Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#3341 Tha Family

Tha Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2016 - 10:41

A nebo se podívat na Statistiky na stránkách project-gc.com. Tak je možné si vytipovat třeba jen krabičky s vysokým počtem či procenty FP.

Používám to při výletech s geodětmi, ať se mají na co těšit.

Tento příspěvek byl upraven od Tha Family: 08 February 2016 - 14:34

• 0

#3342 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2016 - 12:06

To takhle sedím s akorát otevřenou lahví 8° pivka u Televizních novin, když brnkne kolega, že právě kousek od města pípla nová tradička, a jestli nevyrazíme na noční lov. Sice jsem se zařekl, že potmě na žádné kešky do přírody nepojedu, ale po zběžném náhledu jsem se rozhodl slib porušit. Bleskurychle jen stahuji listing do Oregonu, dávám echo dalšímu kolegovi, skáču do auta, a necelou hodinku po publikaci po divoké jízdě blátivou polňačkou a půl kilometru chůze jsme na místě. Cestou jsme nikoho nepotkali, a ani žádné stopy po případných rychlejších předchůdcích nenašli. Až teď jsme si pořádně přečetli listing, kde jsme se dověděli, že máme hledat v lesíku u mokřadu mikrovku někde u země. No co, jsme tři, tak bychom to měli i potmě zvládnout. Trvalo to sice tak 20 minut, ale nakonec jsme filmovku s panenským logbookem u paty stromu přikrytou jen mokrým listím našli. To ale asi není geodeprese. Zpět jsme už šli v klidu a čekali, kdy se proti nám vyřítí STFkaři. Ale ani teď se naši místní konkurenti, ani ti z blízkého okolí, kteří nás často předejdou, neobjevili. A kde je ta geodeprese. Přestože uplynuly další 3 pěkné dny, lákající k vycházce do přírody, keška stále čeká na toho, kdo se postaví na 2. a 3. stupeň vítězů. A to je na pěkném místě na naučné stezce, jen 1,5 km od silnice, i když známé firmy by si asi nedělaly problém se zákazem vjezdu na polní cestě, takže by to bylo skoro drive-in. Kdybychom to byli bývali věděli, tak bychom tam byli nechodili, a počkali si na slunečné odpoledne, kdy bychom tu kešku určitě našli rychleji, a navíc se pokochali krásami místní přírody.

A mimochodem, kešku založil kačer s pouhými 4 (slovy čtyřmi) nalezenými keškami. Listing je sice strohý, ale výstižný, včetně pěkných fotek, takže kešce se v podstatě nedá nic vytknout.

• 0

#3343 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2016 - 13:22

Všimnul jsem si toho včera v Čáslavi - cache pěkné a udržované, ale na některých z nich (mystery, multi) to byl první nález po měsíci či dokonce měsíci a půl. To samo o sobě samozřejmě není špatně, jen...doufám, že si udržíme dosavadní vysokou kvalitu údržby. To je důležitější než časté lovení. Snad to autory neomrzí...

• 0

#3344 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2016 - 17:03

Zkuste napsat e-mail oněm vykukům z toho úžasného hromadného nicku, třeba se nad sebou alespoň trošičku zamyslí, když již přijde dost mailů o tom, jaký jsou to podvodníci a pra.ata, že toto do GC prostě nepatří.

Ja bych s psaním mailu těm z toho hromadného logu byl trochu opatrnější - pochybuju, ze ten logbook posunuli oni- mezi prvním logem Myskina a jejich z 31.1. je jednak 6 dnů pauza, pochybuju, ze od te doby na te keši nikdo nebyl. A za druhé, pochybuju, ze ten, kdo kvůli rychlosti "žabičkuje", používal ručně poctivě vypsaný log...Podle mě tam chybí kus logbooku s dalšími x logy a potencionalnimi posunovači.

A k PWT - já tam shodou okolností byl teď v neděli, když mě kamarádi vytáhli na tuhle šílenost, byla to moje první zkušenost s echt PWT a asi takhle: nelíbí se mi to, vyhledávat to nebudu a stýkat se mi po tom taky nebude. Jel jsem kvůli tomu, ze jsem strávil den s moc prima lidmi a nasbíral dvacet FP, abych moh zase rozdávat body pěknejm keškám.
Taky se mi nelíbí, ze někdo posunuje logbooky mezi temahle krabicema, na druhé straně si nemyslím, ze by to nejak uškodilo ostatním pěknejm krabicim, na které se teda po te nedělní zkušenosti moc těším :-)
  • 1
Oregon 650, iPhone5 + Geoget

#3345 lubbez

lubbez

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 527 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2016 - 17:33

PWT bylo vždy kontroverzní téma a myslím, že i nadále bude. O tom žádná, ale je potřeba si uvědomit, že kešky na PWT mají stejný schvalovací proces jako krasavci někde v lese. V zásadě se dá říci, že mají "stejné právo na život" jako ostatní keše. Jestli nějaký kačer přenáší krabičku od keše ke keši jiné, je to blbeček který svou arogancí kazí hru ostatním hráčům. Je jedno co je to za keše, protože pro všechny platí stejná pravidla. Jestli ale začneme připouštět, že u PWT se to v zásadě může, nebo pasovat ownery na slabomyslné hlupáky je to špatně.

• 14
Kde je vůle, tam je cesta.
Udělátka na kešky, GEO díly: www.geotools.cz

#3346 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 08 February 2016 - 19:19

Svatá pravda, nemusí se nám PWT líbit, ale je to podle pravidel a ty bychom měly ctít. Každá hra má svá pravidla, bez nich to už není hra. A alespoň já,  si i hrát chcit ☺.

• 2
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#3347 Býk51

Býk51

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 4:15

Nikdy jsem nevěřil, že se zúčastním zdejší diskuze. Ale ...

V příspěvcích 3324, 3328, 3335 + E-mailem jsem se svými přáteli byl napaden a osočen z nepoctivé hry GC při plnění PWT Čertova brázda. Toto tvrzení důrazně odmítám. Při všech svých aktivitách jsem vždy ctil pravidla "Flair play". Co dokazuje fotodokumentace (3324) logbooku?  Že děláme prasárnu - žabičkování? Mimochodem, že se toto děje, se seznamuji až zde! Ujišťuji všechny,  že jsme si celou trasu PWT poctivě  "odpracovali". Protože PWT nemáme za humny, takže odlov byl rychlovka na 1 den (asi také nejsme jediní).  Z fotodokumentace však vyvstává otázka: " Kde jsou zapsáni zalogovaní kačeři, kteří v daném období PWT navštívili?" A jedná se o 5. 10, 15, ..(?) zalogovaných kačerů. Přátelé byli nazváni "kumpány". Kéž by všichni kačeři byli jako oni, nebyly by "šedivé" kešky, vyrabované krabky, zmizelé CWG, TB, ... a to mi věřte! Naši předkové se řídili moudrostí: "Dvakrát měř, jednou řeš!". V našem případě: "Napřed přemýšlej a pak mluv!", Myškine, Novom, dr.voto, .., to se nestalo, že? Ano, kešky jsou různé - líbí se, nelíbí, ale i "draivky" jako tento trail, mají své kouzlo. Proto i PWT přitahuje, což je vidět na její návštěvnosti. Díky ownerovi za práci, kterou si se sestavením PWT dal.

Zdravím všechny kačery, kteří ctí pravidla "Fair play" a slušnost.

P.S.: Šlápnout vedle se může stát každému, ale slušnost je omluvit se.

GC se v mých seniorských letech stal příjemnou zábavou a neoprávněnými, neověřenými výpady se nenechám odradit ani otrávit. Na to vemte jed!!!

Býk51

• 7

#3348 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 8:08

To kouzlo PWT tu už bylo zmíněno - rychlé nahonění bodů. :) Poděkování ownerovi (spíš rozsévači geobordelu) prosím do logů u keší (které stejně nikdy číst nebude). ;)

Nicméně musím uznat, že jev, kdy mezi Myškinovými logy jste zalogování jen vy, je opravdu zvláštní a dá se zřejmě věřit tvému ohrazení, že v tom přesunu logbooku nejedete. Řekněme, že to přesunul někdo jiný a nezalogoval se - umí si někdo z přítomných představit scénář, jaký by tomu odpovídal?

• 3

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3349 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 8:37

Nicméně musím uznat, že jev, kdy mezi Myškinovými logy jste zalogování jen vy, je opravdu zvláštní a dá se zřejmě věřit tvému ohrazení, že v tom přesunu logbooku nejedete. Řekněme, že to přesunul někdo jiný a nezalogoval se - umí si někdo z přítomných představit scénář, jaký by tomu odpovídal?

Na PWT je mozny uplne vsechno. Uvedom si ze se tam soucasne deji nasledujici veci:

1. Lidi normalne regulerne logujou kes za kesi.

2. Lidi zalogujou v logbooku nekam mimo poradi, kam se zrovna trefej.

3. Lidi nelogujou vubec. Lognou kazdou desatou, protoze to stejne nikdo nezkontroluje.

4. Nekteri premistuji logbooky, samozrejme obema smery.

5. Svepomocnou udrzbou obcas nekdo nejakej logbook vymeni.

6. Svepomocnou udrzbou nekdo obnovi zdanlive zmizelou kes, cimz vzniknou dve kese a dva logbooky.

7. Obcas nekdo duplicitni kes najde a odstrani.

8.--10. Na par moznosti jsem jiste zapomnel

Kdyz se tohle vsechno deje soucasne, je to takovej bordel, ze dohledavat cokoliv je naprosto nemozny. Ze je kacer v kesi zapsanej neznamena ze na ni skutecne byl. A ze ho nevidis na prvni pohled zalogovanyho v logbooku neznamena ze na ty kesi nebyl. A ze je tam zapsanej dvakrat neznamena ze je idiot co chodi furt dokola logovat jednu kes.

Neres to, existuji lidi co si mysli ze cim vic prouzku, tim vic Adidas. Jini si mysli, ze cim maji vetsi cislo v profilu, tim jsou lepsi kaceri. Kdyz se do tohodle primota normalni clovek, tak na to jen zira s otevrenou hubou.

• 22

#3350 see.bee

see.bee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 9:11

Řešíte tu zase jen ty samé ptákoviny ohledně PWT, které se tu už do nekonečna v různé podobě opakují. Kdyby jste raději čas věnovali alespoň užitečnějším věcem

• -2

#3351 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1458 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 15:01

Upozornit na podvodníky a zkusit to vyřešit mi jako ptákovina nepřijde. Jako každá jiná hra má i tahle svá pravidla. Otřepané ať si to každej hraje jak chce je jen klišé, které vyhovuje asi právě těm co si s nějakou etikou a pravidly nelámou hlavu. Já bych třeba v případě prokazatelných podvodů v této hře napsal i nick.

• 5

#3352 see.bee

see.bee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 15:25

Bohužel, zvlášť podobné PWT podél silnic, lákají k určitému porušování pravidel (žabičkování,.....). No a co, se z toho nep......u. Je to věc dotyčných. PWT podél silnic není nic víc než o bodech. Je to daň, kterou umožňují pravidla, tak se s tím smiřte. Nezažil jsem nikdy žádný, který by mne zavedl na krásné místo, nebo donutil trocha rozhýbat mojí tělesnou stránku. A že někdo má tyto PWT odloveny? No, má spoustu bodů, musel sedět několik hodin v autě a "nějakým" způsobem lovit. Podobných bodů si zrovna moc nevážím a raději si projdu po sérii v lese.

• 1

#3353 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1458 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 15:39

Já se nepozastavuji nad tím, že PWT je pro body. Pozastavuji se nad tím, že když už ty body někdo potřebuje, tak ať si je zaloguje fér. Je opravdu smutné, když ten co hraje fér, přijde ke kešce a zjistí, že kvůli nějakému honibodovi, je už v kešce zapsán. Oni se totiž na to můžou nabalit v případě, že by owner kontroloval LB další problémy. Dám příklad.

Kačer si odloví z PWT několik keší, protože ho celej PWT nebaví. Tyto keše si na netu zaloguje. Po něm keše odloví nějaký vykuk co se honí za body a tak LB posune. Owner si zkontroluje podle logů v LB, logy na netu a dotyčnému logy smaže protože v LB u dané keše jeho nick není. Zapeklitá situace co?

Je to jen příklad, ale klidně by se mohl stát.

• 5

#3354 see.bee

see.bee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 15:51

Klíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííd

• -1

#3355 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 16:15

Me spis prijde dojemne ze ma nekdo takovou peci o to, cemu ostatni venuji svuj volny cas :)

Jinak teda je to fakt slozity. Co uz je podvod ve hre kde jedine pravidlo je nick v logbooku? Asi kdyz tam ten zapis neni, co? Nic jineho totiz v podstate postihnout nemuzete. Jenze ani tohle nefunguje. Viz nejen dira v logach na PWT o ktere tu byla rec, ta fakt muze mit nekolik racionalnich duvodu. Ale me se treba stalo, ze mi owner jedny kese nenasel muj log v kesi kde nejen ze jsem byl, ale dokonce jsem si 100% jistej ze jsme se tam zapsali. Chybejici log jsem nedavno resil i na jedne moji kesi. V obou pripadech se to vysvetlilo, nikde nikdo nepodvadel, logy zustaly platne. Jsou naopak i pripady kdy log v logbooku je, vsichni vedi ze dotycny se ke kesi ani nepriblizil, stejne s tim nikdo nic nenadela.

Pak jsou klasicky finalkari. Odsoudi je skoro kazdej, casto vcetne tech co sami finalkarej. OK. Kdo vezme nekde cizi souradnice a jde na finalku, je asi vseobecne spatnej. Jenze kde je ta hranice toho finalkare? Vcera vecer jsem o tom zrovna filozofoval pri cteni logu na jedny obtizne lustitelny kesi. Kdyz tam jeden kacer priznal ze to zfinalkaril, tak to seredne schytal. V poradku. Jenze na ty kesi je hafo logu " tohle bych nikdy nevyresil, tak jsem si nechal poradit". Tehle logu je cela skala kde to zacina priznanim mirneho nakopnuti, pokracuje pres par poradnych kopancu, az k tomu ze dotycny prizna ze si ani neskrt a bylo mu to cele nadeleno. O kolik je lepsi ten co si necha rict cele reseni, nez ten co si necha rict rovnou souradnice? O to ze to aspon zkusil? Jo, to se urcite ceni. Ale nekteri to ani nezkusej. Proste ten podil na reseni kese se pohybuje spojite od nuly az po 100%. Kde je ta hranice odkdy je to prasarna? Musim ty kese zmaknout 100%,nebo staci 90, 50, nebo jen 10%? Totez plati pro spolecny odlovy. Jdou na kes 2, jeden regulerne vylustil, druhej je s nim akorat v aute, tak ji ma taky. Naprosto bezna vec, nikdo se nad tim nepozastavi. Pak ale clovek narazi na log, ze na ty mysterce bylo 10 lidi najednou, v extremnich pripadech i vic. Vetsina z nich ani netusi co zalogovali. Kde tady je ta hranice kdy uz je to bohapusta prasarna?

Kdyz se pak rozhlidnete po tech tezsich kesich treba v Praze, zjistite ze treba ma mysterka 100 FI logu, ale vylustilo ji typicky neco mezi 5-10 lidma. Zbylejch 90-95 se pohybuje v tom pasmu od vylusteni s napovedou, pres vylusteni s prozrazenim reseni az po kompletni plnohodnotne zfinalkareni. Obzvlast pikantni to pak je jakmile clovek cte ty logy na vetsi mnozine tech kesi. Zjisti ze jsou lidi co skoro vzdy regulerne lustej. Ze jsou lidi co si vzdy nechaj poradit, jinak receno nevylustej sami nic, ale aspon se snazej. Jsou i lidi co se ani nesnazej, na ferovku pokazdy napisou ze tohle je nad jejich sily, ale nastesti znaji nekoho kdo jim rekl co s tim, nebo je tam vzal s sebou. A pak jsou lidi co loguji zasadne jen o pocasi, protoze vic o kesi nevedi. Ty kategorie jsou celkem jasne ohraniceny a fakt existuji lidi co maj zalogovanou prakticky celou Prahu, prestoze v zivote nelouskli vic nez D2. Precist si logy na tech mysterkach je fakt mnohem smutnejsi cteni, nez co se deje na powertrailu. Aspon pro me.

• 13

#3356 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1458 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 16:22

Klíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííd

Neboj, já jsem klidnej až moc a to nejen tady. ;) Ale neznamená to, že budu dělat mrtvého brouka a nedokážu upozornit na to co se mi nelíbí. Zrovna nedávno jsem viděl v obchodě kluka cca 10 - 12 let, co chtěl ukrást sluchátka. Nešel jsem za ochrankou, ale za ním s tím jestli je nechce vrátit. Netýkalo se mě to, žádnou škodu bych z toho neměl, ale stejně jsem to udělal, tak jako to dělám když se mi něco nelíbí v GC. Kluk se rozbrečel a vrátil je. Nevím proč, pozastavil jsem se nad tím proč brečí. Něco mi řekl, nebudu to tady rozebírat, ale docela jsem zíral a bylo mi ho líto, protože vypadal, že mluví pravdu. Tak jsem mu na ty sluchátka dal peníze. 98kč........ Kluk se rozzářil jako kdybych mu dal milión. A i jsem mu uvěřil, že to nikdy už neudělá. Třeba je to chyba, třeba se poučil, nevím......

• 10

#3357 jilovak

jilovak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 16:52

Na zacatku ledna prisel log u jedne moji krabky a schodou okolnosti jsem den predem sel kolem a stage byla totalne pod snehem sel jsem se tam podivat hned druhy den po logu a stage byla stale pod snehem bez jedine stopy ale dotycny ten den v logbooku zapsany byl ???????????????????
  • 0

#3358 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 17:11

Zajímavý konec logu:

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
[White].t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c
[/White]

• 2

#3359 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 17:40

Na zacatku ledna prisel log u jedne moji krabky a schodou okolnosti jsem den predem sel kolem a stage byla totalne pod snehem sel jsem se tam podivat hned druhy den po logu a stage byla stale pod snehem bez jedine stopy ale dotycny ten den v logbooku zapsany byl ???????????????????

Nevim o co jde, ale ono i tohle muze byt OK. Kolikrat treba mam neco rozdelanyho do pulky, utecu od toho pac uz nemam cas, nebo neco nenajdu atd. a dodela se to nekdy uplne jindy. Taky spousta stagi od multin se vubec nemusi navstivit, protoze jejich obsah je treba zrejmy predem ze vzorce nebo z neceho jineho. Zalezi na situaci, ale pouhy fakt ze nekdo zaloguje kes a ten samy den nebyl na stagi nemusi znamenat nic spatneho. Ja treba mam v podstate porad nekolik kesi v tomhle stavu ze jsou udelane castecne.

• 5

#3360 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 539 příspěvků(y)

Publikováno 09 February 2016 - 17:40

Zajímavý konec logu:

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
[White].t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c t f t c
[/White]

<OT>Jak dělá vláček? "t f t c t f t c t f t c......" (číst co nejrychleji)</OT>

• 5

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama