Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#7061 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:08

Jde vám hledání obrázku, když si jeho URL adresu vezmete ze zdrojového kódu stránky? (Kdo to používá, tak ví... ;) ) Ještě před pár dny mi to šlo a teď výsledek:

Adresa URL buď neodkazuje na obrázek, nebo obrázek není veřejně přístupný.  :huh: 

Nejde. Zakázali přímý přístup do složky s obrázky.

Ale je to skoro jedno, fungovalo to jen když autor udělal tu chybu, že tutéž fotku publikoval i někde jinde, třeba na blogu.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 27 leden 2015 - 14:10

• 0

#7062 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:08

Uf, tak to jsem na jednu stranu ráda, že závada není jen na mém přijímači... ovšem na druhou... ach jo... škoda, tu a tam jsem ten obrázek použila na hledání.

Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 27 leden 2015 - 14:10

• 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#7063 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:11

tak si tu URL adresu vemte jinde :D  - pravej klik myší na číslo obrázku > kopírovat adresu odkazu...

hledejte .... ;)

Tento příspěvek byl upraven od miki6: 27 leden 2015 - 14:18

• 0

#7064 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:27

Nejde. Zakázali přímý přístup do složky s obrázky.

Ale je to skoro jedno, fungovalo to jen když autor udělal tu chybu, že tutéž fotku publikoval i někde jinde, třeba na blogu.

Tak mně se touhle cestou povedlo většinou obrázek najít i přesto, že ho autor nikde jinde nepublikoval, ale našlo mi to třeba téměř totožnou fotku, focenou třeba jen z malinko jiného úhlu. 

• 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#7065 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:31

tak si tu URL adresu vemte jinde :D  - pravej klik myší na číslo obrázku > kopírovat adresu odkazu...

hledejte .... ;)

Já nerozumět, která řeč ty mluvit.  :lol:

• 0

#7066 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:32

URL si můžu vzít, kde chci. Když ho přetáhnu do adresního řádku, napíše mi to FORBIDDEN.

A k hledání - asi máme každý jiný Googl. Mě to většinou našlo, jen když byla fotka totožná. Stačila třeba změna osvětlení a našlo to spoustu věcí, ale úplně jiných. Kdysi jsem používal i TinEye, ale výsledek byl ještě slabší.

A zjistit URL lze mnoha způsoby, jen nejde otevřít. Teď jsem zjistil, že lze otevřít v prohlížeči samostatný náhled z galerie, ale když ho použiju jako zdroj obrázku pro Google, taky podle něj nehledá. Ale víc se tím zabývat nebudu, jak už jsem psal, pro mě to byla vždycky jen okrajová metoda.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 27 leden 2015 - 14:38

• 0

#7067 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:34

Umím si ho zobrazit na samostatné záložce, takže to jít musí.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#7068 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:39

Já nerozumět, která řeč ty mluvit.  :lol:

Na obrázek kliknu pravým, a Vyhledat obrázek pomocí služby Google. To by mělo být to samé. Jen to nepotřebuje URL. Poslední dobou to používám spíš jen na otevření nové karty k hledání  :)

V minulosti mi to ukazovalo i podobný fotky, na různých webech. Teď už tolik ne. 

• 0

#7069 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:40

Umím si ho zobrazit na samostatné záložce, takže to jít musí.

Taky jsem si obrázek zobrazila na samostatné záložce, ale když si z toho vezmu tu URL adresu a vložím do vyhledávání obrázků na Googlu, tak mi to nic nenajde a oznámí tohle: Adresa URL buď neodkazuje na obrázek, nebo obrázek není veřejně přístupný.

• 0

#7070 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:43

Na obrázek kliknu pravým, a Vyhledat obrázek pomocí služby Google. To by mělo být to samé. 

Jejda, proč jsem tohle nepoužívala dřív, to fakt funguje.  :lol: Díky.

Jinak mně to našlo často na googlu podobný obrázek, když jsem k němu ještě zadala nějaký popis a trefila se. 

• 0

#7071 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:46

Na obrázek kliknu pravým, a Vyhledat obrázek pomocí služby Google. To by mělo být to samé. Jen to nepotřebuje URL. Poslední dobou to používám spíš jen na otevření nové karty k hledání  :)

V minulosti mi to ukazovalo i podobný fotky, na různých webech. Teď už tolik ne. 

ale to jde jen u těch mrňavých náhledů v galerii, v detailu myslím ne, nebo jo ?? v chromu ??

• 0

#7072 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:53

ale to jde jen u těch mrňavých náhledů v galerii, v detailu myslím ne, nebo jo ?? v chromu ??

Jojo, to jsem zapomněla. Jen u těch mrňavých.

• 0

#7073 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:56

Taky jsem si obrázek zobrazila na samostatné záložce, ale když si z toho vezmu tu URL adresu a vložím do vyhledávání obrázků na Googlu, tak mi to nic nenajde a oznámí tohle: Adresa URL buď neodkazuje na obrázek, nebo obrázek není veřejně přístupný.

To máš pravdu, to skutečně nejde.

Takže jedině ho uložit a pak ho použít od sebe z disku.

Přijde mi, že blokovat tohle hledání je tak trochu trapné a navíc to málokdy funguje.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#7074 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 14:59

To máš pravdu, to skutečně nejde.

Takže jedině ho uložit a pak ho použít od sebe z disku.

Přijde mi, že blokovat tohle hledání je tak trochu trapné a navíc to málokdy funguje.

Už jsem to obešla jinak, jak radila Evca.N a je to rychlejší, než když to teď zablokovali.  :lol: A máš pravdu, trapné to je, protože to jde všelijak obejít. Navíc ne každému google dá správný obrázek hned, někdy to fakt chce i k tomu vhodný popis, aby to něco našlo. Já to používám docela často, i když ne vždy úspěšně.

A hned mám nález 2478 - adresa obrázku, k tomu vhodný dotaz a obrázek je na světě. Téměř totožný, jen se skupinkou lidí.  :)

Tento příspěvek byl upraven od Alf Gang: 27 leden 2015 - 15:02

• 0

#7075 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 15:06

Už jsem to obešla jinak, jak radila Evca.N a je to rychlejší, než když to teď zablokovali.  :lol: A máš pravdu, trapné to je, protože to jde všelijak obejít. Navíc ne každému google dá správný obrázek hned, někdy to fakt chce i k tomu vhodný popis, aby to něco našlo. Já to používám docela často, i když ne vždy úspěšně.

A hned mám nález 2478 - adresa obrázku, k tomu vhodný dotaz a obrázek je na světě. Téměř totožný, jen se skupinkou lidí.  :)

Závidím  ;) Ta klíčová slova mi moc nejdou. Ale po čase se to většinou poddá.

• 0

#7076 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 15:07

Závidím  ;) Ta klíčová slova mi moc nejdou. Ale po čase se to většinou poddá.

Taky jich musím občas pár vyzkoušet, než se trefím. A někdy nepomůže ani to. 

• 0

#7077 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 15:10

Pravým a Vyhledat pomocí Google? To je asi fíčura Chromu, nebo nějakého pluginu. Nemám to v nabídce. Asi bych snadno našel, kde příslušný plugin najít.

• 0

#7078 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 15:13

Pravým a Vyhledat pomocí Google? To je asi fíčura Chromu, nebo nějakého pluginu. Nemám to v nabídce. Asi bych snadno našel, kde příslušný plugin najít.

Ani u miniatury ti to nejde?

• 0

#7079 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 15:17

Nejde. Ale už jsem přišel na jinou metodu, která zablokovat ani nejde.

• 0

#7080 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 15:58

Tam já jsem byl, takže jsem si říkal, jestli to je ono a bylo. Kousek vedle je keš.

Vyhledávání podle obrázku já naposledy s úspěchem využil, když jsem měl obrázek z jiného webu a potřeboval jsem ho najít v umístění s dalším popisem, jinak to už moc nefunguje.

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama