Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#3321 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 20:23

Popravdě, sám se modlím aby se některému ze starších lidí, kterým udrzuju PC, ty w10 nenainstalovaly. S přechodem z winXP na win7 neměla vetsina z nich problém, jeden z nich dostal w8.1 a problem byl na světě. Dodnes s nimi pořádně neumi. Totéž nastane s w10. Jasně, lidi kolem pc dostanou vydělat, ale uživatel bude nasr...štvanej. Já jsem vytocenej už teď protože mi někdo podsouva aktualizaci "zabezpeceni" a přitom je to úplně neco jineho. Takhle by to vazne nešlo, milí soudruzi z MS.
  • 0

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Blackberry nejen na práci

#3322 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 21:14

Hm, tak já vrátím geodepresi ke keším, i když různá technika mě poslední dobou taky zkouší, od tabletu po na pár dní půjčené SUV. Ve středu jsem si dopřála výlet do sousedního okresního města na jednu mysterku, kterou už jsem luštila podruhé, protože jsem si poprvé někam ( jako obvykle ) tak dobře uložila číslo k zámku, že jsem se na ni musela mrknout znova - souřadnice jsem si poprvé naštěstí zobrazila v mapě a tak jsem věděla, kam jít nebo spíš jet. Mno, všechno v pohodě, líbilo se mi jak místo tak krabka, jenže nastal problém jménem ZÁMEK - zapomněla jsem mimo keš logboook a tak jsem chtěla zámeček se čtyřmi čísly znovu odemknout a ejhle, neodemkla, i když jsem byla při manipulaci opatrná a hezky si ho pečlivě položila stranou na dobu, kdy jsem logovala a měnila CWG. I zvedla jsem telefon, omluvila se ownerovi, popsala situaci, nakonec docela příjemný rozhovor i kolem dalších geozáležitostí. Mno a druhý den mi owner volá, že při údržbě se dozvěděl, že hned ráno u keše byl další kačer, který keš otevřel! Není to poprvé, co jsem se zámkem válčila, keš např.v Sušici jsem kdysi neotevřela a papír s posbíranými indiciemi a výpočtem omylem vyhodila (čili nemám nalezeno dodnes, přestože jsem si s ní hrála dost dlouho), v Domažlicích jsem pro změnu vzbudila ownera v sobotu ráno, aby mi poradil, kde je ryska, ke které čísla natáčet ( nenapadlo mě, že by ještě mohl spát, když já už mám za sebou k jeho krabce nějakých 100 km :D )atd. atd. Prostě jak by řekl šmoula Mrzout ( nebo který to byl? ) " Nemám ráda keše se zámky" - až tak, že mě přivádí téměř do geodeprese. 

• 3

#3323 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 23:02

Hm, tak já taky vrátím geodepresi ke keším - tři týdny bez kešek, čtyři políčka v geokalendáři během té doby zůstala nevyplněná, tak snad zítra si všechno vynahradím.

• 0

#3324 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 20:34

Zdravim

Pakliže je toto vlákno nazváno Geodepresivní koutek, nemůže snad nikdo ode mne čekat něco jiného, než že si zde vyliji své kačerské srdce. Začněme tedy s vyléváním! Dnes jsem navštívil PWT Čertova brázda. Je to obrovská porce keší, která by mě najednou ne-li zahubila, pak alespoň zmrzačila. Proto si tam každý týden zajedu a vysbírám pár kousků.

Tak tedy si takto vykračuji, GPS pípne, zamířím k úkrytu, odšroubuji PETku, vytáhnu logbook (pozor, tady to začíná být opravdu zajímavé) a koukám, že jsem zde ji zapsán. Jedná se o zápis z minulého týdne. Ale já tudy přeci nešel! To samé se mi ještě stalo jednou.

Mám takový dojem, že někdo posunuje logbooky, nebo dokonce celé kešky. Tobě to, milý čtenáři, může připadat jako pouhá banalita či něco, co snad nestojí ani sem psát. Mě tento dojem je velmi nepříjemný a proti takovému chování se ohrazuji. A jen doufám, že se jedná o ojedinělý případ (jsem v některých věcech naivní) a nestala se z toho běžná věc.

Někde jsem si přečetl názor, že PWT degraduje geocaching. Já se domnívám, že PWT degraduje spíše samotné chování hráčů.

Myškin

Přiložené miniatury

• LOG.jpg

• 17

#3325 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 21:30

Přečti si něco o žabičkování. Na PWT je asi přesouvání logbooků běžné. Nevím, PWT takovéhoto typu jsem nikdy neprocházell.

• -3

#3326 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:18

Tak tohle je zoufalost...

• 1

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3327 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:21

Konečně jsem to pochopil! V první keši vezmu logbook, potisknu ho od začátku do konce razítky, a umístím ho do poslední keše. A PWT je v suchu! Prostě žabičkoval synchronně semnou, to se vám ještě nestalo? B)

• 9

#3328 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:22

...

Někde jsem si přečetl názor, že PWT degraduje geocaching. Já se domnívám, že PWT degraduje spíše samotné chování hráčů.

Myškin

Tak tady podle fotky se dá naprosto jednoznačně identifikovat pachatel té prasárny (edit 16.2.2016) se zakládá důvodné podezření, které zatím nebylo jinými důkazy vyvráceno, na 

býk51

...ve složení Kostra666 s Kostřicí, s Leguánem82 a mojí maličkostí. Logujeme pod nickem KOBYLE...

• 3

#3329 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 199 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 22:25

Ono obecně založení serie láká tupé honibody. Bohužel to teď poznáváme i na Ještědu.

• 5

#3330 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 12:21

... Někde jsem si přečetl názor, že PWT degraduje geocaching. Já se domnívám, že PWT degraduje spíše samotné chování hráčů. Myškin...

To už se tu řešilo, za svůj názor máš ode mně bod (máš ho stejný jako já), a já se proti takovému chování taky ohrazuji. 

Jak píše mpik, je to běžné, ale právě proto by bylo potřeba jasně říci, že toto není v pořádku. Mně osobně se to hnusí, a považuji ze neskutečné, že se přesouvání logbooků, ba celých keší toleruje. Keš na PWT je stejná jako jakákoli jiná, má svůj unikátní kod, má být označená (a dokonce někdy je), takže nechápu, jak si někdo může dovolit je přesouvat. Jeden z mnoha bordelů ve hře, díky němuž se u mne  střídá radost ze hry s hanbou za účast v ní.

A to považ, že se tu řešil jistý PWT (já už i tu zkratku nesnáším), kde owner v listingu keší tuto aktivitu přímo nabízí. Tzv. žabičkování. K nevíře.

• 11

#3331 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 278 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 13:48

Zdravim

...

Mám takový dojem, že někdo posunuje logbooky, nebo dokonce celé kešky. Tobě to, milý čtenáři, může připadat jako pouhá banalita či něco, co snad nestojí ani sem psát. Mě tento dojem je velmi nepříjemný a proti takovému chování se ohrazuji. A jen doufám, že se jedná o ojedinělý případ (jsem v některých věcech naivní) a nestala se z toho běžná věc.

Myškin

A co jsi čekal, když lovíš PWT?

PWT se loví tak, že se domluví kačeři - nejlépe 5, aby se plně obsadilo auto a vytiskne se aršík samolepek s jejimy přezdívky, které se lepí do logbooku. A tam kde logbook není se prostě vezme to, co se najde v autě - většinou parkovací lístek, nebo se vezme logbook z jiné keše. Ikdyž keš je silné slovo, většinou to je pohozená nevyfouklá petka se složeným papírem. Po hodině, nebo jiném časovém intervalu se prohodí místa v autě a jde lepit samolepky jiný kačer. Ve finále si potom všichni zapíší všechno, včetně disablovaných, aby se sem nemuseli vracet, ikdyž polovinu keší ani neviděli.

A nakonec - tyto kačeři (ať už lovci, nebo owneři) mají většinou IQ houpacího koně a podle toho to tak vypadá...

Ale existují i normální PWT - např. Houba u Bělé p. B., kde každá keš má svůj listing, nebo Ještěrka u Liberce.

• 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#3332 lubbez

lubbez

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 527 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 14:08

Nevím, ale přije mi hloupé házet do jednoho pytle hajzlíky co podvádějí a ownery keší. Tady jsi to trochu přepísknul.

Tento příspěvek byl upraven od lubbez: 07 únor 2016 - 14:08

• 3
Kde je vůle, tam je cesta.
Udělátka na kešky, GEO díly: www.geotools.cz

#3333 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 14:28

Ono obecně založení serie láká tupé honibody. Bohužel to teď poznáváme i na Ještědu.

Není to spíš tak, že PWT se zakládá za účelem uspokojení honibodů? Čertova brázda žádný jiný smysl nemá.

• 4

#3334 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 16:56

No, co se týče ownerů těchto powertrailů s nakopírovanými listingy a keškami ve formě PET prefabrikátů, tak to dle mého zas tolik nepřepísknul...

• 9

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3335 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:01

Zkuste napsat e-mail oněm vykukům z toho úžasného hromadného nicku, třeba se nad sebou alespoň trošičku zamyslí, když již přijde dost mailů o tom, jaký jsou to podvodníci a pra.ata, že toto do GC prostě nepatří.

• -1

#3336 see.bee

see.bee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:18

Jak to tu pročítám, řešíte tu opět a to samé, co tu několikrát proběhlo. PWT u silnice jsem neviděl nikdy nijak povedený, čistě díky za bod a těch bodů mít za den co nejvíc. O ničem jiném to ani není. Stačí se podívat na jiné (Otava, PJH, ŘOPíky u Prachatic, ...) spousta pozemních krabiček, ale donutí kačera udělat něco víc, než se jen vozit v autě a vyskakovat z něj.....

• 0

#3337 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 672 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:26

Pro mě je nejhorší, že m tak zamezí se do oblasti, kde je PWT, podívat. A to se může v okolí skrývat i pěkná krabička, ale kdo by ji v tom pro mě "bordelu" na mapě hledal.    

• 4

#3338 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:31

Pro mě je nejhorší, že m tak zamezí se do oblasti, kde je PWT, podívat. A to se může v okolí skrývat i pěkná krabička, ale kdo by ji v tom pro mě "bordelu" na mapě hledal.    

Ale na to je bezvadná věc - ignore list. A GeoGetem to jsem udělat hromadně. Takhle jsem si krásně pročistil mapu od těch zelených hadů.

• 0

#3339 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 672 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:41

Ale na to je bezvadná věc - ignore list. A GeoGetem to jsem udělat hromadně. Takhle jsem si krásně pročistil mapu od těch zelených hadů.

Jsem BM a s GG nepracuji. Když chci někam jet, kouknu na mapu a kde vidím toho "hada", tak tam dál nekoukám a plánuji výlet jinde.   

• 1

#3340 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 10:02

Nebo je také možné jít a sbírat kus PWT, když je po cestě a na zbytek se vykašlat. Já to tak udělal na Vysočině u Medlova. Nemusíš vysbírat celého hada. A to byly i pěkné krabičky poblíž, u Fryšavy a Kadova.

• 2

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama