Uvidíme jestli ty kulišárny někdy zveřejní, třeba "hřebík ve stavidle rybníku" určitě nikdy hledat nebudeme. Podle autorů jak píšou v manuálu je to "nelokalizovatelný detail" .
http://www.poznejmisto.cz/manual.php
Publikováno 27 duben 2014 - 9:58
Uvidíme jestli ty kulišárny někdy zveřejní, třeba "hřebík ve stavidle rybníku" určitě nikdy hledat nebudeme. Podle autorů jak píšou v manuálu je to "nelokalizovatelný detail" .
http://www.poznejmisto.cz/manual.php
Publikováno 27 duben 2014 - 10:27
Ono je hodně věcí zdánlivě nelokalizovatrelných. Ale pokud ten detail má nějaký význam - něco se k němu vztahuje, je něčím důležitý, je o něm nějaká zmínka na veřejně dostupných místech - tak se najít dá. Jako nelokalizovatelné místo bych považoval něco, co bylo v době focení změněno, ať kvůli fotce, nebo kvůli něčemu jinému. Už i to tu bylo a nakonec se to taky dalo najít.
Publikováno 28 duben 2014 - 9:59
No ta Pardubicka 1903 taky neni moc lokalizovatelna fotku jsem zadnou nenasel.
Publikováno 28 duben 2014 - 10:31
Kupodivu fotku 1903 jsem nenašel, ale místo ano. A už si říkám, že takováto místa bych si měl fotit. Člověk kolem (kdysi) moderních soch chodí a ani ho to nenapadne, až to třeba najednou zmizí při nějaké úpravě prostoru.
Publikováno 28 duben 2014 - 10:39
Jo musim rict, ze sem taky 1903 dal BF. A to jsem to zkousel i pres hledani, ale asi marne. Dokonce sem zkousel hledat i po nalezu se znalosti mista a taky nic.
Jo ty mizejici sochy ..na nektere vzpominam se slzou v oku patrily k memu mladi -- na Novodvorske v Praze Hokejista, Kost....
Publikováno 28 duben 2014 - 11:31
Já vzpomínám na dvě sochy, které mi tu nechybí vůbec. Obrovský bronzový Lenin a Gottwald. Léta pak stály za plotem poblíž nádraží v Křemži a nikdo nevěděl, co s nimi. Ale např. mozaika v muzeu dělnického hnutí byla udělána tak pěkně, spíš s důrazem na jižní Čechy a tradiční činnosti - rybářství, lesnictví - že tam zůstala dodnes i když už je to knihovna. Tahle sochařská díla byla plánována, určité procento z investic muselo jít na výzdobu. Takže sochaři měli zakázky a někteří z toho dovedli vybruslit, že udělali něco nadčasového, třeba ptáky.
Publikováno 28 duben 2014 - 12:49
Já vzpomínám na dvě sochy, které mi tu nechybí vůbec. Obrovský bronzový Lenin a Gottwald. Léta pak stály za plotem poblíž nádraží v Křemži a nikdo nevěděl, co s nimi. Ale např. mozaika v muzeu dělnického hnutí byla udělána tak pěkně, spíš s důrazem na jižní Čechy a tradiční činnosti - rybářství, lesnictví - že tam zůstala dodnes i když už je to knihovna. Tahle sochařská díla byla plánována, určité procento z investic muselo jít na výzdobu. Takže sochaři měli zakázky a někteří z toho dovedli vybruslit, že udělali něco nadčasového, třeba ptáky.
Tak tady ho mas je kousek od Hradce Kralove u obce Rusek
http://zpravy.idnes....adec-zpravy_klu
Publikováno 28 duben 2014 - 16:12
To je jiný KG. Ten náš měl ruce natřené načerveno.
Ja vim ze je to jiny jen jsem ti chtel udelat radost
Publikováno 28 duben 2014 - 18:17
Fotka 1906 - Praha. Jsem sám, komu připadá, že je špatně určená poloha na mapě? Člověk pozná, co to je, kliká jak zběsilý a pořád se ukazuje Špatně. Až pak náhodně Buďte přesnější a nakonec "správná" poloha na dost nepravděpodobném místě.
Edit : Psal jsem upozornění i na Poznej místo a už upraveno.
Tento příspěvek byl upraven od mlog: 28 duben 2014 - 18:18
Publikováno 29 duben 2014 - 8:09
Tak víkendové restíky dohledány, byť na první pohled mi vše přišlo nemožné, Pardubická taky doklikána BF. Ale nevím proč nemohu najít olomouckou 1902 , no nic jdu zkoušet další pojmenování stavby a hledat dál.
Publikováno 29 duben 2014 - 9:27
Tak víkendové restíky dohledány, byť na první pohled mi vše přišlo nemožné, Pardubická taky doklikána BF. Ale nevím proč nemohu najít olomouckou 1902 , no nic jdu zkoušet další pojmenování stavby a hledat dál.
Tak s radostí koukám, že nejsem sama, kdo té olomoucké xxxx nemůže přijít na jméno
A to jsem si říkala, že to dám do pár minut. A ono houbajs...
Publikováno 29 duben 2014 - 9:49
#1908 Těžká nostalgie, chodila jsem tam v nejbližším okolí na gympl....
Publikováno 29 duben 2014 - 10:15
Tak tady se musím radovat, že olomouckou 1902 jsem uhádla na první dobrou. Říkala jsem si, jestli se tam někdy objeví, ale tenhle pohled je fakt docela špekózní.
Publikováno 29 duben 2014 - 10:55
Tak kupodivu já jsem u 1902 našel ten dům vpravo. To co se mi zdálo jasné, objekt vlevo, jsem nikde neviděl.
A kupodivu dvě z posledních deseti jsem našel díky špatné úvaze, kdy jsem hledal špatným směrem, ale ono to tam nakonec bylo.
Publikováno 29 duben 2014 - 11:29
Teda clovek jede na chatu, vyfoti zdejsi historicky objekt na PM a nasledne zjisti, ze mu tam o vikendu operovala droping. GRRR
Publikováno 29 duben 2014 - 13:35
Já se jdu na víkendové resty vrhnout až teď, tak koukám, že se mám asi na co těšit...
Vybouchly mi 4 dny volna, které jsem měla mít, tak budu mít dost času pomalu v klídku hledat, když už musím tvrdnout doma.
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 29 duben 2014 - 13:44
Teda clovek jede na chatu, vyfoti zdejsi historicky objekt na PM a nasledne zjisti, ze mu tam o vikendu operovala droping. GRRR
Prosím tě, kde máš chatu? Bys mi nepřál ani geovíkend bez rodiny.
Publikováno 29 duben 2014 - 14:18
Já se jdu na víkendové resty vrhnout až teď, tak koukám, že se mám asi na co těšit...
Vybouchly mi 4 dny volna, které jsem měla mít, tak budu mít dost času pomalu v klídku hledat, když už musím tvrdnout doma.
Není to tak zlé jak se to na první pohled tváří.
Ale CITO víkend se nám výborně podařil.
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů