se nemusíš omlouvat, každý něco cítíme k nějakému místu, já třeba miluju východní čechy, konkrétně Nové Město nad Metují, ale vůbec celkově tu oblast. Takže ti rozumím.

Ostatně, snad se i na tohle tvoje oblíbené místo někdy podívám, myslím, že by se mi tam taky líbilo. A nic na tom nemění, že jsou tam takové ruiny... ;)

• 0

#5856 bobasso

bobasso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 16:01

Na #1895 jsem se jen podíval a hned se mi to spojilo s tou správnou lokalitou dokonce i místem, kde bylo foto pořízeno.  Na první dobrou se mi zazelenalo. :) Byl jsem tady coby školák jednou na dovolené s rodiči a ty pohledy jsem nezapoměl a dosud je nosím hlavě. Místo a celé okolí má bezpochyby zajímavou historii. 

• 0
bobasso

#5857 indrja

indrja

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 25 duben 2014 - 16:14

1895 - Ať mi někdo napíše, co je zrovna na této ulici tak významnýho, že tam je publikovaná? Nebýt tam, tak se to snad nedá najít.

Souhlas, kdybych tam nebyla....

• 0

#5858 jackcomputer

jackcomputer

Petr

• Members
  • PipPipPip
  • 217 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 16:26

Tak jsem tam supl to co jsem rikal tak ted uz zbyva jen ten hrebik od stavidel. :D :P

• 0

#5859 koyamas family

koyamas family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 16:40

Mám dojem, že dokonce z opačné strany už fotka na PM to už byla. Ale nejsem si jistá, nedívala jsem se.

A určitě se hledala líp, než ten hřebík ve stavidle.  :lol: Na ten taky čekám už dlouho... :lol:  :lol:

Na PM už byla fotka prakticky ze stejného místa, jen na ni fotograf otočil objektiv víc doprava.

Určitě se hledala líp dokonce než to jihočeské (eko) cosi - 1856 nebo zlínská 1857...

• 0
Vložený obrázek

#5860 Master19

Master19

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2014 - 17:06

Souhlas, kdybych tam nebyla....

Tohle celý ten dnešní flame způsobilo a zjistilo se, že tam člověk právě vůbec nemusel nikdy být a přesto se to dá jednoduše najít... ;) 

• 1

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama