No Moun10Bike na EN fóru sdělil, že dnes na základě zpětné odezvy budou dělat v této věci nějaké změny a lidi ať zatím nedělají změny ve svých e-mailových filtrech. Zřejmě se budou soustředit hlavně na subjecty e-mailů.
Publikováno 24 červenec 2014 - 19:05
No Moun10Bike na EN fóru sdělil, že dnes na základě zpětné odezvy budou dělat v této věci nějaké změny a lidi ať zatím nedělají změny ve svých e-mailových filtrech. Zřejmě se budou soustředit hlavně na subjecty e-mailů.
SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 24 červenec 2014 - 19:28
SOUSTŘEDÍ SE, kurnya... to je ale češtin. Z toho já se jednou fakt budu posrat.
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 24 červenec 2014 - 19:29
Tak já jako blondýna prohlašuji, že se nenechám nějakými křečky kdovíodkud rozhodit a přivést do deprese , na to jsem příliš utahaná a přejedená - pro uklidnění si jdu radši číst v manuálu z jiného oboru o tloušťce několika cm, co radši nemá ani číslované stránky, aby nebylo jasné, kolik jich vlastně je.
Než se rozčilovat, budu naopak optimisticky čekat, že už se pánové chytli za nos a vrátí se k původní variantě, zatímco my na jihu si užijeme jednu bezbodíkovou akci a vzácnou návštěvu ze Žatce. To je určitě lepší zábava než si ničit zdraví nad nápady ze zámoří.
Publikováno 24 červenec 2014 - 20:10
Citečka: tvá poznámka je na místě. Nicméně tady jsem našel právě k "budu se soustředit" vyjádření od Markéty Pravdové z Ústavu pro jazyk český...
SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 24 červenec 2014 - 20:21
Tak já jako blondýna prohlašuji, že se nenechám nějakými křečky kdovíodkud rozhodit a přivést do deprese , na to jsem příliš utahaná a přejedená - pro uklidnění si jdu radši číst v manuálu z jiného oboru o tloušťce několika cm, co radši nemá ani číslované stránky, aby nebylo jasné, kolik jich vlastně je.
Než se rozčilovat, budu naopak optimisticky čekat, že už se pánové chytli za nos a vrátí se k původní variantě, zatímco my na jihu si užijeme jednu bezbodíkovou akci a vzácnou návštěvu ze Žatce. To je určitě lepší zábava než si ničit zdraví nad nápady ze zámoří.
Tak ty se ani nemůžeš nechat rozhodit či přivést do deprese, protože jako teoretik používáš geocaching pouze jako platformu pro plkání. Začni kešovat, něco založ a pak budeš vědět, o čem se tu mluví
Doposavad jsem si myslel, že GS je banda hipíků. Omyl, jsou to kikoti
Publikováno 24 červenec 2014 - 20:53
Milý KaMo, na sbírání bodíků ti i jen v našem českém rybníčku ještě zbývá stále keší dost a dost.
A než abych ti způsobila depresi ( já lama ) nějakou mizernou keškou, ráda se místo toho osobně setkám nebo tady "poplkám" s podobně naladěnými známými , popř.obnovím vzdáleným kačerům starší keš. Zakládat není povinnost, ale možnost + jestli mám zalogovaných nálezů málo nebo moc za cca dva roky opravdu neřeším, prostě se bavím i díky fajn lidem. Sice jsem si původně myslela, že se budu sama toulat s GPS, ale zjistila jsem, že část kačerů je společenská, se smyslem pro recesi, což je mi blízké. Pár nevrlých prskalů mě opravdu do deprese nedostane.
Prostě jen vezmi na vědomí, že někteří z nás se rádi vídají i bez bodů - jak venku při různé zábavě tak tady na fóru - a neupadej z nás do deprese .
Publikováno 24 červenec 2014 - 21:01
Kdyby alespon dali do nastavení na gc.com výběr notifikací. Jestli tu novou, nebo tu starou.
Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30
Publikováno 24 červenec 2014 - 21:03
me ted zas nejde zobrazit vysledek nastavene PQ nad mapou. Vzdycky ot problikne a hned naskoci mapa se vsema keskama ... kurnik
Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
Tip na výlet: Kondracké farní muzeum
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Blackberry nejen na práci
Publikováno 24 červenec 2014 - 21:45
Tak me to teda funguje...
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 24 červenec 2014 - 21:56
me ted zas nejde zobrazit vysledek nastavene PQ nad mapou. Vzdycky ot problikne a hned naskoci mapa se vsema keskama ... kurnik
Používáš greasemonkey? Já opičku musím vypnout, když si chci PQ zobrazit v mapě...Ale jaký script to dělá, jsem nezkoumal, asi GCLH.
Publikováno 24 červenec 2014 - 22:16
Používáš greasemonkey? Já opičku musím vypnout, když si chci PQ zobrazit v mapě...Ale jaký script to dělá, jsem nezkoumal, asi GCLH.
čoveče mam tu Tampermonkey ale je tu už tak čtvrt roku a dodnes to fungovalo bez problému
Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
Tip na výlet: Kondracké farní muzeum
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Blackberry nejen na práci
Publikováno 24 červenec 2014 - 22:39
Tak mám zase geodepresi: docela rád čtu logy, které přicházejí e-mailem, i když vždy s obavami, kde je s krabičkou co v nepořádku. Sleduji i vzniky, volání po údržbě či zániky cizích keší, abych byl v obraze či jim mohl pomoci. Noční změna od Groundspeaku je tak strašná (zásadní ústup od použitelnosti), že nemám chuť číst logy ani na vlastních keších, natož cizích, ani chuť moc sledovat, jak se keškám daří či nedaří. Jenže pokud se přestane sledovat drobná radost nálezců, chybí motivace keše vytvářet či udržovat, natož pokud se nesleduje jejich stav. Na mysl se mi krade otázka, zda dokáže jedna hloupá změna otrávit tolik vlastníků, aby to ve výsledku negativně ovlivnilo hru.
Adame, to s (ne)vůlí logy ponovu sledovat jsi napsal tuze trefně, Jestlis to ještě neudělal, určitě jim to na GS fóru zopakuj, je to tuze vážný argument k věci. Já už jim tam svůj kýbl žluči přilil včera večer.
Přístup Groundspeaku vypustit a testovat tak fundamentální věci naplno na živých lidech metodou pokus-omyl jde prostě mimo moje chápání. To si někde u nich technokrati dali závazek, že něco hodí podle svých představ do lajny po technické stránce a očividně se nikdo nezabýval žádnými dalšími aspekty takového kroku. Nedokážu si totiž představit, že by něco takového mohlo projít, pokud by bylo bývalo za účelem testu a oponentury konfrontováno s třebas jen maličkým vzorkem reálných uživatelů. No tak teď mají pořádnou říšskou ostudu, jak už u nich tradicí. Fakt nedokážu pochopit, jak mohl někdo vymyslet něco tak prudce inteligentního a důležitě informativního, jako napsat lidem do předmětu, že něco "has a new log". Jako by každá notifikace nebyla právě kvůli logu...
Jak jsem se s tím zatím obeznámil, tak na první pohled z předmětu nepoznám, zda jde o Updated coordinates, Archived (dokonce v samém těle zprávy ta formulace, že někdo něco archivoval, není, prostě na pohled totálně obskurní sdělení) či co vlastně za "spešl" akci provedeno...
Filtry jsem zatím pro to nejpodstatnější nastavil nějaké paralelní ke stávajícím, takže třídění už mi nahrubo běží, děj se co děj, buď přes ty nebo přes ony, ale stejně - i v nejlepším případě, že dojde k nějakému překopání předmětů aj. do použitelnějšího tvaru, už tu nebude kontinuita se dosavadními zprávami. Jinámi slovy, maily, které jsem si doposud podle předmětu mohl abecedně řadit či v nich vyhledávat nějaké klíčové jméno, to teď už neobsahují všechny. Archiv doručené pošty mi tím nenapravitelně znehodnotili už tak.
Ajespoň do spamu se mi, na rozdíl od Jacky, zatím nic nezatoulalo. Dobře, žes upozornila, budeme si to teď víc hlídat.
Publikováno 25 červenec 2014 - 5:01
A heleme se - vypadá to, že vrchnost už z těch dvou dopředných kroků jeden zpátky opravdu couvla. Alespoň tam, kde ještě večer strašilo "Owner Notification: Hvezda game park, Prague (GCG02R) has a new Found it log from kubahan", zase k 01:48 UTC čtu "[LOG] Owner: Elrond88 couldn't find Hvezda game park, Prague (Traditional Cache)". Pravděpodobně největší radost, co jsem kdy z nějakého došlého DNFka měl (tedy snad za ním ani opravdový problém není, interpretuju si je zatím jako minutí se cílem pro šero a časovou tíseň, než, že by tam ta keš nebyla). Takže se tímto ze slzavého údolí zvedám a mažu někam směrem za zvědavkou do georůžového, abych tu nekazil náladu...
Publikováno 25 červenec 2014 - 6:37
Já jsem obvykle skeptický, ale řevu je tam teď dost na to, aby GS nějak zareagoval.
V to taky doufám...
I když podle jejich slov - odjinud mají kladné ohlasy... Jen nikdo neví odkud!
Bohužel není jiná možnost, jak se pohodlně a poctivě dostat k datům o keškách, než cpát peníze GS. Ale už dlouho si myslím, že za ty prachy co dostávají toho pro nás - své zákazníky dělají hodně málo. A kdyby měli normální konkurenci, která by prodávala stejné zboží (rozuměj služby jak se dostat k informacím o STEJNÝCH keších - ne o pár keších na OC), tak by zkrachovala, nebo by musela svůj přístup k lidem radikálně změnit...
Publikováno 26 červenec 2014 - 8:09
Tak úprava předmětu je bohužel jediné, co můžeme od Groundspeaku těch XXXXXX čekat. Nejsem rád sprostý, ale tady se nedá říct nic jiného. Kdyby alespoň nechali volbu, zda chceme prostý text či HTML.
Zkusil jsem napsat i na HQ Support, ale tam mi napsali leda to, že vrátili staré předměty zpráv, ale že s HTML formátem nehodlají nic dělat :-(. Takže asi tak se dívají na nás jako na své zákazníky. Zvysoka na naše názory YYYY, tady se nedá říct nic jiného. Tedy, vlastně jo, kašlou, ale to asi nevystihuje to, co skutečně dělají :-(
Zde je jejich odpověď:
Thank you for your feedback regarding the updates to the email notification system. We hear you and we just returned back to the old titles. Overall, we are very excited about the changes we made to modernize the email system. All of our notification emails going forward will be sent in HTML format, which most email providers support (e.g. gmail, outlook, etc).Thanks again for your feedback, and stay tuned for additional updates. Have a wonderful day!
Hlavně že po takovéto zprávě máme mít překrásný den!
Publikováno 26 červenec 2014 - 8:11
Mimochodem, vrátila změny pouze u logů z kešek, u upozorňování na nové kešky tam je stále nový typ, takže mi vlastně do odpovědi částečně lžou :-(.
Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 26 červenec 2014 - 8:12
Publikováno 26 červenec 2014 - 9:39
Já jsem teda včera dostala notifikace, který mi přijdou úplně jako "za starejch dobrejch časů",
předmět: [GEO] Notify: DarkLord Reviewer published PAG10: GeoTour Bonus (Unknown Cache)
a obsah bez nějakejch přiblblejch "vobrázků" - nevidim rozdíl proti dřívějšku.
Tak jsem teda měla za to, že se chytli za nos a změny vrátili. Romane, tvoje notifikace vypadají jinak?
Publikováno 26 červenec 2014 - 10:47
Tak před chvílí pro změnu notifikace s "vobrázkama" - tak já nevim, Máňo !
Publikováno 26 červenec 2014 - 11:34
Mají nás očividně rozsekané do několika databází, které spravují samostatně - třeba nový formát mi začal chodit až poté, co to jakože "vrátili zpět", pak mi přišel jakýsi hybrid, a teď už html se starým předmětem (kromě publikovaných). Prostě v GS dbají o to, abych se nenudil...
Publikováno 26 červenec 2014 - 17:28
Jak tak koukám, tak těm slovákům fakt nedá pokoj! http://www.geocachin...47-a1ac4b98e062
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů