Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#3301 Viktor36005

Viktor36005

Viktor36005

• Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 11:56

von Bronin

Tak ono je to hlavně zdarma a systém je super.Windows 10 používám na počítačích i telefonech několik měsíců.

Už jsem slyšel, že "zadarmo" to má být jen asi rok, pak Ti má přijít zpráva, že Ti skončilo bezplatné používání W10 a že si máš zaplatit. Celkem tomu věřím, protože je otázkou: Proč by to dávali někomu zdarma ??? - charita (asi těžko).   :-)

No a taky se proslýchá, že jedním z důvodu je aby mohli lépe sledovat co na PC děláš, který stránky navštěvuješ atd. atd. I když to samozřejmě dělají už teď.  :-)   :-)

Takže - zatím mi vše chodí na zaplacených starších Windousech, tak asi nic měnit nebudu.  

• 1

#3302 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:01

Ano, upgrade z Win7 je zdarma, k tomu byl můj 1příspěvek. Pokud kupuješ nový počítač, samozřejmě systém zaplatíš -tak to ale bylo vždy, jestli se nepletu...potažmo mi to přijde normální.

Kdyz sis koupil plnou verzi W7, mohl jsi tu licenci prestehovat na novy pocitac. (podobne, jako sis prevezl tu pracku do noveho bytu.) Na to ti ale Microsoft vnucuje "zdarma" upgrade, ktery ale na novy pocitac uz prenesitelny neni. To opravdu za normalni povazovat nemohu.

• 0

#3303 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 314 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:01

To jsou akorat tak kecy. Polovina prumyslovejch aplikaci na tom dodnes nefunguje. Docela se desim toho ze se to bud me, nebo nekomu z mych zakazniku nedopatrenim "zadarmo" nainstaluje. Ugrade si muze dovolit nekdo kdo na tom akorat cumi na web a pise ve Wordu. Coz je vetsina uzivatelu. Ale reci o automaticky pracce fakt jsou zcela mimo realitu.

Tohle vždycky tvrdí někdo, kdo W10 nepoužívá. Co to je "polovina aplikací"? :) Firmy W10 používají a fungují na nich běžně...
Už mě to zase nebaví ;)používejte co kdo chcete a potřebujete :)
  • 0

#3304 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1458 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:04

Stahování na 100 Mb lince. Asi mi hrábne......

sup.jpg

• 0

#3305 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:06

Tohle vždycky tvrdí někdo, kdo W10 nepoužívá. Co to je "polovina aplikací"? :) Firmy W10 používají a fungují na nich běžně...

Blbost! Zanech svych dojmu. Firmy jsou v tomto ohledu mnohem vice konzervativnejsi, nez domaci uzivatele. Micrisift mel hodne tezkou hlavu z toho, ze nemohl donutit firmy, aby opustily sve zabehnute XP, ktere leckde ve firmach bezi dodnes! Pro firemni sferu se daly koupit trebas XP jeste dlouho pote, co uz davno jinde nebyly k sehnani. A totez plati i pro W7.

A, jeslti sis nevsiml, tak na firemnich pocitacich s Active Direcotry se cela taskarice s upgradem na W10 ani neobjevuje.

• 1

#3306 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:09

Tak než začneš šířit paniku, tak si přečti, koho se to přesně týká ;)

Úplně živě vidím naše TV zpravodajství, jak hned po večerníčku referuje o nemožnosti zaparkovat Škodu Octavia combi za touto značkou, protože hnusnej Brusel :D

No nevim,ale me prijde 7,5% vsech vozidel registrovanych v ČR jako docela nezanedbatelna...
http://www.autosap.c...r/#pololeti2015

...posta a sluzby na rozvoz baliku si uzijou, stejne tak remeslnici a nekancelarske firmy. Obce se na upravu totiz vykaslou a radsi budou vybirat pokuty.

• 0

#3307 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 1044 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:13

Tak, tak. Realita je taková, že každá nová verze Win přináší:

- nové potíže s kompatibilitou u věcí, které dřív fungovaly, typický případ nefungující ovladače

- změny v ergonomii (proč sakra není na tomhle místě to co tu bývalo)

- potřebu si znovu uspořádat desktop k obrazu svému

- nefunkčnost některých starších aplikací

A na druhé straně stále větší a větší kupu nevyžádaného balastu "zadarmo", který nepotřebuju, nikdy nepoužiju a netuším, co vlastně dělá a jestli třeba kamsi neodesílá nějaké citlivé informace. Všimněte si, že u desítek EULA zase přitvrdila.

Když to přeženu, tak od op. systému požaduju jen a pouze to, co poskytovaly staré Win NT 4.0 se servis packem 4. Všechno ostatní je navíc, aplikace si s dovolením chci vybrat sám. A samozřejmě by bylo třeba vyřešit podporu nového hardware.

Možná se tu bavíme lehce OT, ale ono to v podstatě je na depresi.

• 4

#3308 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 314 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:25

Pokud vývojáři nepřizpůsobují své programy a aplikace, no tak na novém systému nefungují, to se nedivím. To ale není chyba systému...
  • -1

#3309 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:28

To jiste neni chyba operacniho systemu. Chyba ale je takovy system automaticky vsude vnucovat.

• 5

#3310 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 1044 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:31

To je chyba systému, říká se tomu nedodržování zpětné kompatibility a u majoritního systému je to věc neodpustitelná.

Principielně o tomtéž je vedle debata o novém způsobu logování.

• 3

#3311 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 314 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 12:49

To jiste neni chyba operacniho systemu. Chyba ale je takovy system automaticky vsude vnucovat.

O nějakém vnucování nemůže být řeč. Je 100% na uživateli zda nabídku upgradu využije či ne. A to, že vývojář přizpůsobuje své produkty novým verzím systému je běžné i u Applu či jinde, to není žádná specialita Win.
  • -7

#3312 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 13:02

Chces priklady? Tak namatkou

• skladove hospodarsctvi, ktere udrzujeme pro jeden celni sklad
  • firemni ucetnictvi
  • aplikace pro letiste, ktera se stara o komunikaci mezi lokalnim mericim systemem a komplexnim letistnim systemem pro jeho provoz

Ze jako uzivatel znas a pouzivas vseobecne zname aplikace neznamena, ze jine aplikace nejsou. Je velke mnozstvi aplikaci usitych na konkretni pozadavky toho ktereho systemu, te ktere firmy nebo provozu. O prumyslovych PC ani nemluvim. I Win existuji RT verzi a Win 10 to nejsou a asi sotva nekdy budou.

Na druhou stranu velmi rozumim snaze Microsoftu zahodit stare systemy - udrzovat jejich podporu je velmi draha zalezitost.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#3313 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 13:09

O nějakém vnucování nemůže být řeč. Je 100% na uživateli zda nabídku upgradu využije či ne. A to, že vývojář přizpůsobuje své produkty novým verzím systému je běžné i u Applu či jinde, to není žádná specialita Win.

Ani v tomto nemas uplne pravdu. Zabranit te automaticky nabizene aplikaci je nekdy dost kostrbate.

Okno s ni ti vyskoci kdykoli a shodou okolnosti zrovna ve chvili, kdy se chystas kliknu uplne jinam a diky tomuto kliknes presne na to misto, kde spoustis aktualizaci na Win 10. A ze se da preci snadno preji zpet? Ano, M$ to tvrdi, ale skutecnost je jina. Po instalaci Win10 se system rozhodne, ze nektere aplikace nepujdou a klidne je odstrani. Uz 2x se mi stalo, ze je odstranil tak, ze ani po navratu Win 7 zpet aplikace nebyly.

Nebo se mi stalo, ze po aktualizaci system hlasil, ze se nepodarilo system spustit a nebylo mozne se vratit vubec.

Zda se mi, ze mluvis jen z pohledu cloveka, ktery se stara o jeden svuj (domaci) pocitac, na kterem nema nic nez "kancelarsky" system.

• 11

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#3314 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 314 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 13:53

Ahoj gorde, jak víš odemne, nejsem žádný IT expert :) , ano -normální běžný uživatel (to je asi většina těch tady na foru), těm jsem také adresoval původní příspěvek. Mít stejný systém na pc, telefonu i tabletu je super a přinese to nové možnosti - rozepíšeš mail v pc a doma ho máš na tabletu tam, kde si přestal nebo telefon připojíš continuem k monitoru a chová se skoro jako pc. atd. atd. Mobilní windows 10 jsou ve fázi konečného odlaďování, ale už i tak jsou stabilnější než sekající se Android. V práci mám w10 také -včetně systémů. Že mají firmy různé speciální programy šité na míru sámo chápu, proto s upgradem spěchat nebudou...ale to je jen otázka času, vše se opakuje dokola.
Minulý měsíc v tisku psali, že v krátké době své existence W10 běží již na více než 200 000 000 zařízení, což hovoří samo za sebe... :)

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 05 February 2016 - 14:48

• 0

#3315 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 14:19

Já měl XP a v práci jsem dostal W7. Způsob práce naprosto stejný. I v nastavení se vyznám. Dcera si koupila noťas s Win8.1. A já tam nedokázal nastavit naprosto nic. A pořád jen samá vyjíždějící okna, úvodní omalovánky, kde je třeba jako první krok překliknout na normální plochu, a podobné vychytávky. Je pravda, že na všechno se dá zvyknout. Ale na to, že co šlo snadno, v jednom přehledném panelu, musím teď hledat po všech čertech a pořád se mi vnucuje řešení pro blbce, na to se zvyká těžko. W10 jsem v reálu ještě ani neviděl, ale na těch W7 se mi pořád vnucuje aktualizace na ně. Počkám, až nám to nařídí nebo doporučí ajťák, dřív to dělat nebudu.

• 2

#3316 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 14:25

Já měl v práci taky XP a všechno fungovalo. Pak mi tam nainstalovali W7, protože se starými windowsy se nedalo připojit z bezpečnostních důvodů do banky. A začal horor. W7 mi zabraly skoro celou paměť počítače a když pak potřebuju otevřít excelovskou tabulku, která má sto sloupců a šedesát tisíc řádků, můžu jít na oběd. A když potřebuju něco spočítat ze dvou takových tabulek, můžu jít rovnou domů. Šlak by mě trefil.

• 0

#3317 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 14:39

Já zas na ty XP chválu pět nebudu, bylo to nestabilní, padalo to, zamrzalo to, BS byly častým hostem, věčně byly nějaké konflikty, pomalé to bylo, furt jsem musel dělat údržbu. Ale zvykl jsem si.

Sedmičky se mně líbily, přišly mi stabilnější, alespoň zpočátku :) Věci byly na svých místech, dobře se mi na nich pracovalo. Pak začaly různé potíže s drivery, padalo to, občas nějaký ten BS. Zvykl jsem si.

Teď mám osmičky. Při spuštění na mně blikají nehorázné hovadiny, netuším co to dělá, nevím, jestli to jde povypínat. Přepnu na plochu a téměř o nich nevím. Skoro všechno je jinde. Semtam něco nejde. Zato start je rychlý jako blesk. Zvykl jsem si.

Jaké budou desítky? Zřejmě v mnohém ještě horší. Zvyknu si taky.

(Aby nebylo mýlky, nejsem rezignovaný, a ty nedostatky mně pořádně ser--- štvou, protože používám PC i k práci a mnohdy ty problémy o půlnoci, když musím mít práci hotovou, jsou na vyhození PC z okna. Ale jsem jen prostý uživatel a na jiný přístup nemám, tož bojuju jak to jde)

• 0

#3318 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 1044 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 14:45

Já zas na ty XP chválu pět nebudu, bylo to nestabilní, padalo to, zamrzalo to, BS byly častým hostem, věčně byly nějaké konflikty, pomalé to bylo, furt jsem musel dělat údržbu. Ale zvykl jsem si.

Sedmičky se mně líbily, přišly mi stabilnější, alespoň zpočátku :) Věci byly na svých místech, dobře se mi na nich pracovalo. Pak začaly různé potíže s drivery, padalo to, občas nějaký ten BS.

Co s tím strojem děláš? XP i Sedmy mi spadnou tak jednou za Uherský rok.

(teď doufám, že jsem to nezakřikl).

• 2

#3319 Tomas Tubyl

Tomas Tubyl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 14:50

Hlavním důvodem byl antivir. Když jsem ho odinstaloval, tak mi XP naběhne skoro tak rychle jako doma Win 10. A už si ani nevzpomínám kdy naposled mi zamrz. 

• 2

#3320 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 314 příspěvků(y)

Publikováno 05 February 2016 - 14:56

Hlavním důvodem byl antivir. Když jsem ho odinstaloval, tak mi XP naběhne skoro tak rychle jako doma Win 10. A už si ani nevzpomínám kdy naposled mi zamrz.

Naprosto stejná zkušenost
  • 1

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama