Ani bych nemusel psát skript, upozorňovátek na změněné stránky je mnoho. Mám takto uděláno, když se změní počet keší v kraji (místo notifikací, většinou jsou to ale archivace eventů), na PM se mi to nějak nepovedlo zprovoznit a nechal jsem toho. Nemá to pro mě význam. Rád si dohledám, ale nemusím být první, i tak se mi to několikrát povedlo. Ale nechat se budit SMS, rychle startovat PC, když někdy vyběhne nová fotka v jednu v noci, to nemusím.
poznejmisto.cz II.
Publikováno 17 březen 2015 - 9:56
Tak já si na FTF nehraju ani u geocachingu, ani u Poznej místo. Obojí hraju když mám čas, chuť, náladu... Když se FTF podaří (u geocachingu tuším jednou a u PM dvakrát), tak to sice potěší, ale víc mě těší, když místo prostě najdu.
Včera jsem se dlouho mordovala s 2577 - vyzkoušela jsem vše možné a nic, Nakonec jsem po delší době vlezla mnou dříve hodně využívaný zdroj a bylo to tam.
No, ale jinak musím souhlasit s yardapb - ne všechna FTF místa asi budou asi regulerně zasloužená, však i kešky se prý dají zjistit ještě před publikací. Hmm, na tohle já nemám čas, ani žaludek, jen se divím, že to někoho těší...
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 17 březen 2015 - 10:32
Kešky se daly zjistit před publikací, kdysi, ale byl to postup pro hračičky, který jsem použil jen jednou (protože byl součástí luštění jedné mysterky). Možná to jde i teď, ale nejpravděpodobnější metoda je, že owner nebo někdo z jeho blízkých řekne známému, že tam někde zakládá keš, která čeká na publikaci, př. to někdo najde před publikací náhodou.
Publikováno 17 březen 2015 - 15:43
Nevím jak ostatní lovci FTF, ale já hádám zcela regulérně! To jaký kraj bude následovat víme přece všichni a jednotlivá místa jdou přeci taky vytušit už předem, protože se uznávají fotky téměř pořád stejným lidem. To bychom nesměli sbírat keše, ale to by zase nevznikalo tolik pěkných obrázků. Chce to mít jen oči otevřené a něco si navíc pamatovat, popř. někde uložit. A hlavně sedět u kompu v době publikace.
Publikováno 17 březen 2015 - 18:40
V tom případě někteří mají komp i v posteli.
Jo takových jistě bude víc a vůbec není těžké zjistit, kdo to je
S III mini (N5800XM)
Publikováno 18 březen 2015 - 22:31
Nevím jak ostatní lovci FTF, ale já hádám zcela regulérně! To jaký kraj bude následovat víme přece všichni a jednotlivá místa jdou přeci taky vytušit už předem, protože se uznávají fotky téměř pořád stejným lidem. To bychom nesměli sbírat keše, ale to by zase nevznikalo tolik pěkných obrázků. Chce to mít jen oči otevřené a něco si navíc pamatovat, popř. někde uložit. A hlavně sedět u kompu v době publikace.
Tak nevím nikoho jsem konkrétně nepodezíral z nepoctivosti, ale jak se říká potrefená husa nejvíc kejhá. Stačí být trochu více zdatný v IT a stačí si vytvořit nějaký soft který dokáže sám některé věci řešit a hledat, popřípadě rovnou odesílat přes profil přesné místo, tak potom není problém být hodně často první a nemusí být ani u PC.
Publikováno 18 březen 2015 - 23:27
V tom případě někteří mají komp i v posteli.
Haha, teď už ho máš v posteli i ty? 3x po sobě první...
Publikováno 19 březen 2015 - 7:44
Napsat soft, který by automaticky rozpoznal obrázek, porovnal s obrázky na celém webu, našel souřadnice a zalogoval - to kdyby někdo uměl, určitě by ho zaměstnal Google, těm vyhledávání podle obrázku moc nefunguje.
Spíš někdo ze začátku zkoušel generovat souřadnice v husté síti, ale autoři to poznali a napsali sem, že o tom ví. Obecně myslím, že to jsou všechno mnohem složitější a zdlouhavější metody, než místo prostě poznat.
Publikováno 19 březen 2015 - 8:05
Napsat soft, který by automaticky rozpoznal obrázek, porovnal s obrázky na celém webu, našel souřadnice a zalogoval - to kdyby někdo uměl, určitě by ho zaměstnal Google, těm vyhledávání podle obrázku moc nefunguje.
Spíš někdo ze začátku zkoušel generovat souřadnice v husté síti, ale autoři to poznali a napsali sem, že o tom ví. Obecně myslím, že to jsou všechno mnohem složitější a zdlouhavější metody, než místo prostě poznat.
Ale yardapb nepsal nic o softu rozpoznávání obrázků. Jak je vidět jsou jednodušší způsoby a asi i efektivnější. Miki6 sem dával fotku, kde je vidět, že lze mít FTF a přitom ještě není uhodnuto... Náhoda? Chyba v systému?
Publikováno 19 březen 2015 - 8:25
To je podle mě chyba v systému. Protože první nález by logicky měl mít současně uhodnuto, ať se k tomu dostal jakkoli.
Publikováno 19 březen 2015 - 8:57
To je podle mě chyba v systému. Protože první nález by logicky měl mít současně uhodnuto, ať se k tomu dostal jakkoli.
Nemusí. Pokud není fyzicky kliknuto na místo, prostě nález není. Je tam nula. Ale představ si situaci, že systém někdo dokáže obejít a dokáže mu vnutit, že už má uhodnuto. Tím pádem se mu neukazuje kraj, ale jen detailní výřez a pak kliknout doprostřed už je přeci jednoduchý. Pak se teprve zaznamená nález. Miki6 fotkou možná trefil přesně tohle mezidobí.
Publikováno 19 březen 2015 - 9:10
Nevím, fakt je ten, že ráno jsem naklikl druhé místo, ale nevím, kdy přesně tu fotku zveřejnili.
Šel jsem prakticky najisto, byl jsem tam, takže žádné googlení a hledání obrázků.
Teď je tam 9 nálezů, takže asi špek, 2589.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 19 březen 2015 - 9:24
Nevím, fakt je ten, že ráno jsem naklikl druhé místo, ale nevím, kdy přesně tu fotku zveřejnili.
Šel jsem prakticky najisto, byl jsem tam, takže žádné googlení a hledání obrázků.
Teď je tam 9 nálezů, takže asi špek, 2589.
Takových lokálních špeků je víc a to víc člověka, který to zná a jde tam najisto, vždy překvapí, že už je uhodnuto...
Podle databáze od JolaLuby byla publikace 5:54.
Tento příspěvek byl upraven od mlog: 19 březen 2015 - 9:25
Publikováno 19 březen 2015 - 9:38
Publikováno 19 březen 2015 - 9:55
Ta sprcha byla alespoň u vody, to se nakonec nakliknout dalo. Ale tahle občerstvovna se sochou je u silnice. Těch je mnohem víc.
Publikováno 19 březen 2015 - 10:07
2533 - kdysi jsem tam byl, takže jsem si po chvilce vzpomněl, kde se to zařízení nachází
2589 - detektivní práce, která zabrala 10 až 15 minut, sám jsem se divil, že bylo FTF
Publikováno 19 březen 2015 - 11:48
a jéje.. nějak se hra ubírá blbým směrem.. ať si každej nechá svý svědomí, nemá cenu si kazit hádání... kašlete na to.. chjoo :-(
Publikováno 19 březen 2015 - 11:59
2589 - detektivní práce, která zabrala 10 až 15 minut, sám jsem se divil, že bylo FTF
To jsi měl jediné štěstí, že v 5:54 já ještě spím :-)
Hledal jsem asi 1 minutu a to jen ve vlastní hlavě.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
9 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů