Přejít na obsah

Fotka

poznejmisto.cz II.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8105 odpovědí na toto téma

#1621 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 15:43

Misto jara je tu opet zima a jeste hledat takovahle pochmurna mista .... nejaka optimisticky rozkvetla zahrada by nebyla?
  • 0

#1622 JolaLuba

JolaLuba

JolaLuba

• Members
  • PipPipPip
  • 914 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 16:20

sákra z toho hřbitova mám už depku, furt samý náhrobky a slzy..a nic, lítám nad zlínskem, jak blbá..du radši plavat..:-)
  • 0

#1623 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 16:45

Ponuré místo, slzy a depka? Tak to asi všichni tu 371 hledáte špatně - vždyť je to takový pěkný vzdušný a prosluněný hřbitov s krásnou vyhlídkou, zajímavou architekturou smuteční síně a pláckem pro příjemné rozptýlení, to vše na předělu mezi panenskou přírodou a idylickým letoviskem. Zkrátka dobrá adresa pro poslední odpočinek.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#1624 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 16:53

Diky pawe, diky tvy obhajobe krasnyho mista mam na prvni klik
  • 0

#1625 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 17:06

PaWcz napsal/a:
Ponuré místo, slzy a depka? Tak to asi všichni tu 371 hledáte špatně - vždyť je to takový pěknný vzdušný a prosluněný hřbitov s krásnou vyhlídkou, zajímavou architekturou smuteční síně a pláckem pro příjemné rozptýlení, to vše na předělu mezi panenskou přírodou a idylickým letoviskem. Zkrátka dobrá adresa pro poslední odpočinek.

Škoda, že tenhle výčet kvalit místa nepřišel dřív, měla bych to taky za chvíli. Takhle jsem viděla desítky jiných a ne tak vábných míst.:D Po nalezení se mi to místo taky líbilo mnohem víc, než před ním... ale spěchat se mi tam tak jako tak nechce.B)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1626 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 17:08

HadiceA napsal/a:

Alf Gang napsal/a:
Ale hodně dlouho už taková místa vidět nepotřebuju, to co mi google nabízel bylo občas pro silný žaludek...:o

Vždyť není potřeba všechno hledat na Googlu. Zrovna tady je typ místa úplně jasný, tak stačí pár přiblížení leteckých snímků a je hotovo. S trochou štěstí do minuty, při systematickém hledání do 10 minut.

Njn, já jsem spíš googlista, než mapový expert. :D I když musím zpětně říct, že jsem taky nad mapou kroužila, ba dokonce nad tím místem a přesto jsem byla vedle jak ta jedle. Už mi asi jdou oči moc šejdrem.:DB)

Mimochodem - na to, že je to jinak (když pominu účel místa) opravdu pěkné místo, tak z něj na netu bohužel moc obrázků není. Mně se nakonec ukázal jen takový pidi mini.;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1627 koyamas family

koyamas family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 19:21

HadiceA napsal/a:
Vždyť není potřeba všechno hledat na Googlu. Zrovna tady je typ místa úplně jasný, tak stačí pár přiblížení leteckých snímků a je hotovo. S trochou štěstí do minuty, při systematickém hledání do 10 minut.

Tak tentokrát mi u 671 taky nezbylo nic jiného než ji vymapit, když googlení úspěch nepřineslo. Ale 10 minut systematického hledání zdaleka nestačilo. Po dni googlení jsem tomu musel věnovat třičtvrtěhodinu systematického propátrávání mapy.
  • 0
Vložený obrázek

#1628 M13JP

M13JP

Pepa

• Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 19:30

koyamas family napsal/a:

HadiceA napsal/a:

Tak tentokrát mi u 671 taky nezbylo nic jiného než ji vymapit, když googlení úspěch nepřineslo. Ale 10 minut systematického hledání zdaleka nestačilo. Po dni googlení jsem tomu musel věnovat třičtvrtěhodinu systematického propátrávání mapy.

No, tak 671 se dá najít i přes mapu docela rychle, stačí trochu logiky. Já třeba takhle přes mapu hledám rád, naposledy se mi to osvědčilo u 673, trvalo mi to cca 10 minut.B)B)B)
  • 0

#1629 Columbovsukni

Columbovsukni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 579 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 19:41

koyamas family napsal/a:

Ale jo, zbylo. Já jsem ani nevygooglila ani nevyterénila. :D Na hledání v mapě podle terénu (nebo podle čeho to dáváte) jsem úplně jalová... Už jsem třeba jakýsi obrázek našla podle kopce v pozadí, který jsem si ale nejdřív vygůglila. Že bych to našla přímo na mapě, to bohužel ee. B)
  • 0

#1630 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 543 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 20:19

Teda hřbitov dal zabrat Mohlo to být rychlejší, kdybych si ten správný včera pořádně prohlédla. ... Teď ještě ta chata.
  • 0

#1631 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 20:29

Mě se u míst, která jsou evidentně ve městech nebo poblíž celkem osvědčuje zadat do Googlu postupně několik měst z daného kraje. V kombinaci s předpokládaným slovem. Většinou to pak najde. I když třeba ne jako obrázek, ale i podle textového popisu se dá hledat.
  • 0

#1632 bobasso

bobasso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 21:51

Nó, tak ty hřbitovy mi ňák nendou. S tím úplně prvním jsem zápasil několik dní, druhý byl asi nejrychleji nalezen a tady ta #0671 by mi bez těch poskytnutých hintů tu na fóru přichystala též několik bezesných nocí. Nejhorši je, že jsem tohle město ve spojení s hledaným zadával v několika obměnách a fotka nevypadla ani jedna z gůglu. Na satelitu je to místo ale nepřehlédnutelné. Ještě že už se zazelenalo. Zaplaťpánu bohu mohu jít dnes v klidu spát a nebude se mi již o té fotce nic zdát. :)
  • 0
bobasso

#1633 PeSis

PeSis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 4:23

Hřbitov nalezen -> HURA. A při plánování lokalit keší na "snad" teplejší víkendy (asi az v květnu) :o tak jsem našel 4 restíky. Ale ta Kupsova ďábelská (666) květinka mi teda nedá spát. Snad se někdy objeví. :|:(;):@
  • 0

HUAWEI G510, ZTE Blade ;  c:geo, Locus, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522

Profil na Poznej místo

#1634 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 6:07

PeSis napsal/a: Ale ta Kupsova ďábelská (666) květinka mi teda nedá spát.
Snad se někdy objeví. :|:(;):@

Zrovna teď kvetou .... :)
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1635 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 6:34

kapsa napsal/a:

PeSis napsal/a: Ale ta Kupsova ďábelská (666) květinka mi teda nedá spát.
Snad se někdy objeví. :|:(;):@

Zrovna teď kvetou .... :)

To je mi ale zase nápověda :) To jsem ani nemusel koukat na fotku B)
  • 0

#1636 venca68

venca68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 7:34

Kapsa má na internetu fůry fotek. A dokonce i s popiskami. Člověk ani nemusí být botanik... ;)
  • 0

#1637 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 8:28

To bylo krásné hledání (Kapsovy květinky). Tak si to představuji, jedna indicie tě navede na druhou, ta na další až se dostaneš k místě kde to je. Moc pěkné.
  • 0

#1638 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 8:47

Tak to nebylo. Při pohledu na kytku se mi okamžitě vybavilo místo a pak jen ho celé proklikat, protože je poměrně velké. Před 30 lety jsem to našel kvést přímo u cesty. Jenomže tehdy jsem pochopitelně fotil černobíle.
  • 0

#1639 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 9:25

davidb11 napsal/a: To bylo krásné hledání (Kapsovy květinky). Tak si to představuji, jedna indicie tě navede na druhou, ta na další až se dostaneš k místě kde to je.
Moc pěkné.

Díky, to jsem rád, že líbilo. Kytka je to opravdu nádherná (a má i vlastní kešku) :) ale bohužel je jich čím dál míň. Byl jsem se tam kouknout v pondělí, je jich už opravdu jen pár a letos jich taky dost zmrzlo .... :(
Víc nápovědy už snad netřeba .... :D
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1640 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2013 - 10:19

Nebylo by fajn, kdyby přímo z poznejmisto.cz šlo poslat email nebo SZ?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama