Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#5881 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2014 - 9:58

Uvidíme jestli ty kulišárny někdy zveřejní, třeba "hřebík ve stavidle rybníku" určitě nikdy hledat nebudeme. Podle autorů jak píšou v manuálu je to "nelokalizovatelný detail" . 

http://www.poznejmisto.cz/manual.php

• 0

#5882 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2014 - 10:27

Ono je hodně věcí zdánlivě nelokalizovatrelných. Ale pokud ten detail má nějaký význam - něco se k němu vztahuje, je něčím důležitý, je o něm nějaká zmínka na veřejně dostupných místech - tak se najít dá. Jako nelokalizovatelné místo bych považoval něco, co bylo v době focení změněno, ať kvůli fotce, nebo kvůli něčemu jinému. Už i to tu bylo a nakonec se to taky dalo najít.

• 0

#5883 jackcomputer

jackcomputer

Petr

• Members
  • PipPipPip
  • 217 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 9:59

No ta Pardubicka 1903 taky neni moc lokalizovatelna fotku jsem zadnou nenasel.

• 0

#5884 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 10:31

Kupodivu fotku 1903 jsem nenašel, ale místo ano. A už si říkám, že takováto místa bych si měl fotit. Člověk kolem (kdysi) moderních soch chodí a ani ho to nenapadne, až to třeba najednou zmizí při nějaké úpravě prostoru.

• 0

#5885 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 10:39

Jo musim rict, ze sem taky 1903 dal BF.  A to jsem to zkousel i pres hledani, ale asi marne. Dokonce sem zkousel hledat i po nalezu se znalosti mista a taky nic.

Jo ty mizejici sochy ..na nektere vzpominam se slzou v oku patrily k memu mladi -- na Novodvorske v Praze Hokejista, Kost....

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#5886 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 11:31

Já vzpomínám na dvě sochy, které mi tu nechybí vůbec. Obrovský bronzový Lenin a Gottwald. Léta pak stály za plotem poblíž nádraží v Křemži a nikdo nevěděl, co s nimi. Ale např. mozaika v muzeu dělnického hnutí byla udělána tak pěkně, spíš s důrazem na jižní Čechy a tradiční činnosti - rybářství, lesnictví - že tam zůstala dodnes i když už je to knihovna. Tahle sochařská díla byla plánována, určité procento z investic muselo jít na výzdobu. Takže sochaři měli zakázky a někteří z toho dovedli vybruslit, že udělali něco nadčasového, třeba ptáky.

• 0

#5887 jackcomputer

jackcomputer

Petr

• Members
  • PipPipPip
  • 217 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 12:49

Já vzpomínám na dvě sochy, které mi tu nechybí vůbec. Obrovský bronzový Lenin a Gottwald. Léta pak stály za plotem poblíž nádraží v Křemži a nikdo nevěděl, co s nimi. Ale např. mozaika v muzeu dělnického hnutí byla udělána tak pěkně, spíš s důrazem na jižní Čechy a tradiční činnosti - rybářství, lesnictví - že tam zůstala dodnes i když už je to knihovna. Tahle sochařská díla byla plánována, určité procento z investic muselo jít na výzdobu. Takže sochaři měli zakázky a někteří z toho dovedli vybruslit, že udělali něco nadčasového, třeba ptáky.

Tak tady ho mas je kousek od Hradce Kralove u obce Rusek

http://zpravy.idnes....adec-zpravy_klu

• 0

#5888 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 13:54

To je jiný KG. Ten náš měl ruce natřené načerveno.

• 0

#5889 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 14:33

No nic, jdu zkusit ty ptáky naklikat naslepo...  :angry:  ;)

• 0

#5890 jackcomputer

jackcomputer

Petr

• Members
  • PipPipPip
  • 217 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 16:12

To je jiný KG. Ten náš měl ruce natřené načerveno.

Ja vim ze je to jiny jen jsem ti chtel udelat radost :D :P

• 0

#5891 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 18:17

Fotka 1906 - Praha. Jsem sám, komu připadá, že je špatně určená poloha na mapě? Člověk pozná, co to je, kliká jak zběsilý a pořád se ukazuje Špatně. Až pak náhodně Buďte přesnější a nakonec "správná" poloha na dost nepravděpodobném místě.

Edit : Psal jsem upozornění i na Poznej místo a už upraveno.

Tento příspěvek byl upraven od mlog: 28 duben 2014 - 18:18

• 0

#5892 tr.ma

tr.ma

Martina

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)
  • LocationPříbramsko

Publikováno 29 duben 2014 - 8:09

Tak víkendové restíky dohledány, byť na první pohled mi vše přišlo nemožné, Pardubická taky doklikána BF. Ale nevím proč nemohu najít olomouckou 1902  :( , no nic jdu zkoušet další pojmenování stavby a hledat dál. 

• 0

#5893 bartusko

bartusko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)
  • LocationKvilda

Publikováno 29 duben 2014 - 9:27

Tak víkendové restíky dohledány, byť na první pohled mi vše přišlo nemožné, Pardubická taky doklikána BF. Ale nevím proč nemohu najít olomouckou 1902  :( , no nic jdu zkoušet další pojmenování stavby a hledat dál. 

Tak s radostí koukám, že nejsem sama, kdo té olomoucké xxxx nemůže přijít na jméno  :D

A to jsem si říkala, že to dám do pár minut. A ono houbajs... :huh:

• 0

#5894 Macamica

Macamica

Macamica

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 9:49

#1908 Těžká nostalgie, chodila jsem tam v nejbližším okolí na gympl.... :)

• 0

#5895 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 543 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 10:15

Tak tady se musím radovat, že olomouckou 1902 jsem uhádla na první dobrou. Říkala jsem si, jestli se tam někdy objeví, ale tenhle pohled je fakt docela špekózní. :) 

• 0

#5896 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 10:55

Tak kupodivu já jsem u 1902 našel ten dům vpravo. To co se mi zdálo jasné, objekt vlevo, jsem nikde neviděl.

A kupodivu dvě z posledních deseti jsem našel díky špatné úvaze, kdy jsem hledal špatným směrem, ale ono to tam nakonec bylo.

• 0

#5897 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 11:29

Teda clovek jede na chatu, vyfoti zdejsi historicky objekt na PM a nasledne zjisti, ze mu tam o vikendu operovala droping. GRRR

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#5898 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 13:35

Já se jdu na víkendové resty vrhnout až teď, tak koukám, že se mám asi na co těšit... :D

Vybouchly mi 4 dny volna, které jsem měla mít, tak budu mít dost času pomalu v klídku hledat, když už musím tvrdnout doma. :(

• 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#5899 droping

droping

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 13:44

Teda clovek jede na chatu, vyfoti zdejsi historicky objekt na PM a nasledne zjisti, ze mu tam o vikendu operovala droping. GRRR

Prosím tě, kde máš chatu? Bys mi nepřál ani geovíkend bez rodiny. :D

• 0

#5900 tr.ma

tr.ma

Martina

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)
  • LocationPříbramsko

Publikováno 29 duben 2014 - 14:18

Já se jdu na víkendové resty vrhnout až teď, tak koukám, že se mám asi na co těšit... :D

Vybouchly mi 4 dny volna, které jsem měla mít, tak budu mít dost času pomalu v klídku hledat, když už musím tvrdnout doma. :(

Není to tak zlé jak se to na první pohled tváří.  ;)

Ale CITO víkend se nám výborně podařil.  :)

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama